Hidrosalpinx 7
cap.1, cap.2, cap.3, cap.4, cap.5, cap.6
Cateva studii/articole:
www.artamedica.md/articles/22/05.pdf" target="_blank">salpingectomie-pro si contra
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15976534?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=4&log$=relatedreviews&logdbfrom=pubmed" target="_blank">neosalpingostomie sau salpingectomie?
modificari la nivelul endometrului dupa salpingectomie la pacientele cu hidrosalpinx
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16580673?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=1&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed" target="_blank">cum raspund ovarele la stimulare dupa salpingectomie
www.cnaa.md/files/theses/2008/12542/alina_hotineanu_abstract.pdf" target="_blank">infertilitatea tubara
www.eva.ro/sanatate/afectiuni-ginecologice/salpingitele-articol-3909.html" target="_blank">salpingitele
Patologia imunologica a implantarii oului- ce analize facem?
Au invins:
Antonel- a reusit natural (citeste aici)
Betty78 - a reusit prin FIV (citeste aici)
Claudia79- salpingectomie trompa stanga, trompa dreapta libera- FIV 2 reusit; citeste aici
Doli74- FIV 3 reusit dupa sigilarea trompelor prin electrocoagulare; citeste aici
Hera01 - FIv reusit fara salpingectomie (citeste aici). Acum mamica fericita - citeste aici
Huski- FIV 3 reusit dupa salpingectomie - citeste aici
Iana_mari- 2 Fiv cu trompele clipsate. Ulterior s-a efectuat salpingectomie bilaterala; FIV nr. 3 reusit cu

- citeste aici si aiciMacarie - hidrosalpinx bilateral descoperit in 2007,laparo in 2007, ramas gravi la 1 luna dupa operatie, in prezent o fetita de 1 an si 3 luni (citeste aici). Succes la "proiectul" bb 2!
Xrysya- a reusit in urma primului FIV(citeste aici si aici)
Vor reusi cat de curand:
Blanche25: hidrosalpinx bilateral descoperit la HSG; s-a efectuat salpingectomie bilaterala. Dupa 10 luni de la operatie, FIV 1 nereusit in Madrid. Fiv 2 sarcina biochimica. Urmatorul Fiv este cel norocos
!
Cristal1995: 3 FIV+1 ET cu congelati la Giulesti CU hidrosalpinx - nereusite; 1 FIV in Israel cu trompele clipsate - nereusit; 1 FIV in Austria fara trompe - nereusit. Succes si sa iasa asa cum iti doresti
!
Guzelnico- hidrosalpinx pe trompa stanga, laparoscopie in nov. 2009 cu clemarea in proximitate a trompei afectate; urmeaza FIV3-cel norocos in ian. 2010

Mara72: 3 fiv la clinica din cluj, primul cu hidrosalpinx, iar urmatoarele 2 fara, dar din pacate toate trei nereusite. Fiv 4 nereusit, urmeaza analize imunologice, de trombofilie si Fiv-ul norocos
!
Miruma38: in 2007 - laparascopie, s-a practicat adezioliza si cromotubatie, s-a permeabilizat partial trompa dreapta, iar trompa stanga a ramas infundata.In mai 2009, rezulltatul ecografiei - hidrosalpinx stang 57/40 mm si hidrosalpinx drept. FIV 1 nereusit. Urmeaza salpingectomie si Fiv norocos
!
Pogonici1977- IUI In 2008-nereusit, decembrie 2008-celioscopie cu hidrosalpinx lateral si aderente traompa stanga, curatate, ian 2009-stimulare cu clomifen-nereusit, urmeaza febr 2010 scoaterea trompelor, si apoi FIV budapesta-"care va fi primul si ultimul reusit"

Tamaryllis: hidrosalpinx bilateral descoperit laparoscopic. S-a efectuat neosalpingostomie bilaterala, insa fara rezultat pozitiv in urmatoarele 6 luni. Ulterior s-a efectuat salpingectomie bilaterala; FIv 1 nereusit (sarcina biochimica), urmeaza analize imunologce si de coagulare si FIV-ul norocos ce se va finaliza cu
sau
!
incepand cu anul 2010 voi fi o
fericita!
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea laturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.
Raspunsuri
tamaryllis spune:
Cristal, ma bucur f tare ca e de bine!
Si eu astept rezultatele analizelor de trombofilie. Am facut si imunoglobulina, care a iesit buna, deci nu mai insist cu restul analizelor imunologice, in afara de ATPO.
Guzelnico, multumesc de informatii. Tie ce analize imunologice ti-a dat dr sa faci?Sa te ajute Dumnezeu sa reusesti doar cu antibiotic. Ce nu inteleg: te apuci de fiv dupa antibiotice, sau mai incerci natural?
Gagigi, cu vestile astea bune, parca am prins iar aripi!

fericita!
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea laturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
guzelnico spune:
Tamaryllis, multumim de casuta noua! 
Din ce am citit io si dr a fost f receptiva, mai am de facut Imunoglobulina G (Icg). Daca aceasta iese in afara limitelor normale, se recomanda si efectuarea:
* Imunoelectroforezei
* Imunofenotipare limfocitara (limfocite B, T si NK)
* ATPO
* Anticorpi antisperma(ambii soti)
* Factor antinuclear (FAN)
* Anticorpi antiADN
Dupa ce termin tratamentul cu antibiotic am 2 alternative, cu aceeasi finalitate insa:
1. Daca lichidul din trompe a disparut, incep procedura pt FIV (desi vreau sa incerc inainte macar o IA- as vrea sa dau o sansa spermatozoizilor sa se intalneasca cu ovulele mele in mediul natural; in felul acesta poate fentez si organismul meu, sa nu mai respinga noul "corpusor" format)
2. Daca lichidul nu a disparut, fac mai intai laparoscopie cu clemarea/ scoaterea trompei/ trompelor si abia dupa aceea incep procedura pt. FIV (fara trompe functionale, fufu natural pot face doar de amoru' artei, fiind imposibil sa se prinda bb)
Concluzie: Ma asteapta FIV sau orice alta metoda de reproducere asistata, indiferent in ce pozitie m-as aseza
(de-a lungu', de-a latu', de-a curmezisu' etc.). Asta mi-e soarta. ![]()
Cu DD inainte! 
FVL Heterozigot; FVR2 Heterozigot; Bfibrinojen Heterozigot; MTHFR A1298C Heterozigot
tamaryllis spune:
Guzelnico, i-ai sugerat tu ca daca nu iese bine Imunoglobulina G ar trebui sa faci mai multe analize de imunologie, sau ea a decis asta?
Mie mi-a iesit imunoglobulina G 1350 mg/dL, cu valori de referinta intre 700 si 1600, deci OK zic eu! Eu ma raportez mereu la jumatatea valorii de referinta, dar cred ca trebuie sa fiu multumita ca este in limite si nu e f aproape de valoarea maxima.
fericita!
guzelnico spune:
Nu, nu i-am sugerat nimic, asa scrie pe net. ![]()
Discutand cu ea posibilele cauze ale celor 2 FIV nereusite, ea e dispusa sa-mi recomande si analiza pt limfocite NK (Natural Killer), fara a tine neaparat cont de rezultatul Imunoglobulinei. Ti-am zis, e extrem de receptiva la info cu care vin io.
Deocamdata, pt echipa de medici, principala problema e acel lichid (banuiesc hidrosalpinx) pe care il observa ei. In timpul tratamentului de 10 zile, nu exclud posibilitatea de a-mi recomanda si alte analize. Asta imi place si-mi da speranta ca voi fi pregatita la FIV3. ![]()
FVL Heterozigot; FVR2 Heterozigot; Bfibrinojen Heterozigot; MTHFR A1298C Heterozigot
guzelnico spune:
Am observat in prezentarea ta initiala ca urmeaza sa-ti faci si profilul trombofilie. Ai demarat analizele, ai primit rezultatele?
Cand intentionezi FIV2- norocos
?
tamaryllis spune:
Guzelnico, eu fac FIV-ul norocos in ianuarie! Rezultatele analizelor de trombofilie o sa le am pe 6 nov. Ai dreptate, NK-ul trebuie facut indiferent de Imunoglobulina G! Trebuie sa ma mobilizez sa fac si analiza asta...
fericita!
guzelnico spune:
Tamaryllis, dupa FIV2 nereusit din feb. imi propusesem sa mai incerc doar anul acesta tot ce tine de noi sa facem bb dar vazand semnatura ta parca as mai oferi o sansa si anului 2010 (desi in august voi implini 37 ani).

jasmine30 spune:
FETELE AJUTATI-O PE ALINA SA TRAIASCA !!! ARE NEVOIE URGENTA DE O OPERATIE PE CREIER LA HANNOVRA IN GERMANIA !!!
ACUM PUTETI FACE SI DONATII ONLINE ACCESAND LINK-UL DE PE BLOGUL DE MAI JOS! VA ROG OFERITI O MANA DE AJUTOR ACESTOR TINERI CARE MERITA SA ISI TRAIASCA VIATA !!!
http://alinadonescuumanitar.blogspot.com/
tamaryllis spune:
Gzelnico, cum sa renunti? Multi inainte! Pai esti tanara, esti pe val!!!

fericita!
guzelnico spune:
Ceva de citit:
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Infertilitate-feminina/cauze-anatomice-de-infertilitate-a-trompele-uterine_1152