Bucatarie Internationala: Retete din Italia ( 8 retete )
Spaghete cu vinete si mozarella(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2433) Se prajesc vinetele (cu sau fara coaja)taiate rondele si se lasa sa se scurga de grasime pe hirtie de bucatarie. Usturoiul si chili se prajesc 10 min in ulei de masline, se adauga rosiile, se mai fierb putin si se adauga si vinetele, taiate mai marunt daca vreti. Se fierb spaghetele in apa cu putina sare. Mozarella se lasa la scurs si se taie felii. Se amesteca toate ingredientele si se poate presara cu busuioc. (mie nu-mi place busuiocul asa ca nu folosesc)
Panzerotti(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 7956) Se framinta coca pina ce devine pufoasa si velutata; se intinde si se fac discuro, cu o farfuriuta de la setul de cafea, diam. 8 cm, umplutura se face dupa placere se poate ajunge o linura de rosi. Inchideti panzerotti apasind bine bordul ca sa nu se deschida cind ii frigeti. Attenzie uleiul trebuie sa fie mult cald frigerea trebuie facuta in citeva minute.
spaghette alla carbonara(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1331) se pune apa la fierto cu un virf de lingurita cu sare,cind apa clocoteste se pune spaghetele la fiert,nu se lasa mai mult de cit scrie pe instructiuni dupa care se scot intro strecuratoare,separat in acelasi timp se pune intro tigaie untul si o lingurita ulei de masline cu sunca afumata piper un virf de cutit de sare se rumeneste lejer cind e rumenita( nu prajita )se pune smintina se lasa alte 3-4 min si se amsteca cu spaghetele si pofta buna :)
SPAGHETTI ALLA CARBONARA, RETETA A LA ROMANA(ORIGINALA)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4902) SE INCEPE CU PREPARAREA SOSULUI.SE CALESC IN ULEIUL DE MASLINE CEAPA TAIATA MARUNT, COSTITA SI SE ADAUGA BOIAUA. SEPARAT SE BAT OUALE CU PUTIN PIPER, INTR-UN VAS MAI MARE, IN CARE ULTERIOR VOR INTRA SI PASTELE.DUPA CE S-AU CALIT SE ADAUGA PUTINA APA SI SE LASA SA FIARBA UN PIC, ASTFEL INCAT COSTITA SA SE INMOAIE. SOSUL TREBUIE SA CONTINA SI APA IN MOMENTUL CAND SE DAU LA O PARTE DE PE FOC. SE FIERB PASTELE"AL DENTE" SI SE RASTOARNA PESTE OUALE BATUTE, AMESTECAND. SE ACOPERA PENTRU 2 MINUTE CU UN CAPAC ASTFEL INCAT OUALE SA SE COACA CU CALDURA PASTELOR.APOI SE TOARNASOSUL DEASUPRA SI SE AMESTECA TOTUL . DEASUPRA SE ADAUGA 2 LINGURI DE PARMEZAN RAS SI SE SERVESC FIERBINTI.
parmigina di zucchine(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1152) Se curata dovleceii de coasa, sa taie felii de-a lungul, grosime medie,se pregatesc ca si snitelele Sosul de rosii se prepara astfel:se incinge tigaia , se pun 2-3 linguri de ulei masline, 2-3 catei de usturoi, se lasa la rumenit usturoiul, se toarna pasta de rosii( eventual daca pasta de rosii e prea densa se dilueaza cu apa)se lasa la foc mediu 10-15 min, la final se sarea si busuiocul( daca e proaspat mai bine) Intr-un vas de cuptor se pune un strat din sosul de rosii, un strat de dovlecel(sa fie acoperit de sosul de rosii) , strat de mozzarela, parmezan ras,start de dovlecel,strat de mozzarela ,parmezan ras,sos de rosii. Se pot pune cate straturi doriti in functie de cantitati ,dar important este ca ultimul strat sa fie mozzarela,parmezan,sos de rosii. Se preincalzeste cuptorul ,in prealabil, se lasa la cuptor 30-35 min la o temperatura de 180 gr. Pofta buna!
parmigina di zucchine(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1235) Se curata dovleceii de coasa, sa taie felii de-a lungul, grosime medie,se pregatesc ca si snitelele Sosul de rosii se prepara astfel:se incinge tigaia , se pun 2-3 linguri de ulei masline, 2-3 catei de usturoi, se lasa la rumenit usturoiul, se toarna pasta de rosii( eventual daca pasta de rosii e prea densa se dilueaza cu apa)se lasa la foc mediu 10-15 min, la final se sarea si busuiocul( daca e proaspat mai bine) Intr-un vas de cuptor se pune un strat din sosul de rosii, un strat de dovlecel(sa fie acoperit de sosul de rosii) , strat de mozzarela, parmezan ras,start de dovlecel,strat de mozzarela ,parmezan ras,sos de rosii. Se pot pune cate straturi doriti in functie de cantitati ,dar important este ca ultimul strat sa fie mozzarela,parmezan,sos de rosii. Se preincalzeste cuptorul ,in prealabil, se lasa la cuptor 30-35 min la o temperatura de 180 gr. Pofta buna!
Panacota cu sos de pepene(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1894) Lasati foitele de gelatina - 5 minute in apa rece. Radeti cu varful unui cutit batonul de vanilie. Puneti intr-o tigaie, la incalzit, 100 ml de frisca si 100 grame de zahar. Adaugati si batonul de vanilie si lasati sa fiarba incet - timp de 15 minute. Opriti focul si scoateti batonul de vanilie. Adaugati gelatina la acest amestec si amestecati. Lasati apoi sa se raceasta tot amestecul cu cateva grade. Amestecati iaurtul cu amestecul vanilat pe care tocmai l-ati pregatit si adaugati apoi si restul de frisca.
Rezultatul (pe cat posibil mai omogen) trebuie apoi impartit in formele in care se va servi panacota. Apoi, cupele trebuie sa se raceasca si sa se intareasca la frigider 3 ore. Pregatiti apoi o cantitate de cubulete de pepene rosu. O jumatate din cantitate puneti-o la rece iar jumatate din puneti-o in mixer pana se face suc iar apoi puneti lichidul la incalzit intr-o tigaie impreuna cu restul de zahar.
Dupa 3 ore, scoateti scoateti panacota din forme, si turnati sucul de penene, si ornati cu alte bucatele de penepe. Puteti sa adaugati si cateva frunze de menta, pentru impresie artistica.
Focaccia(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2752) Se dizolva drojdia in apa calduta. Faceti o movila de faina pe suprafata de lucru, iar in mijloc faceti o gaura si turnati amestecul de drojdie, impreuna cu 5 linguri de ulei de masline si 2 ciupituri sanatoase de sare fina. Framantati cu mainile adaugand apa calda in continuare, cat este necesar, pana cand veti obtine un aluat destul de ferm si omogen (se framanta cca 10-15 minute). Puneti aluatul intr-un castron acoperit cu o carpa umeda si lasati-l sa creasca timp de 2 ore.
Preincalziti cuptorul la 180 C.
Ungeti cu grasime o foaie de copt, prafuiti-o cu faina si putina sare mare, apoi asezati foaia intr-o tava de cuptor.
Dupa ce aluatul a crescut asezati-l in tava si intindeti-l cu mainile pana ajunge la marginea tavii (aluatul nu se intinde cu sucitorul) apoi presati cu varful degeteleor aluatul sau cu dosul unei lingurite. Se mai lasa la crescut aproximativ 10 minute.
Intre timp se ia uleiul ramas si se bate usor cu putina apa pentru a face o emulsie; dupa cele 10 minute se unge aluatul cu emulsia de ulei si se presara sare.
Aproape intotdeaua va exista inca ceva pe Focaccia. Cel mai simplu este un topping cu ulei de masline si sare grunjoasa, dar puteti face mai mult, de exemplu, sa taiati o ceapa in felii subtiri si sa le presarati peste focaccia. Peste ceapa se mai pot adauga ciuperci, cuburi de pancetta, masline negre fara samburi sau felii de ardei gras rosu.
Daca va doriti ceva mai simplu, alegeti putin rozmarin sau nuci maruntite (sau ambele).
Sau, adaugati orice altceva care va starneste interesul. Singurul lucru la care ar trebui sa fiti atenti este la focaccia cu branza, deoarece daca este pusa de la inceput, branza se poate innegri si se arde, asa ca este recomandat sa o puneti cu cateva minute inainte sa fie gata.
Coaceti focaccia in cuptorul incins pana cand prinde o culare aramie frumoasa. Apoi se lasa la racit si se poate servi.
Un mic sfat: - puneti un vas cu apaiîn cuptor, sub focaccia, pentru ca aluatul sa nu se usuce prea tare - pentru ca aluatul sa creasca frumos, adaugati odata cu drojdia putin zahar sau miere