Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Muraturi: Muraturi in otet ( 24 retete )

Gogosari (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1514)
Se trece zarzavatul prin rozatoare, toate mirodeniile se pun intr-un saculet de panza subtire si se pun toate in otet la fiert. Dupa ce zarzavatul este bine fiert, se srecoara intr-o panza, iar otetul se pune din nou la clocotit cu sare si zahar. In acest timp se sterg gogosarii cu o carpa si se oparesc treptat, 2-3 minute in otetul clocotit. Se scot repede cu o strecutatoare si se intind pe masa sa se raceasca. Se aseaza apoi gogosarii in borcane, punandu-se printre ei bucati de conopida si gogonele verzi. Otetul se strecoara din nou si cand este inca caldut, se adauga salicilatul. Cand s-a racit se toarna peste gogosari in borcan. Se pune teasc deasupra si apoi un strat de undelemn gros cam de 2 degete.
Castraveti murati bulgaresti (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 6127)
Se folosesc borcane de 800gr.
In fiecare borcan se pune otet cam de un deget, mustar boabe, ceapa taiata feliute, 2-3 catei de usturoi, 1 ligura zahar, 1 liguar sare, piper boabe.
Se aseaza castravetii in borcane (daca vreti sa se mureze mai repede puteti sa-i taiati la capete) si se toarna apa peste ei. Dupa aceea se fierb la baie marina.
Gogosari cu mustar (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2107)
Gogosarii se taie in felii, pe lungime,felii groase cam de 4 cm. din mustar,ulei,otet si zahar se face o compozitie care se pune la fiert in care se mai pune si sare ,piper boabe si foi de dafin dupa gust. dupa ce aceasta zeama a fiert se oparesc in ea gogosarii,iar la sfarsit se pune un pliculet de conservant. se pun in borcane cat sunt calzi.
Gogosari in otet (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2386)
Se spala gogosarii, se curata, se taie in felii, mai groase sau mai subtiri, dupa preferinta. Se pun intr-un vas mai mare si se adauga otetul, zaharul si sarea. Se acopera cu un prosop si se lasa la macerat 48 de ore. Eu ii las pe balcon pentru ca e mai racoare.
Dupa cele 48 de ore se pregatsc borcanele( de preferinta de 400g sau 800g) astfel: se spala, se stereg si se pune in fiecare borcan: cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar,o frunza de telina, o foaie mai mica de dafin si o rondea de hrean. Se pun gogosarii, se toarna zeama (veti vedea ca lasa multa zeama)si deasupra se mai pune o rondea de hream. Se leaga cu celofan sau se pune capac si se pun in camara.
Pagina Precedenta  
Pagina 3 din 3

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput