Mancaruri cu legume: Mancaruri cu diverse legume si zarzavaturi ( 52 retete )
Conopida gratinata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2401) Se fierbe conopida in apa cu sare, dupa care se scurge, se rupe buchetele si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Deasupra se rade branza de oaie. Separat, se bat ouale inpreuna cu laptele, putina sare si nucsoara pisata si se toarna peste conopida. Deasupra se presara pesmet si se asaza cateva cubulete de unt. Se introduce la cuptor pentru 30 min
Conopida la tava(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2996) Conopida se fierbe cu sare si o lingura de otet Ciupercile se calesc in unt Doua cani lapte se amesteca la rece cu 3-4 oua si se pun pe foc, se amesteca pana se ingroasa Rosiile se taie bucatele mici
Se unge tava cu ulei, se pune conopida scursa, se adauga ciupercile cu sosul de unt, rosiile taiate marunt, telemeaua rasa si se pune deasupra sosul alb. Se incinge cuptorul si se lasa la foc mic cca 20 minute.
Conopida milaneza(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1766) Se curata conopida, se desface in buchetele, se spala, se fierbe in apa clocotita cu sare si puti lapte.Se aranjeaza in vasul respectiv uns cu unt, se rastoarna deasupra un sos alab ca la ciulama preparat cu lapte, se presara cascaval ras si sunca taiata in firisoare.Se pune deasupra putina smantana si se da la cuptor 15 min.
Conopida cu smantana(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2137) Se fierbe conopida in apa clocotita cu sare si putin lapte ca sa ramana alba.Se scurge de apa si se aranjeaza intr-un vas uns cu unt.Deasupra se toarna sosul de smantana, bucatelele de unt si verdeata.Se da la cuptor 15 min. inainte de a se servi la masa
Conopida cu maioneza si usturoi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 7823) Conopida se fierbe si se trece prin masina de tocat. Usturoiul se face mujdei cu o lingura de ulei. Se amesteca toate cu maioneza si se adauga sare si piper dupa gust. Lasati la frigider pana sa raceste un pic.
Vinete pane(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1934) Se spala vinetele si se taie in felii subtiri de 0,5 cm. Se presara pe ele sare si se lasa sa se scurga cateva minute, cu o greutate deasupra. Se sterg apoi se trec prin faina, ou si pesmet. Se prajesc pe ambele parti in ulei incins.
Vinete cu cascaval la graten(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2052) Se taie vinetele in felii rotunde, fara a fi curatate de coaja si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt bine patrunse, se scurg de apa si se asaza intr-un graten uns cu unt, in straturi, presarate cu patrunjel verde tocat, cascaval ras si sare, dupa gust. Deasupra se pune smantana si se introduce vasul la cuptor, la foc potrivit, pt. 15-20 min.
Vinete cu vitel si dovlecei(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1958) Carnea se taie cubulete, se condimenteaza si se caleste in ulei impreuna cu ceapa taiata solzisori. Vanata si dovlecelul se curata de coaja, se taie cubulete si se adauga peste carne. Cand s-au inmuiat se pune usturoiul taiat feliute, rosiile taiate cubulete si maslinele taiate marunt. Se condimenteaza si se lasa sa scada la foc mic 15 min.
Chiftele din vinete(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1922) Vinetele se coc, se curata, se scurg de zeama si apoi se toaca impreuna cu franzela inmuiata si bine stoarsa. In acest amestec se adauga ceapa tocata marunt si calita 1 min. in putin ulei, oul, usturoiul pisat, sare, marar, piper. Omogenizati foarte bine. Luati cate o lingurita din tocatura, treceti-o prin faina si apoi puneti in uleiul incins la prajit.
Vinete umplute(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1959) Vinetele se spala bine si se taie in doua, pe lungime, se indeparteaza miezul si se stropesc cu zeama de lamaie. Carnea tocata se amesteca cu usturoiul tocat marunt (sau pisat), cu rosiile taiate cuburi si cu ceapa tocata marunt, apoi se calesc in putin ulei si se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga si doua linguri de branza rasa si se dau 1-2 clocote. Cu acest amestec se umplu vinetele, se presara cu cascaval si apoi se pun in tava unsa si se dau la cuptor pentru 50 min.