Mancaruri diverse: Preparate cu mamaliga ( 5 retete )
Mamaliga "Taci si ....inghite"(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4696) Mamaliga : Se fierbe laptele cu putina sare. Cand da in clocot, se adauga "in ploaie" faina de malai amestecand continuu pana ce mamaliga incepe sa se "umfle", apoi se ia de pe foc. Cu o lingura cu apa se umezeste suprafata mamaligii , se rastoarna cu o miscare brusca pe un fund de lemn. Cand s-a racorit putin ( atat cat sa poti pune mana! ) se imparte mamaliga ( in sectiune transversala ) in 2 blaturi cu ajutorul unui fir de ata. Se ia un blat si se aseaza intr-o cratita pentru copt. Se aseaza umplutura: carnatii afumati taiati rondele, baconul taiat cubulete, casul taiat in cubulete, apoi smantana. Se aseaza deasupra umpluturii blatul superior pe care se preseaza cu ajutorul unei linguri 5 - 6 cuiburi pt. oua. Apoi se adauga ouale asezandu-se frumos in cuiburile create. Mai adaugi niste branza ( cascaval ) rasa peste oua. Se coace la cuptor la foc moderat pana cand se coc ouale ( se coaguleaza bine-bine albusurile ). Se serveste calda. Muraturile nu trebuie sa lipseasca la aceasta masa
Mamaliga cu branza si smantana(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4816) Intr-o oala se pun apa si sarea si se presara malaiul imediat. Se amesteca repede continuu, in timp ce apa si malaiul fierb pe foc mic, pana ce apa se incorporeaza si mamaliga se ingroasa si nu se mai lipeste de peretii oalei. Se amesteca mamaliga impreuna cu branza cu smantana.
Mamaliga cu ochiuri(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1536) Se prepara o mamaliguta din lapte, malai si sare. Cand este bine fiarta, se amesteca cu unt si smantana. Se pune mamaliguta intr-o tava unsa cu unt. Se fac cuiburi in mamaliguta, iar in fiecare cuib se sparge cate un ou. Se presara sare si se pun bucatele de unt. Se da la cuptor pana se incheaga albusul.
Bulz ciobanesc(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4788) Se prepara o mamaliga mai vartoasa din apa, malai si sare. Mamaliga, mai vartoasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, astfel incat, la mijloc sa fie inclus untul si branza de burduf. Se pune la cuptor sau pe jar pana devine crocanta la suprafata. Branza din interior trebuie sa se topeasca.
Balmus(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4758) Se prepara o mamaliga, mai moale, din lapte, apa, malai si un pic de sare. Cand e gata se adauga o farfurie cu branza si se mai amesteca pana aceasta se incorporeaza bine. Se rastoarna pe un platou.