6 linguri de ulei de masline 4 carnati de vita sare 300 grame de couscous 500 grame dovlecei 6 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 4 linguri de sos de rosii putin picant
Mod de preparare:
Se pun 2 linguri de ulei in tigaie si se asteapta pina se incinge. Se pun apoi carnatii si se frig pe toate partile timp de 3 minute la for mare si apoi inca 8 minute la foc mic dupa care se scot din tigaie.
In alta tigaie, se pun la fiert 6 dl de apa cu o lingura de ulei si putin sare si se astepta pina apa clocoteste. Atunci se ia tigaia de pe foc si se adauga couscous-ul si se lasa sa stea in apa fierbinte circa 4 minute.
Intre timp se spala si se taie dovleceii intai in jumatate pe lungime si apoi in felii. In tigaie se infierbanta 2 linguri de ulei si se pun la prajit bucatile de dovlecei, amestecand mereu la foc continuu timp de 5 minute. Se adauga usturoiul presat si se mai amesteca inca 1 minut la foc. Se adauga sare dupa gust.
Restul de ulei de masline se amesteca cu couscous-ul. Se imparte apoi couscous-ul pe 4 farfurii, si se pune peste el cite un carnat si o cantitate egala din dovleceii pregatiti in tigaie. Pe fiecare farfurie se poate pune si cite o lingura de sos de rosii picant.
Ce vin se potriveste:
Un vin rosu, cu arome suple si fructoase.
Mod de servire:
Se serveste cu un vin rosu, cu arome suple si fructoase.