1kg peste (apa sarata) 2 morcovi 2-3 cartofi 1 telina mica 1 dovlecel (optional) 1 radacina patrunjel 2 cepe o cescuta orez (spalat f bine) frunze telina zeama lamaie 1/2 cescuta ulei masline sare (dupa gust)
Mod de preparare:
Se pun la fiert intr-o oala ceapa, telina , radacina patrunjel -taiate marunt, cartofii cubulete , morcovii taiati rondele mai groase si orezul.Dovleceii cubulete se adauga cand restul legumelor sunt aproape fierte. Cand toate legumele sunt gata se strecoara si in supa se fierbe pestele spalat foarte bine cu apa rece. Se adauga sare dupa gust. Cand pestele este gata se strecoara din nou iar in supa se adauga legumele fierte anterior. Se adauga lamaia dupa gust si uleiul de masline si se da intr-un clocot. La sfarsit se adauga frunzele de telina taiate marunt.