Clubul moldovencelor de peste Prut (24)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71513" target="_blank">21 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72291" target="_blank">22 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=73347" target="_blank">23
LISTUTA MOLDOVENCELOR
1. Alinkav (Alina)– 05.03.1981, Chisinau, Studenta ASE, Contabilitate - Alexandru Andrei (22.11.2003) - Bucuresti,Drumul Taberei
2. Lucia B (Lucia)– 28.06.1980, Donduseni, UTM,CIM - Laura (04.10.2005) - Bahrain
3. LiliaToma (Lilia)– 06.08.1980, Bardar, r.Ialoveni, ASEM, REI si ASEB, REI -Amelia (26.09.2004) - Bucuresti, Berceni, Oltenitei
4. Ticka (Cristina)– 16.10.1975, Chisinau,UT Iasi,Facultatea de Textile - Alexandra (5 ani) - Bucuresti, Baba Novac, Parcul IOR
5. MamaElei (Rodica)- 14.02.1978, Chisinau, UBB Cluj LMA - Paula Amelia (02.09.2004)- Chisinau
6. Mamanati (Nati)- 29.10.1977, Chisinau; USM, ULIM - Chisinau
7. Ana_s - ????????? - Germania
8. Davina (Alina)- 25.11.1979, Vulcanesti - Deanna (9.09.2004) - SUA
9. Balbina (Natalia)- 24.06.1977, Criuleni, UB, Litere - Vlad (22.06.2004) - Bucuresti, Drumul Taberei
10. Violetik (Violeta)- 15.07.1983, Calarasi - Chisinau
11. Lilienne (Lilia)- 19.11.1976, Moldova, Causeni,Litere(Sibiu) - Roma - 9 ani si Giulia Cristiana - 6 luni - Sibiu
12. Oxy (Tatiana) - 1977, Moldova - Chris (11.07.2002) - Bucuresti
13. Crinia (Corina)- 07.04.1980,Chisinau,ASEM, REI - Lucian (23.02.2005)-Canada
14. Trin (Elena)- 22.06.1981, Chisinau, ASEM, Finante- Bucuresti
15. lia_c (Cornelia)- 23.07.1980, Chisinau, USM,Info si L.Moderne - Chisinau
16. alionushca (Aliona) - 23.06.1981, Chisinau, USM, jurist - Chisinau
17. olicica (Olga)- 13.07.1982, Anenii Noi, USPRI,Facultatea de Relatii Internationale si Limbi Straine, specialitate - diplomat, - Adelina (25.05.2005)-Chisinau
18. gazea (Aliona) - 9.03.19??, Mindresti, Telenesti, Facultatea de Textile-pielarie Iasi (1997), - Amedeo (21.07.2003) - Sighisoara
19. doroti_5 (Feodosia) - 05.01.1983, Tipala, Ialoveni, ASEM, Facultatea CSIE, masterat TI Natalita-Elena - Chisinau
20. Tania21 (Tania) - 19.08.1983,Chisinau,USM, Facultatea Limbi Straine, specialitatea engleza-translator - Chisinau
21. helga (Olga) - 12 aprilie- Chisinau
22. CristinaGoji (Cristina) - 18.01.1980, or.Riscani, absolventa UBB LMA 2002 - Cluj-Napoca
Raspunsuri
Balbina spune:
Copiez de aici un mesaj de-al meu din capitolul precedent, ca sa reiau rugamintea de a scrie fiecare din meniul de Paste:
quote:
Si eu sint in pana de idei pentru masa de Pasti. Haideti sa scriem fiecare aici ce intentionam sa preparam, poate ne inspiram una de la alta.
In planurile mele incipiente intra urmatoarele:
Aperitive:
- salata "poiana cu ciuperci" - cum fara ea?
- briose sarate (dupa www.good-cook.ru/tort/tort_158.shtml" target="_blank">aceasta reteta)
- pasta de brinza de vaci cu unt si verdeturi, ornata cu ridichi rosii (am vazut ideea intr-o revista, unde pasta era asezata sub forma de peste, iar feliutele de ridichi reprezentau "solzii" pestelui - foarte frumos)
- salata de vinata cu maioneza si usturoi
- un platou cu mezeluri, cascaval, rosii si castraveti
La mincare calda n-am chiar nici o idee si se pare ca vom avea musafiri, va rog, salvati-ma cu vreo sugestie
La desert:
- tort Sacher
- prajitura din foi de napolitana cu crema de lapte condensat
- inghetata
Cozonac nu mai fac, poate cumpar unul (sau poate cumpara musafiri)
Astept sugestii si idei.
------------------
Numai bine,
Natalia
Davina spune:
Salutare!
wow Nati ce multe bunataturi faci .Poti adauga niste cracheri la brinza cu unt si o friptura calda si e de ajuns .Eu o sa gatesc 1-2 feluri de mancare si atit ,ca nu avem invitati .O sa ma inspir de la voi
Lucia ce happy e Lauras "in the cage".Sa va tina mult .Noi tot avem unul si Deanna doarme noaptea in el,ziua il sare pe nerasuflate hihi .Eu cred ca merge coaja la tzukate daca nu este f. amara.
Alina welcome ,chiar ne era dor de tine .Drum buna la Ukraina.
Nata sunt sigura la cit de activa si muncitoare esti o sa scapi repede de kg. in plus dupa nastere.
Fetelor cum v-ati petrecut Floriile ?ati sadit floricele ?
Alina si printesa Deanna 09.09.2004
Balbina spune:
Felicitari de Florii pentru "florile" noastre, Lilia si Violeta! Dragoste si fericire va doresc, o primavara frumoasa!
Scuzati de intirziere
Floricele de primavara
------------------
Numai bine,
Natalia
MamaElei spune:
Chiar asa,
Felicitari la floricele noastre!!!
Neata!
Nati, nu stiu de sugestii sa-ti dau, depinde ce musafiri o sa aveti, mancaciosi sau nu chiar. Eu nici nu ma gindesc la mincare, ca o sa mergem in vizite, la mame, nasi. Acolo o sa mincam si cozonac traditional, de asta as vrea ceva mai deosebit. Asta spun de fapt la Lucia. Dar voi fiind asa departe de casa, e si clar ca vreti ceva traditional, ce sa va aduca mainte de casa.
Alina, eu nici nu stiu ce se face de Florii. Am fost ieri la ai mei si le-am oferit la toti cei prezeti cite un buchet de narcisi.
Tu ai gatit ceva pt ieri? Ati avut musafiri sau ati mers voi in vizita?
Alinka, ma bucur ca ai dat un semn de viata!
Karina, cum e Luci?
Rodica si PAULA (02.09.04)
lia_c spune:
'neata
vad ca ati "lucrat" intens in we, ati deschis si capitol nou...
Ca sa nu credeti ca am fost lenoasa si n-am intrat pe aici, dupa prima zi de munca mi-a fost iarasi rau, de am stat vineri toata seara si simbata si o parte de duminica doar pe orizontala, speriata sa nu intru iarasi in belele... Iar ieri seara in sfirsit a ajuns si sotiorul acasa din deplasare...
Ieri mai dupa masa frate-meu a last-o pe mamica la mine si am facut devisnik . Am sadit flori, de fapt ea sadea si eu doar udam . Apoi am stat la o cafea, ea savurind lichidul, eu - mirosul si am facut si lista de bucate...
Anul asta vin nasii de Pasti si e primul an cind il facem la Chisinau,a sa ca trebuie sa ne pregatim la nivel... Mamica a cumparat vopsea p/u oua diverse culori, sper sa se coloreze bine acum, ca de nu- am facut rezerva si de coji de ceapa :)
Iata Nati meniul nostru:
- asorti carne
- asorti peste
- gogosari + conopida
- vrem sa incercam "poiana cu ciuperci"
- vrem sa incercam si salata ta "cu pipote si ciuperci"
- salata de ananas si ciuperci (am scris-o in capitolele precedente)
- salata straturi: pulpe, castraveti, ciuperci si albusuri (am scris-o in capitolele precedente)
- putin beouf (ca frate-meu nu percepe sarbatoare fara el )
- salata cu crabi, castraveti murati, masline si porumb (am scris-o in capitolele precedente)
- salata vinata cu maioneza si usturoi
si mai vedem ce-mi abate mie pina atunci
------------
la cald friptura de miel sau gisca umpluta
sarmale
a doua zi poate facem si un gratar ceva...
------------
cozonac
si vreun tort, dar nu ne-am hotarit care (posibil cu ciocolata si rom)
aaa, am palnuri sa incerc si biscuitii "Melting Moments" - dar sa vedem in ce "dusi" voi fi
astept sa scrieti si voi poate imi mai vin ceva idei...
lia_c
Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard
Violetik spune:
Buna fetelor!
Balbina, merci mult de felicitari . Chiar am sarbatorit f bine eri. Am fost la Vadul lui Voda la picnic si gratar cu colegii de serviciu a sotului. Mi-a placut, doar ca ei au in grup citeva rusoaice si taaare " naglyie" erau. Cum se facea gratarele ele dadeau buzna, si in asa fel eu nu prea am mincat carne ( dar nu numai eu ) dupa atyta post ( desi eri trebuia sa maninc peste ). Insa cum am ajuns acasa am adormit tun, nici nu mi-am dat seama ca eram intr-atit de obosita. Mai , si ce sotii frumoase au toti! ( si slabe) si toti cu copii, numai noi fara.
Cit priveste mincarea calda de pasti mama de obicei facea miel la cuptor cu sarmalute si cu orez cu lapte, miere si stafide ( am uitat cum se numeste), insa anul acesta vrea sa faca ( nu stiu de ce ) curcan umplut. Soacra-mea mai face si cartofi cu carne si cu maioneza la cuptor.
Balbina spune:
Cornelia, asa de frumos ai povestit despre timpul petrecut cu mama ta, incit mi s-a facut un dor nebun de a mea Abia astept sa vina vara sa ne vedem.
Violeta, nu-ti fa inima rea, las-ca nu e sanatoasa carnea asta, plina de toxine important este ca te-ai distrat la iarba verde.
------------------
Numai bine,
Natalia
lia_c spune:
Natalia, frumoase au iesit "babutele" tale... se vede ca e mai bine in forme mai mici. Din privinta zaharului, pot sa zic ca poate la mine a fost in forma mai mare si nu s-a ajuns peste tot siropul (am in vedere mijlocul) si de aia s-a primit asa, ca si mamica mi-a zis ca i-ar mai trebui zahar, cu toate ca eu in ceai/cafea nu pun deloc zahar - adica nu sint "sladkoejka". Ma bucur ca la voi s-a primit bun la gust. Data viitoare poate imi cumpar ceva forme mici si incerc si asa.
Corina, cum se mai simte Lucian? I-a mai scazut febra? Ce mai face urechiusa lui? Frate-meu pina la un an si ceva era tare grasut, insa apoi a inceput sa scada in greutate deoarece crestea in inaltime si acum e cit usa si slab (asa era si fratele mamicai in tinerete), asa ca nu-ti fa griji fiecare copil are genele lui si nu uita ca el a inceput sa mearga - ceea ce presupune efort si respectiv nu se mai depun asa usor kg (gindeste-te si la un om normal care face miscare). Sper ca am reusit sa te fac sa fii mai pozitiva!
Nati, grupa de aqua-aerobica e doar p/u gravide s-au pentru toate fetele... Stiu ca in sezonul cald este aqua-aerobica si la Palatul Sporturilor USM - si abonametul pe luna era sub 300 lei (3 ori x 1 ora pe saptamina). Noi acolo umblam la bazin pina mai nu demult eu am umblat mai multi ani si la aerobica si uneori la aqua-aerobica... Apa e destul de curata, insa bazinul e in aer liber, cu toate ca intrarea in sezonul rece se face prin interior...
Rodica, Paula ce nazbitii mai face?
Alina, e smechera Deanna daca reuseste sa sara din tarc , de fapt e fata mare deja... A inflorit primul narcis in we si zambilele la fel mi-au inflorit...
Alinka, drum bun si asteptam impresiile!
Diana, tu cum te mai simti?
Lilia, tu ai tinut tot postul? ai mare vointa! Eu din pacate nu pot "suporta" produsele din soia... Dar desigur ca asta nu e un motiv de a nu tine, ca in liceu si facultate nu erau inca produse din soia si reuseam sa tin...
lia_c
Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard
lia_c spune:
Natalia, noi demultishor n-am stat asa caci mai mereu trebuia de alergat undeva, ieri insa eram fara barbati si am profitat sa fim cu "birfa la zi" (cum zicea cineva) Las ca n-a mairamas mult pina la vara!
Lilia si Violeta, La multi ani!
Imi cer scuze ca e cu intirziere, dar nu prea sint obisnuita sa felicit cu ziua numelui, caci n-avem pe nimeni la nici o sarbatoare din an...
lia_c