Sos de castraveti(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1423) Castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de seminte si se taie in felii subtiri.
Faina se dizolva in supa de oase, se adauga untul topit si sarea si se fierb, amestecandu-se continuu pt a nu se forma aglomerari, treptat se adauga smantana. Cand sosul este fiert, se adauga castraveti, continuandu-se fierberea cca 10 min.
Sos de macris(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2175) Se extrage sucul la lamaie. Faina se dizolva in 150ml apa, se adauga untul topit si se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga smantana, macris, zahar, sare si se fierb 20 minute. La sfarsitul fierberii se adauga sucul de lamaie.
Sos de morcovi si porumb(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1480) Morcovul si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Porumbul ( conserva ) se scurge bine. Morcovii si ceapa se inabusa intr-o craticioara, cu 1 lingura ulei fierbinte. Se adauga porumbul si rosiile taiate si se fierb 7 minute. Condimentati cu sare, piper, cimbru.
Sos cu capere(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1358) Zarzavatul pentru supa se curata, se spala si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca. Se prajeste totul intr-o lingura de ulei de masline. Adaugati 150g pasta de rosii, condimentati cu sare, piper si zahar si fierbeti 8-10 minute. Puneti 1 lingura de capere cu putin lichid din conserva.
Sos cu rosii, dovlecei si masline(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1485) Se curata dovleceii, se taie in jumatate, pe lung, apoi felii. Ceapa se toaca cuburi mari. Se prajeste totul impreuna cu o lingura de ulei. Se adauga 125 g pasta de rosii, se condimenteaza si se fierbe 5 minute. Adaugati 20 de masline negre si busuioc tocat.
Sos cu mazare si smantana(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1772) Mazarea se fierbe 5 minute in 125 ml supa de legume, apoi se paseaza, se amesteca bine cu o lingura de smantana si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Scoateti semintele de la rosie, curatati-o de pielita si taiati-o cubulete. Adaugati-o la sos impreuna cu o lingura de patrunjel tocat.
Sos cu ardei si smantana(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3263) Ardeii si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete si apoi se inabusa intr-o lingura de unt. Se adauga 100 ml supa ( instant )de legume, o lingura de smantana si o lingura pasta de rosii. Condimentati dupa gust cu sare si piper si fierbeti 3 minute.
Sos cu spanac si ciuperci(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2120) Ciupercile se taie feliute si se prajesc usor intr-o lingura de unt, apoi se adauga spanacul. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, se amesteca cu 1 lingurita de ulei si se fierbe 2 minute.
Sos cu castraveti si verdeata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1161) Castravetele se spala, se cutata de coaja si de seminte si se taie in bucati. Ceapa verde se curata si se taie "ineluse". Se inabusa legumele in unt si se sting cu 125 ml supa de legume. Adaugati 2 linguri de smantana, sarati, pipertai si puneti cat mai multe verdeturi tocate.
Sos cu ciuperci cu costita(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2113) Costita se taie fasii, ciupercile felii, ceapa marunt. Uleiul se incinge apoi se adauga ingredientele de mai sus si se calesc un pic, cca 2 minute. Adaugati patrunjel proaspat, tocat si potriviti de sare si piper.