Prajituri: Prajituri cu cacao, ciocolata, ness ( 25 retete )
Eclere cu ciocolata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3010) Apa si untul se pun la fiert.Cand clocoteste se adauga faina toata odata.Se ia de pe foc cratita si se amesteca bine apoi se pun pe rand ouale,amestecand bine dupa fiecare.Aluatul obtinut se pune cu spritul sau cu o lingutita in tava tapetata cu hartie de copt.Se coace 25 minute si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in 2. Separat se bate frisca,apoi se adauga 100g ciocolata,amestecand usor. Se umplu eclerele cu crema obtinuta si se decoreaza pe deasupra cu finetti topit. Se dau la rece.
Batoane cu miere(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4380) Din ingredientele pentru blat se face o coca si se pune la copt. Se taie cat este calda in forma de batoane. Glazura: Din lapte, cacaoa si zahar,fierte pana se ingroasa ,racite si la care s-a adaugat untul,se obtine glazura cu care se glazureaza batonasele.
Prajitura Zebra(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5775) Mod de preparare Blat 1: 7 albusuri se bat spuma tare cu un varf cutit de sare si cand s-au intarit se adauga 250 gr zahar si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga un praf de copt amestecat cu 6-7 linguri de faina. Se incorporeaza si 175 gr nuci tocate marunt. Se pune in tava tapetata si se coace la foc mediu. Cand este gata pe jumatate se adauga blatul 2.
Blat 2: 7 galbenusuri se freaca foarte bine cu 200 gr zahar si esente, se adauga 150 gr faina si un praf de copt. Se pune peste coca de la blat 1 cand este coapta pe jumatate si se da la cuptor, la foc mic. Cand este gata se scoate si se lasa la racit.
Crema: Se pun intr-o oala 2 cani de lapte si jumatate de cana de zahar, amestecl se pune la fiert. Cand fierbe se adauga 2-3 inguri de faina dizolvate cu putin lapte si se amesteca pana se face ca o budinca, ingorsata. Se adauga esente si se lasa la racit. Cand este rece se amesteca cu un pachetde margarina sau unt frecat spuma, anterior, cu cateva linguri de zahar. Se intinde peste blat, se presara dens nuci tocate amrunt.
Se lasa pana a doau zi la frigider sa se intareasca crema.
P.s. Daca vi se pare ca este prea moale crema puteti aduaga 2-3 linguri de gris si lasati sa se absoarba.
Tiramisu(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1768) -se fac doua cani de cafea si se amesteca cu romul .(cafeaua trebuie sa fie calduta nu rece).Se lasa cafeaua la racit si se prepara crema.Se bate frisca lichida dupa ce sa intarit se pune frisca pudra apoi galbenusurie unul cate unul .Se mai bate un pic pana se incorporeaza. Imparti in doua crema si o jumatate o amesteci cu nesul si zaharul.Iti pregatesti o tavita unde asezi piscoturile. Treci prin cafea piscoturile nu le lasi sa se umfle si le scurgi un pic de cafea.Pui un strat piscoturi unul crema si ultimul strat sa fie crema.Nivelezi cu un cutit crema si presari cu cacao.Poti folosi o strecuratoare unde pui cacao si presari mai usor.Sa numeri piscoturile ca sa poti sa le imparti in mod egal. Se baga la frigider si se serveste dupa 4 - 5 ore,altfel nu e la fel de buna.Indicat este seara sa se prepare si dimineata e numai buna. Pentru mai multe portii se dubleaza ingredientele.
Pofta buna by Flo
Chec cu iaurt si cacao(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 10067) Se freaca ouale cu zaharul,apoi se adauga iaurtul,laptele,uleiul,apoi faina,atat cat sa fie un aluat care sa curga din lingura ca o fasie.Se stinge bicarbonatul cu otet si se amesteca in compozitie.Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o tava pentru chec. Se toarna aluatul in tava din care se opreste 2-3 linguri in care se amesteca cacao,apoi se toarna peste celalalt aluat.Se da la copt, la foc potrivit, aproximativ 35-40 minute.
Prajitura cu coca cola(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 7043) se freaca 4 galbenusuri cu 100 gr.zahar se pun 8 linguri coca cola,faina si bicarbonatul, se bat separat cele 4 albusuri spuma cu 100 gr.zahar, se omogenizeaza albusurile cu celalat aluat dar se amesteca foarte incet, se da la cuptor ptr aprox.30 min. Se prepara crema de vanilie, se taie blatul in doua cand s-a racit,se umple cu crema iar deasupra se toarne glatura.
Negresa de post(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3024) Se amesteca toate si se coace blatul 20-25min la 160grade. Pentru glazura se fierb toate ingredientele si se toarna peste blatul scos de la cuptor.
Tarta cu ciocolata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2503) Amesteca bine aluatul cumparat cu extractul de vanilie si apoi intinde din el o foaie rotunda – cat pentru tava de tarta (preferabil ca marginile tavii sa fie acoperite cu aluat). Apoi se lasa la racit 30 de minute.
Incalzeste cuptorul la 180grade C si coace tarta timp de maxim 15-20 minute (pana devine usor aurie). Apoi, cu grija imprastie caramelul pe fundul tartei si las-o deoparte pana pregatesti umplutura.
Topeste bucatile de ciocolata (la abur) intr-un castron asezat pe o oala cu apa fierbinte, apoi amesteca si untul topit.
Bate bine ouale, galbenusurile si zaharul intr-un castron separat, pana se ingroasa, apoi adauga ciocolata. Amestecul rezultat se aseaza pe aluatul de tarta si inapoi la cuptor timp de 20-25 minute.
MELAXRINI ( NEGRESA)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2003) se amesteca intr-un castron zaharul cu cacaoa bine,se toarna paharul de apa calda si untul topit. se bat la mixer pana se topeste zaharul de tot,se ia un pahar plin din compozitia obtinuta si se da la o parte. batem ouale la mixer si le adaugam in compozitia obtinuta in prealabil,continuam baterea la mixer pt 3 min dupa care adaugam faina,praful de copt si coaja de portocala, la mixer deasemeni. ungem o tava cu unt si o tapetm cu faina si asezam compozitia la cuptorul incalzit in prealabil,se coace la foc mediu(180 grade,fara aer)45min. nu se deschide cuptorul in timpul coacerii timp de 20 min. cand prajitura este gata,se lasa la racit 15 min,se taie in tava dupa care se orneaza cu ciocolata pastrata in pahar.
"Biscuiti" exotici de ciocolata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1683) Pentru "biscuitii" de ciocolata neagra: rupe ciocolata in bucati si topeste-o intr-un castron asezat pe o baie de aburi.
Intre timp, aseaza pe 2 tavi late hartie de pergament.
Odata ce ciocolata s-a topit, se adauga praful de ardei iute. Dupa ce ai amestecat bine, ia cu o lingurita din compozitia de ciocolata si las-o sa curga pe foaia de pergament (astfel se formeaza forma rotunda de biscuite).
Pentru ornat poti folosi o cantitate mica de sclipici comestibil sau orice altceva iti place, apoi lasi tava cu "biscuitii" intr-un loc racoros - dar evita frigiderul, deoarece poate afecta culoarea si textura ciocolatei.
Pentru "biscuitii" de ciocolata alba: rupe ciocolata in bucati si topeste-o intr-un castron asezat pe o baie de aburi, apoi adauga cardamomul si fisticul.
Dupa ce ai amestecat bine, poti trece la crearea "biscuitilor", la fel cum ai procedat cu cei de ciocolata neagra. Dupa ce ai terminat toata compozitia, presara pe fiecare putin fistic tocat si sclipici comestibil (cat a mai ramas). Se lasa la racit intr-un loc racoros si se serveste ca desert dupa cina.