Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Mancaruri cu carne: Retete cu pui ( 59 retete )

Pui Madras (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2962)
L legumele si usturoiul se taie marunt.

Carnea se taie in bucatele si se prajeste bine pe toate partile. Se scoate apoi din tigaie si se presara cu sare si mult curry.

Se calesc legumele si se amesteca cu banana, apoi se sting cu supa si se lasa 5 minute la fiert, dupa care se presara curry.

Ardeiul iute se taie feliute mici, laptele de cocos se strecoara si amandoua se amesteca cu bucatelele de pui, creme fraiche, bucatelele de ananas si legumele.

Amestecul rezultat se fierbe inabusit cca. 10-20 minute. Se condimenteaza putin cu sare, paprica, piper, curry, zeama de lamaie si de ananas.
Fahita de pui (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2195)
Ingrediente pentru mirodenii: putin praf de ardei rosu iute, boia de ardei dulce, praf de usturoi, praf de ceapa si chimen praf. Amesteci bine si ai fahita!


Se taie pieptii de pui marunt si se calesc bine in putin ulei Se scoat pe o farfurioe.

In uleiul ramas sa adauga doi ardei taiati feliute subtiri, peste care se pun ciupercutele scurse de zeama, doua-trei linguri de soya sos si piperuri fahita (se gasesc la supermarket sau le puteti prepara dupa reteta de mai sus). Se mai amesteca putin si se pune si pieptul de pui, iar la sfirsit se pun brinza mozarela si se lasa pina se topeste.

Se ia de pe foc, se desfac 3-4 baghete si se pune un strat fin de maioneza, peste care se pune puiul cu ingredientele sale, se adauga citeva feliute castraveciori acrii, salata taiata fideluta si porumb fiert din conserva. Se maninca ca atare. Se poate pune si pe ferfurie si se serveste separat cu felii de piine. Este un deliciu si sper sa va placa. Pofat Buna
Ceapa taiata fideluta se caleste cu ardeiul si ciupercile.

Ingrediente pt. mirodenii: un pic de ardei rosu iute, boia de ardei dulce, praf de usturoi, praf de ceapa si chimen praf. Amesteci din ochi si ai fahita!
Pui dulce - acrisor (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3094)
Se prepara un sos din ingredientele de mai sus: bulion, miere(sau zahar maro), sare, piper, ulei de masline, sos soia, usturoi tocat, daca doresti poti sa adaugi si putin mustar.
Se pune carnea de pui in acest sos si se lasa la macerat, peste noapte, la frigider.

A doua zi poti se baga la cuptor.
Pui la punga (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3045)
Se unge puiul bine condimentat cu ulei si se baga intr-o punga de hartie, unsa si ea cu ulei. Se introduce puiul in cuptor pentru maxim 1 ora, la 150-200 grade.
Pui indian (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3564)
Un borcan de iaurt sau chefir se bate cu boia de ardei (dulce sau iute), usturoi, curry.

Se sareaza si pipereaza pulpele de pui sau bucatile de carne de pui, se ung cu amestecul iaurt-condimente, si se lasa la marinat (in iaurt) cel putin o jumatate de ora. E bine ca iaurtul sa nu fie prea acru.

Apoi se scot din amestec, se sterg un pic de iaurt, se prajesc putin in ulei, dupa care se toarna amestecul iaurt-condimente, putina apa, si se fierb asa pina sint gata.
Ficatei de pui - variante (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3175)
Varianta I

Ceapa se taie solzisori, se caleste in putin ulei. Se pune ficatul crud, se adauga putina apa, se acopera cu un capac si se lasa sa se inabuse. Bucatelele de ficat nu trebuie sa fie uscate, tochitura trebuie sa aiba sos. Se adauga sare dupa gust, doar cand manacarea este gata. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta.


Varianta II

Se inabusa ficatul in unt sau ulei, cu apa si sare dupa gust si se adauga la sfarsit usturoi pisat. Daca doriti, se pot adauga cateva linguri de bulion sau suc de rosii, cu putin zahar. Se pune capacul si se mai lasa cateva minute la foc mic. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta sau piure de cartofi.

Varianta III

Ficateii de pui ii fac se pun intr-un vas cu capac, in ulei incins, si se lasa sa se patrunda in sos propriu (daca scad prea mult, adaugati putina apa), amestecand din cand in cand. Adaug si putina sare, dar nu chiar de la inceput.

Separat, se pregateste un sos gros dintr-o cana bulion dizolvat in apa calda, cu 1-2 linguri de zahar, sare dupa gust si o lingurita rasa de oregano. Se amesteca bine, iar cand ficateii sunt gata, se toarna sosul deasupra si se lasa sa mai fiarba 2-3 minute acoperit. Pentru variatie, oregano se poate inlocui cu cativa catei de usturoi pisat. Se serveste cu mamaliguta, piure de cartofi sau paste.


Pui cu lamaie (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1647)
Se se spala, se scurg si se condimenteaza cu sare, piper, boia, curry, cimbru bucatile de pui. Se pun intr-o tigaie incinsa cu ulei si se lasa sa se rumeneasca in zeama scursa (eventual sub capac). Se stoarce o lamaie si se pune peste carnea din tigaie (cam dupa 10 minute, cand carnea e putin rumenita).


Se lasa pana se rumenesc bine. Se servesc calde cu piure, cartofi prajiti, cartofi taranesti sau orez.

Pui la gratar, iaurt si chimen (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2467)
Intr-o tigaie mica se prajesc semintele de chimen, pana incepe sa se simta mirosul. Se iau de pe foc si se piseaza.

Chimenul, ceapa, usturoiul, boiaua si sucul unei lamai se pun intr-un vas si se amesteca cu un mixer, apoi se adauga iaurtul, continuand sa mixarea.

Carnea de pui se pune intr-un vas termo-rezistent, de sticla sau de ceramica. Se toarna amestecul de condimente si iaurt, in asa fel incat sa acopere bucatile de carne. Se lasa la temperatura camerei cel putin 2 ore sau la frigider, peste noapte.

Se preincalzeste gratarul sau tigaia. Inainte de a aseza carnea pe gratar, se presara cu sare si piper. Se prajesc in tigaie sau pe gratar, pana cand lichidul care curge din ele devine limpede, cam 6-8 minute pe fiecare parte. Se servesc fierbinti, decorate cu felii de lamaie.
Pui la ceaun (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 11495)
Intr-un ceaun se pune putin ulei, se aseaza bucatiel de carne de pui condimentate cu piper, vegeta, cimbru. Se toarna apa cat sa acopere carnea. Se acopera si s lasa la foc mic, pana incepe sa se rumenaasca. Carnea se poate impana cu catei de usturoi.

Pui in fulgi de porumb (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2770)
Pulpe sau pieptul de pui se fierb usor inainte usor fierte (zeama se poate folosi la o supa sau ciorbita). Se sareaza si se condimenteaza, se dau prin ou batut si se tavalesc prin fulgi de porumb maruntiti. (fulgii de porumb se maruntesc intr-o punga, cu ajutorul unei sticle).
Pagina Precedenta Pagina urmatoare  
Pagina 5 din 6

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput