Gogosari(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1546) Se trece zarzavatul prin rozatoare, toate mirodeniile se pun intr-un saculet de panza subtire si se pun toate in otet la fiert. Dupa ce zarzavatul este bine fiert, se srecoara intr-o panza, iar otetul se pune din nou la clocotit cu sare si zahar. In acest timp se sterg gogosarii cu o carpa si se oparesc treptat, 2-3 minute in otetul clocotit. Se scot repede cu o strecutatoare si se intind pe masa sa se raceasca. Se aseaza apoi gogosarii in borcane, punandu-se printre ei bucati de conopida si gogonele verzi. Otetul se strecoara din nou si cand este inca caldut, se adauga salicilatul. Cand s-a racit se toarna peste gogosari in borcan. Se pune teasc deasupra si apoi un strat de undelemn gros cam de 2 degete.
Castraveti murati bulgaresti(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 6169) Se folosesc borcane de 800gr. In fiecare borcan se pune otet cam de un deget, mustar boabe, ceapa taiata feliute, 2-3 catei de usturoi, 1 ligura zahar, 1 liguar sare, piper boabe. Se aseaza castravetii in borcane (daca vreti sa se mureze mai repede puteti sa-i taiati la capete) si se toarna apa peste ei. Dupa aceea se fierb la baie marina.
Gogosari cu mustar(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2150) Gogosarii se taie in felii, pe lungime,felii groase cam de 4 cm. din mustar,ulei,otet si zahar se face o compozitie care se pune la fiert in care se mai pune si sare ,piper boabe si foi de dafin dupa gust. dupa ce aceasta zeama a fiert se oparesc in ea gogosarii,iar la sfarsit se pune un pliculet de conservant. se pun in borcane cat sunt calzi.
Gogosari in otet(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2433) Se spala gogosarii, se curata, se taie in felii, mai groase sau mai subtiri, dupa preferinta. Se pun intr-un vas mai mare si se adauga otetul, zaharul si sarea. Se acopera cu un prosop si se lasa la macerat 48 de ore. Eu ii las pe balcon pentru ca e mai racoare. Dupa cele 48 de ore se pregatsc borcanele( de preferinta de 400g sau 800g) astfel: se spala, se stereg si se pune in fiecare borcan: cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar,o frunza de telina, o foaie mai mica de dafin si o rondea de hrean. Se pun gogosarii, se toarna zeama (veti vedea ca lasa multa zeama)si deasupra se mai pune o rondea de hream. Se leaga cu celofan sau se pune capac si se pun in camara.