Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Prajituri: Prajituri cu cacao, ciocolata, ness ( 25 retete )

Prajitura cu caramel (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 9860)
1. Incalzeste cuptorul la 160°C si imbraca o tava de 20cm x 23cm cu hartie de copt.

2. Pentru foaia de prajitura: amesteca bine cu mixerul zaharul, untul, esenta si faina, toarna compozitia rezultata in tava pregatita si las-o la rece aproximativ 20 de minute. Dupa aceea se coace in cuptorul incins 35 minute sau pana prinde o culoare aurie. Se lasa la racit in tava pe un gratar de sarma.

3. Pentru caramel: adauga intr-o cratita untul, zaharul, mierea si laptele, si amesteca la foc mic pana cand se topeste untul. Apoi se mai lasa la foc mic 5-8 minute, amestecand incontinuu pana ce compozitia se ingroasa. Cand este gata se toarna peste foaia de prajitura.

4. Odata ce caramelul sa racit, se taie ciocolata neagra in bucati mici si se topeste intr-un castron suspendat peste o tigaie cu apa care fierbe la foc mic. Aveti grija ca apa sa nu atinga castronul. Se amesteca pana cand ciocolata se topeste complet, dupa care se distribuie uniform peste caramel si se lasa la racit.

6. Dupa racire, prajitura se taie patratele si se poate servi alaturi de un ceai sau cafea.

Rulada de ciocolata (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1622)
Incalzeste cuptorul la 180C si unge cu grasime o tava de 33cm x 23cm apoi imbrac-o cu o foaie de pergament.

Rupe ciocolata si topeste-o pe o baie de aburi; vasul nu trebuie sa atinga apa sau ciocolata se pot supraincalzi.

Se amesteca cu mixerul zaharul si galbenusurile pana devine o crema. Adauga ciocolata racita si amesteca pana la omogenizare.

Intr-un castron separat bate albusurile spuma, apoi incorporeaza-le usor in compozitia de ciocolata. Se distribuie uniform in tava pregatita si se lasa in cuptorul incins aproximativ 20 de minute.

Scoate blatul din cuptor, acopera-l cu un prosop uscat si lasa-l la racit.

Amesteca smantana pana se transforma in frisca, apoi cerne niste cacao si zahar pudra pe o foaie intinsa de pergament, pune blatul racit peste ea, intinde frisca, si apoi folosind hartia rulati usor. Nu va faceti griji daca se crapa putin blatul.

Se lasa la rece cca 30 de minute apoi se poate servi.
Rulada de ciocolata si cafea (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3297)
Incalziti cuptorul la 170 C. Bateti galbenusurile, zaharul si cacaoa pana se transforma intr-un amestec cremos si pufos.

Intr-un castron mai mare bateti albusurile spuma, apoi cu grija incorporati-le in amestecul de galbenusuri. Acesta se lasa in cuptorul incins cca 20 de minute, pana cand observati ca a crescut si este elastic la atingere.

Cerneti uniform peste o hartie de pergament (putin mai mare decat forma blatului) 2 linguri pudra de cacao, apoi asezati blatul copt peste cacao, la racit.

Pentru umplutura: amestecati bine smantana, cafeaua si zaharul pudra pana devine o crema. Topiti usor untul intr-o tigaie mica, adaugati zaharul si nucile, si mai lasati la foc mediu 5 minute amestecand continuu.

Pentru asamblare: intindeti crema de cafea pe blatul copt si apoi imprastiati uniform compozitia de nuci. Acum, cu ajutorul hartiei de pergament aflat sub blat, rulati usor. Rulada rezultat se lasa la frigider sa se intareasca.

Pentru glazura de cafea: se amesteca cafeaua instant cu zaharul pudra si 1 lingura de apa rece. Se intinde in zig-zag peste rulada si se decoreaza cu stelute.
Tarta cu espresso si ciocolata (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1448)
Pune biscuitii digestivi intr-o punga mare de plastic, si striveste-i cu un sucitor pana cand seamana cu pesmetul, apoi amesteca-i cu pudra de cacao si untul topit. Se amesteca bine. Apasa compozitia intr-o forma rotunda, atat la baza cat si lateralele. Se lasa la rece pentru cel putin 30 de minute.

Se amesteca impreuna galbenusurile de ou, zaharul pudra, faina de porumb si 4 linguri de lapte. Pune deoparte. Se inmoaie gelatina in putina apa rece pentru aproximativ 10 minute.

Se incalzeste restul de lapte intr-o cratita la foc mic. Rupe ciocolata in bucati si pune-o in lapte, alaturi de espresso, amesteca pana cand ciocolata s-a topit, ia cratita de pe foc si incorporeaza amestecul de oua. Pune-o inapoi la foc mic si amesteca in mod constant pana cand se ingroasa.

Scurge gelatina si stoarce apa in exces si adaug-o la crema fierbinte, amestecand pana cand gelatina s-a dizolvat. Se lasa la racit timp de 15 minute, apoi se toarna in baza de biscuiti. Se lasa sa se raceasca pentru 3-4 ore sau pana cand se intareste. Bate frisca lichida pana se ingroasa si orneaza tarta dupa ce s-a intarit.
Negresa simpla cu nuci (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 5348)
Incalzeset cuptorul la 180°C si pregateste o tava cu hartie de copt. Toepste o treime din unt intr-o tigaie, incorporeaza cacaoa si lasa la racit putin. Bate bine untul ramas cu zaharul apoi treptat amesteca si ouale. Incorporeaza faina, nucile si amestecul de cacao. Toarna compozitia in tava pregatita si las-o in cuptorul incins cca 45-50 minute. Dupa ce este gata se lasa ra racit, se taie patratele si se pudreaza cu zahar.
Pagina Precedenta  
Pagina 3 din 3

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput