Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Muraturi: Muraturi%20in%20otet ( 24 retete )

Ardei piscatori bulgaresti (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1686)
Se fierbe apa cu sare si se arunca peste piscatori. Se lasa sa se raceasca apa ( se lasa de pe o zi pe alta ). A doua zi se va fierbe la un loc: 1 litru de otet cu 6 cani de apa (300 ml .), 250 gr. de zahar , 2 linguri mari de sare si tot piperul. La un borcan de 800 gr. se pune: 2 linguri mari de boabe de mustar alb, 4 foi de dafin si ardei piscatori. Ardeii piscatori se vor pune in borcan, dar atentie sa nu se puna pina ce dau afara din borcan, deoarece trebuie sa se toarne in borcan compozitia de mai sus pina se va umple borcanul . Dupa aceea se astupa borcanul cu celofan si se leaga. La fel se va proceda cu toate borcanele.
Struguri in otet (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1880)
Se amesteca ingredientele, se fierbe amestecul, se raceste si se toarna in borcan. Se pune celofan, se leaga si se pastreaza la rece.
Ciuperci, vinete, sfecla (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1419)
Ciupercile se curata si se spala bine. Dupa aceea se freaca cu sare si se spala din nou cu apa rece si otet. Otetul se clocoteste fara sare, amestecat doar cu boabe de piper dupa care se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba cateva minute. Se toarna in borcane fierbinti impreuna cu otetul in care au fiert. Se leaga imediat la gura, se aseaza in camara si se invelesc cu paturi groase. Se aleg vinete tinere si se curata partial de coaja (in lame late de 2 cm, una da, una nu) dupa care se fierb pana se inmoaie. Se despica pe lungime in 2-3 locuri si aici se pune zarzavat (morcov, patrunjel etc.) frecat cu sare. Se aseaza vinetele in borcan si se toarna peste ele otet clocotit cu sare. Se leaga cu celofan la gura si se pastreaza in camara invelite cu paturi. Sfecla se coace, se taie felii si se aseaza in borcan: un rand se sfecla un rand de hrean ras. Presarati chimen si deasupra turnati otet clocotit cu sare. Legati borcanul la gura si-l dati la camara.
Pepeni murati (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1973)
Se aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti. Se spala si se pun in borcane, intercalind printre ei castraveti, gogonele si pentru aroma frunze de telina si hrean. Pentru fiecare litru de apa, se pun 25 g de sare. Se fierbe saramura, se lasa sa se raceasca, se toarna peste muraturi si se leaga cu celofan.
Ardei umpluti cu zarzavat (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1562)
Se curata, se spala si se tale legumele felii. Se amesteca intr-un vas si se sareaza ca pentru mancare. Se lasa pana a doua zi ca sa se moaie. A doua zi se aleg ardeii mari si frumosi carora li se scot cotoarele cu grija. Acestia se umplu cu zarzavatul pregatit cu o zi inainte si se pun in borcan. Otetul se pregateste dupa gust: otet, sare, piper, foi de dafin, enibahar si desigur apa. Puteti adauga si putina miere de albine. Dupa ce a fiert bine se toarna fierbinte in borcan peste ardeii umpluti. Borcanul se leaga la gura imediat (cu celofan in 2 straturi) si se aseaza in camara.
Muraturi turcesti (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2695)
Se curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung apoi se taie rondele. Varza se toaca marunt fara a fi frecata cu sare. Conopida se rupe in bucati mai mici. Intr-un vas se fierb impreuna otet (1 kg. la 2kg de apa) cu sare, miere de albine (depinde de cit de dulce vreti sa fie compozitia), boabele de piper, mustar ,foile de dafin. Intr-un borcan de 800 gr. se pun in ordine aleatorie toate legumele, taiate in prealabil si varza tocata. Dupa ce a fiert compozitia mai inainte amintita se toarna peste legumele din borcan sa le oparim putin .se lasa fara capac pina a doua zi dimineata dupa care se leaga cu celofan(nu stiu daca asa se scrie)si se coboara in pivnita sau la rece pe balcon
Conopida conservata (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3923)
Se taie gogosarii feliute (gen cartofi prajiti); conopida se desface buchetele (nu foarte mari); se pun in borcane un strat gogosari si un strat conopida; printre ele se pune dafinul, piperul si hreanul...pana se umple borcanul...mai trebuie indesat din cand in cand....
La final se adauga 1 lingurita de sare si 2-3 linguri de miere (cu cat mai multa miere cu ata mai bine; se poate pune si zahar)....apoi se toarna otelul amestecat cu apa...se capseaza borcanele si se pun la fiert in cratita cu apa...circa 1/2 ora...
Sunt foarte buni si gogosarii si conopida, care se indulceste si acreste!!!
Castraveti murati bulgaresti (ca cei din comert) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 6079)
Se pun castravetii in borcane de 800 gr cu felii de morcov, ceapa, usturoi, boabe de mustar, marar uscat (codite si flori), 1 lingurita de sare si 2 lingurite de zahar; se amesteca intr-o oala otetul cu 3 parti apa (adica 1 litru otet cu 3 litri apa), se toarna cu un ibric lichidul rece si se capseaza borcanele.

Se pun in cratita cu o carpa la fund! Si apa cat sa acopere borcanul , treisferturi…..se pun pe focul mic la fiert timp de 10-15 minute (nu mai mult) pana se vede ca se schimba culoarea spre maroniu!

Se scot cu tot cu cratita in balcon si se lasa la racit in apa!
Sunt super deliciosi si nu se strica!

Pentru 10 kg de castraveti va trebuie aprox 19-20 borcane de 800 gr.
Castraveti bulgaresti (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3615)
Deci se folosesc borcane de 800 gr. SE aseaza castravetzii care trebuie sa fie cat mai mici posibili in borcane, si se pune o cescutza de otet, o lingura de sare grunjoasa, o linguritza de zahar, boabe de piper(cam 1/2 linuritza), cateva boabe de piper, marar, 2-3 catzei de usturoi si ceapa taiata feliutze sau cred ca se numeste Julien (cam 1/2 de ceapa). Aceste cantitati se folosesc la un borcan de 800 grame. Eu de obicei imi pregatesc mai multe borcane, apoi pun castravetzii, cantitatile enumerate mai sus si in fiecare borcan se completeaza cu apa rece. Se pune capacul borcanului, daca este, daca nu celofan si gata. Se pun in camara si rezista nu un an, eu am si de acum 3 ani. Inconvenientul este ca sunt in otet si nu toata lumea suporta otetul, dar cui ii plac, retzeta este super usoara pt ca nu se fierbe nimic si totul se face la rece.
kiss you all
Castraveti in otet (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2170)
Borcanele se capseaza, se leaga cu celofan sau se folosesc borcane cu capac care se infileteaza. Se fierb in apa 15 min. de la primul clocot.
Spor la treaba!
Pagina Precedenta Pagina urmatoare  
Pagina 2 din 3

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput