250 gr frisca, 250 gr faina, 5 albusuri, 250 gr zahar, zahar vanilat, 2 linguri ulei.
Mod de preparare:
Se pune frisca intr-un vas adanc, impreuna cu zaharul si se bate amestecul pana cand cristalele de zahar nu se mai simt in compozitie. Se adauga faina, in ploaie, continuand operatia pana la completa omogenizare. Se bat albusurile spuma tare si se pun peste amestecul de frisca si zahar, se omogenizeaza, se pune zaharul vanilat, un praf de sare si se mai bate inca doua minute. Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina, se pun gramajoare din aluat cu o lingurita, dand forma unor limbi de pisica, la distante egale, si se introduce tava in cuptor. Fursecurile se apasa putin la mijloc cu o lingurita. Se coc la foc potrivit, apoi se scot si se pudreaza cu zahar farin. Dupa gust, fursecurile se pot glasa cu un amestec de ciocolata fiarta, un galbenus si un albus batut spuma tare, bine omogenizate.