Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Deserturi diverse: Piscoturi, fursecuri, cornulete, biscuiti ( 21 retete )

Biscuiti cu Cappuccino (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2360)
Se bate bine galbenusul cu zaharul pudra si untul, se adauga cappuccino dizolvat intr-o lingura de apa, se adauga cacaoa si faina putin cate putin si se amesteca bine.
Se adauga alunele, se framanta bine aluatul(se mai pot adauga esente, in functie de preferinte).
Se acopera aluatul si se lasa 30min la rece apoi se intinde pe o suprafata usor pudrata cu faina, trebuie sa aiba grosimea de cca. 3,4mm. Se fac diferite forme cu sablonul.
Se face o glazura dintr-un galbenus si doua linguri de lapte si se ung biscuitii
Se pun la cuptorul in prealabil incins si se lasa aprox. 15 min.
(cat mai sunt calzi, se pot trece si printr-o glazuta alba: se bate un albus de ou, bine de tot, pana se incheaga, adaugand din cand in cand putin zahar pudra, apoi sea glazureaza biscuiteii cu el)

Biscuiti De Unt (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 6755)
Zaharul, untul si galbenusurile se bat spuma, se adauga restul ingredientelor si se framanta bine aluatul obtinut.
Se da putin la rece apoi se dau forme diferite cu sablonul, se fac gaurele cu furculita si se ung cu albus.
Se dau la cuptor aprox 10 min la 200

Ps: se poate adauga si putina cacao, poti folosi in loc de zahar vanilat, vanilie adevarata, si ii poti orna cu nuci pisate sau alune.
Fursecuri cu stafide I (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2274)
Se bat spuma ouale cu mierea si se adauga praful de copt, uleiul, zaharul vanilat, romul si se amesteca bine, totul, timp de 5-6 min. Se pune apoi faina cate putin, ca sa nu se faca cocoloase, si la urma se adauga stafidele. Se ia din compozitie cate o lingurita si se aseaza pe o tava de copt unsa, la distante de 4-5cm. Se coc la foc mic pana cresc si se rumenesc usor. Se scod din tava calde cu un cutit flexibil.

Fursecuri cu stafide II (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2342)
Untul (sa fie moale, nu direct din frigider) se freaca cu zaharul. Apoi se adauga pe rand cate un ou si se freaca bine, bine in continuare. Se adauga faina si stafidele. Se pun pe hartie speciala de copt. Atentie! Trebuie puse in tava la distanta mai mare intre ele pentru ca se lasa la copt, compozitia fiind moale. Dupa ce le scoateti din cuptor sa nu le puneti calde unele peste altele ca sa nu se lipeasca (dupa ce se racesc nu e nici o problema).
Cornulete cu nuca (putisoare) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 5031)
Se face un aluat din margarina, nuca macinata, zaharul si faina.
Framantati cu faina pana se face tarisor, se poate modela si nu se mai lipeste de maini. Formati niste cornulete cam ca niste banane in miniatura, cam cat un deget mic usor indoit. Puneti in tava unsa cu margarina si pudrata cu faina, se coc la foc potrivit pana incep sa se rumeneasca usor. Cat sunt fierbinti se tavalesc prin zahar pudra.
Fursecuri fine cu miez de nuca (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4521)
Incingeti cuptorul pana la 180 grade. Amestecati faina cu miezul de nuca macinat, margarina, galbenusurile si zaharul pudra. Modelati bilute de dimensiunea unei nuci, presati-le apoi faceti-le cate o mica adancitura in centru. Aranjati fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu ulei).
Umpleti fursecurile cu putin gem, apoi lipiti cate o jumatate de miez de nuca pe fiecare dintre acestea. Dati-le 10-12 minute la cuptor, lasati-le sa se raceasca. apoi presarati-le cu zahar pudra.
Carapace cu nuci (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1593)
1. Framantati margarina cu zaharul, oul, miezul de nuca, faina si sarea. Dati aluatul 60 minute la frigider.
2. Incingeti cuptorul pana la 180grade. Intindeti aluatul pana ajunge la grosimea de cm. Decupati discuri de aluat (cam 4,5 cm diametru). Asezati-le la distanta unul de celalat, pe o tava unsa cu ulei si dati-le 15 minute la cuptor. Lasati-le sa se raceasca.
3. Amestecati restul de margarina cu zaharul, miezul de nuca, dulceata si romul. Ungeti jumatate din fursecuri cu umplutura, apoi acoperiti-le pe fiecare cu alt fursec. Topiti ciocolata, amestecati-o cu frisca, ungeti carapacele cu acest amestec si asezati deasupra fiecareia cate jumatate de miez de nuca. Dati-le cu putin zahar pudra.


Num plus ultra (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1667)
aluatul: se amesteca toate ingredientele pana se obtine o coca potrivit de tare, se intinde pe masa, se taie cu paharelul si se pune pe tava unsa. Pe deasupra se pune un strat de gem si se da la cuptor pana sunt pe jumatate coapte apoi se adauga crema

Crema:
albusurile se bat tare (spuma), se adauga zaharul apoi nucile. Compozitia se pune deasupra stratului de gem si se pun la cuptor.
Pte gaufres (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2219)
Din ingredientele enumerate mai sus se face un amestec omogen.
Pentru copt se foloseste gaufrier-ul.
Biscuiti cu nuci sau fructe (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1933)
Galbenusurile se freaca cu unt si zahar pudra pana se obtine o crema.Se adauga albusurile batute spuma tare si faina amestecata cu un plic de praf de copt.Se ia cu lingura din compozitie si se pune pe tava tapetata cu hartie.Se presara cu nuci,stafide sau fructe confiate taiate bucati.
Se coc 15 min la foc potrivit.
Pagina urmatoare  
Pagina 1 din 3

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput

Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com