Orez cu legume(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1487) Se face o omleta din cele 3-4 oua. Se caleste ceapa, ardeiul si baconul in ulei, se adauga orezul fiert caldut apoi omleta calduta care se sfarama cu furculita bine, se amesteca usor la foc mic, se potriveste de sare si piper
Orez cu ton(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1815) Orezul se fierbe in apa cu sare. Rosiile se taie felii, se amesteca cu orezul fiert si racit, tonul, inclusiv uleiul de la conserva de ton. Daca mai trebuie se mai pot pune putin piper si sare daca mai trebuie.
Orez cu ciuperci(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3828) Fierbi orezul, o parte orez, 4 parti apa si o lingura vegeta, pana scade apa.
Separat, calesti in ulei o ceapa tocata marunt peste care adaugi 400 g ciuperci din conserva taiate feliute. Le lasi sa se caleasca un pic apoi adaugi 2 pahare cu suc de rosii si lasi sa fiarba pana scade un pic. Cand este gata sosul de ciupercui il adaugi peste orez, amesteci bine si il lasi acoperit 1 ora.
Orez cu curry(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1609) Calesc in putin ulei morcovul taiat cubulete si ciupercile, le sotez un pic si le scot pe o alta farfurie.
Separat fierb mazarea (daca nu am la cutie) si o scurg. Calesc orezul intr-o cratita bine unsa cu ulei pana cand se ingalbeneste un pic, apoi "sting" cu apa, pun sare si la fiert cca 20 min. Cand e gata fiert amestec cu mazarea, morcovii si legumele si adaug praf de curry.
Dovlecei cu couscous si carnati de vita(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1420) Se pun 2 linguri de ulei in tigaie si se asteapta pina se incinge. Se pun apoi carnatii si se frig pe toate partile timp de 3 minute la for mare si apoi inca 8 minute la foc mic dupa care se scot din tigaie.
In alta tigaie, se pun la fiert 6 dl de apa cu o lingura de ulei si putin sare si se astepta pina apa clocoteste. Atunci se ia tigaia de pe foc si se adauga couscous-ul si se lasa sa stea in apa fierbinte circa 4 minute.
Intre timp se spala si se taie dovleceii intai in jumatate pe lungime si apoi in felii. In tigaie se infierbanta 2 linguri de ulei si se pun la prajit bucatile de dovlecei, amestecand mereu la foc continuu timp de 5 minute. Se adauga usturoiul presat si se mai amesteca inca 1 minut la foc. Se adauga sare dupa gust.
Restul de ulei de masline se amesteca cu couscous-ul. Se imparte apoi couscous-ul pe 4 farfurii, si se pune peste el cite un carnat si o cantitate egala din dovleceii pregatiti in tigaie. Pe fiecare farfurie se poate pune si cite o lingura de sos de rosii picant.
Ce vin se potriveste:
Un vin rosu, cu arome suple si fructoase.
Couscous cu bucati de ham(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1040) Couscousul se pune intr-o oala cu apa fiebinte si se lasa 10 minute pana se face. Se slapa ardeiul si se taie in cubulete.
Se spala ceapa si se taie in inele. Se spala castravetii, se scot samburii si se taie in cubulete.
Se amesteca uleiul de masline cu sucul de lamaie si se amesteca usor intr-un castron impreuna cu couscous-ul, ceapa si castravetii taiati.
Se pun apoi ardeiul, bucatile de ham (taiat in cuburi) si bucatile de telemea. Este o combinatie foarte gustoasa.
Ce vin se poate servi: Un vin rosu delicat sau un vin alb, demi-sec