Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Conserve pentru iarna: Salate combinate pentru iarna ( 7 retete )

Salata de vinete cu gogosari (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3815)
Coaceti vinetele si gogosarii, curatati apoi si tocati bine. Combinati cu ceapa tocata marunt si calita. Omogenizati compozitia si puneti-o īn borcane mici, pe care le fierbeti zece minute pe baie de aburi.
Salata in otet (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3689)
Legumele se spala se curata, si se cāntaresc. Pentru fiecare kilogram se calculeaza 100 ml de otet, 10 g de sare si cāte o aspirina (fara aspirina se mareste cantitatea de otet cu cāte 50 ml la kilogram). Gogonelele, spalate, se taie īn felii de 2 cm grosime, castravetii se taie rondele sau īn fisii lungi, gogosarii de asemenea, ceapa se toaca pestisori, iar morcovii si telina se dau prin razatoarea mare. Dupa aceea, legumele se combina, se cāntaresc, īmpreuna, se pun īn castron de sticla si se presara cu 30 de grame de sare pentru fiecare kilogram de zarzavat. Se lasa asa 2-3 ore. Legumele se scurg bine si se pun īn alt vas adaugānd pentru fiecare kilogram cantitatea de otet, zahar, aspirina si condimente indicate. Vasul respectiv se pune pe flacara si 3-4 minute se amesteca legumele mereu. Salata se pune apoi imediat la borcane spalate si oparite, se leaga cu celofan si se pun la loc aerisit si uscat.
Salata garnitura pentru fripturi (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4612)
Se pun la fiert īn 1/2 l de ulei 3 kg de gogosari taiati pestisori si, tot taiate, 3 kg de patlagele verzi. Se adauga apoi 1 kg de ceapa tocata, sare dupa gust si condimente. Se fierbe pāna se īngroasa, apoi salata se pune īn borcane mici, se leaga cu celofan si se tin o ora la cuptorul cu foc mic.
Salata pentru aperitiv (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4088)
Se da prin masina de tocat toate ingredientele. Se fierb īn 2 l apa. Cānd sunt fierte se pune 1 cana zahar (250 g) si 1 cana otet se mai clocoteste de 2-3 ori si se scurge prin strecuratore sau ciur. Se lasa la scurs 1/2 ora dupa ce s-a scurs separat se freaca 2 borcane mustar (400 g) cu 1 l ulei si se amesteca pāna se face maioneza (sa se tina cont de gramaj). Se amesteca cu compozitia si se pune la borcan si se leaga cu celofan. Sare dupa gust.
Salata de ardei grasi rosii (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2821)
Salata se prepara din ardei grasi rosii, folositi si pentru bulion. La 100 de ardei se intrebuinteaza 1 l otet la 6 grade, 1 l apa, sare, foi de dafin sau tarhon si putin zahar. Se pune totul pe foc, in afara de ardei. Cind otetul a inceput sa fiarba, se introduc si ardeii, care se lasa sa dea in clocot, apoi se scot si se pune la fiert un alt rind de ardei. Dupa ce s-au racorit, ardeii se toaca marunt si se trec prin masina de tocat si se introduc in sticle. Otetul se lasa sa dea un clocot-doua si se toarna apoi caldut peste ardeii tocati, pusi in sticle. Sticlele se leaga strins si se aseaza in baie de apa, pentru sterilizare. Sticle de 1/4 l - 15 min., sticle de 1/2 l - 20 min, sticle de 1 l - 30 min). Salata este foarte bogata in vitamina C.

Salata de ciuperci marinate (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2991)
Ciupercile se curata si se spala in citeva ape. Se pun la fiert, 15 minute, in apa clocotita cu sare si se lasa apoi la scurs. Se pune la fiert otetul cu 200 ml apa la care se adauga uleiul, sarea, piperul, foile de dafin. Dupa ce se raceste, se toarna peste ciupercile aranjate in borcan. Se adauga boabele de mustar si se sigileaza borcanul timp de 2-3 zile.
Salata dulce (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3573)
Gogosarii spalati se curata de seminte si se cantaresc. Se taie apoi īn felii subtiri si se pun īntr-o cratita cu toate ingredientele aratate. Dupa o ora, cānd au lasat lichid, vasul se pune pe foc si se clocoteste pāna cānd gogosarii īsi schimba culoarea. Trebuie avut grija ca toata cantitatea de gogosari sa ajunga īn lichidul care fierbe. (Nu se oparesc mai mult de 2 kg odata). Ardeii trebuie sa ramāna crocanti si dupa oparire se pun īn borcane mici. Deasupra se preseza cu felii de hrean care sa tina ardeii īn lichid. Borcanele se leaga cu celofan.
 
Pagina 1 din 1

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput