Limbi de pisica(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3786) Se pune frisca intr-un vas adanc, impreuna cu zaharul si se bate amestecul pana cand cristalele de zahar nu se mai simt in compozitie. Se adauga faina, in ploaie, continuand operatia pana la completa omogenizare. Se bat albusurile spuma tare si se pun peste amestecul de frisca si zahar, se omogenizeaza, se pune zaharul vanilat, un praf de sare si se mai bate inca doua minute. Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina, se pun gramajoare din aluat cu o lingurita, dand forma unor limbi de pisica, la distante egale, si se introduce tava in cuptor. Fursecurile se apasa putin la mijloc cu o lingurita. Se coc la foc potrivit, apoi se scot si se pudreaza cu zahar farin. Dupa gust, fursecurile se pot glasa cu un amestec de ciocolata fiarta, un galbenus si un albus batut spuma tare, bine omogenizate.
Roseuri cu nuci(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2570) Se pun albusurile, care au stat la temperatura camerei cateva ore, intro oala cu gura larga, se bat pana devin spuma, apoi se adauga zaharul si se continua operatia. Se lucreaza pe marginea plitei si se bate pana cand albusul se tine de tel si nu curge. Se parfumeaza cu zahar vanilat, se adauga faina in ploaie si miezul de nuca macinat, treptat, ca sa se incorporeze bine si sa nu se taie amestecul. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu faina, apoi se pun gramajoare in tava, cu distanta intre ele, se coc la foc potrivit, cu usa cuptorului intredeschisa. Se scot cand se desprind de pe tava si se lasa sa se raceasca.
Prajitura cu spuma de cocos sau nuca(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3294) se prepara biscuitele din 6 galbenusuri, 150 gr.zahar, 80 gr.unt, laptele, 150 gr,faina si praful de copt, se pune la cuptor cand e pe jumatate copt se adauga albusurile batuite spuma cu 150 gr.zahar si nuca de cocos sau nuca,se mai lasa la cuptor, cand e maronie spuma deasupra e gata.
Setati cuptorul electric la 80 grade C sau cel cu gaz la 100 grade C .
Puneti albusurile intr-un vas curat impreuna cu crema de tartar si bateti amestecul cu mixerul electric, pâna când se intareste si formeaza vârfuri moi.
Adaugati treptat zaharul pudra, si amestecati pâna cand se formeaza in bezea falduri ferme lucioase si este suficient de rigida pentru a ramâne în bol în cazul în care este întoarsa cu susul în jos.
Imbracati doua tavi de copt cu hartie de pergament si asezati imediat compozitia de bezea in 6 forme rotunde de 8.5cm, 6 forme mai mici de 5cm si 6 coifulete mai mici (asemanatoare unor palarii, le puteti da forma cu ajutorul unei linguri –vedeti forma bezelelor in fotografia articolului) . Coaceti bezele mici timp de 1 ora si cele mari 1 ora si 10 minute. La final lasati-le pe o tavita de sârma sa se raceasca.
Apoi, bateti smantana bine pana se intareste (se transforma in frisca) si faceti un piure din 210g capsuni cu zahar. Turnati cate putin sos de capsuni peste bezelele cu forma de 5 cm. Acum, peste bezelele cele mai mari asezati jumatatile de capsuni, un start de frisca, urmatorul strat de bezele cu sosul de capsuni, inca putina frisca iar in varf micutele coifulete.
Imprastiati petale de trandafir peste fiecare si serviti-le imediat cu piureul de capsuni ramas.
Bateti albusurile spuma, dupa care adaugati treptat 25 g din zaharul pudra. Luati o lingura de metal si distribuiti compozitia sub o forma neregulata in tava pregatita; ajutandu-va de varful lingurii formati mici varfuri ascutite, vartejuri.
Asezati tava in cuptor si schimbati imediat temperatura la 140 grade C, timp de 1 ora, dupa care opriti cuptorul si lasati tava inauntru pana cand acesta se raceste complet.
Dupa ce sa racit bine, scoateti Pavlova din tava si chiar inainte de servire intindeti smantana batuta cu zaharul ramas de la albusuri, aranjati fructele si presarati zaharul pudra.
Folosind un mixer electric bate albusurile spuma, apoi treptat, incorporeaza zaharul pudra pana cand amestecul este rigid si lucios. Dupa ce ai pus tot zaharul pune faina si amesteca usor.
Intinde compozitia rezultata in tava si las-o in cuptorul incins cca 1 ora. Cand este gata se lasa la racit complet.
Pune o hartie de copt pe suprafata de lucru si presara cu zahar pudra, apoi scoate blatul racit din tava, rasturnand-o cu atentie pe suprafata de lucru.
Cu un mixer electric bate frisca pana se intareste si intinde-o pe blat lasand un mic spatiu de 1 cm pe margini. Peste frisca imprastie bucatele de mango si fructul pasiunii, apoi cu ajutorul hartiei de copt rostogoleste cu grija blatul transformad-ul intr-o rulada.