7 albusuri, 300 gr zahar, zahar vanilat, 1 lingura de faina, 150 gr miez de nuca, 1 lingura de unt, sare.
Mod de preparare:
Se pun albusurile, care au stat la temperatura camerei cateva ore, intro oala cu gura larga, se bat pana devin spuma, apoi se adauga zaharul si se continua operatia. Se lucreaza pe marginea plitei si se bate pana cand albusul se tine de tel si nu curge. Se parfumeaza cu zahar vanilat, se adauga faina in ploaie si miezul de nuca macinat, treptat, ca sa se incorporeze bine si sa nu se taie amestecul. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu faina, apoi se pun gramajoare in tava, cu distanta intre ele, se coc la foc potrivit, cu usa cuptorului intredeschisa. Se scot cand se desprind de pe tava si se lasa sa se raceasca.
Mod de servire:
SAe servesc reci, alaturi de alte prajiturele sau bomboane.