3 albusuri putina crema de tartar 175g zahar pudra Pentru servire:
300ml smantana 425g capsuni taiate de-a lungul 1 lingurita zahar petale de trandafir
Mod de preparare:
Mod de preparare:
Setati cuptorul electric la 80 grade C sau cel cu gaz la 100 grade C .
Puneti albusurile intr-un vas curat impreuna cu crema de tartar si bateti amestecul cu mixerul electric, pâna când se intareste si formeaza vârfuri moi.
Adaugati treptat zaharul pudra, si amestecati pâna cand se formeaza in bezea falduri ferme lucioase si este suficient de rigida pentru a ramâne în bol în cazul în care este întoarsa cu susul în jos.
Imbracati doua tavi de copt cu hartie de pergament si asezati imediat compozitia de bezea in 6 forme rotunde de 8.5cm, 6 forme mai mici de 5cm si 6 coifulete mai mici (asemanatoare unor palarii, le puteti da forma cu ajutorul unei linguri –vedeti forma bezelelor in fotografia articolului) . Coaceti bezele mici timp de 1 ora si cele mari 1 ora si 10 minute. La final lasati-le pe o tavita de sârma sa se raceasca.
Apoi, bateti smantana bine pana se intareste (se transforma in frisca) si faceti un piure din 210g capsuni cu zahar. Turnati cate putin sos de capsuni peste bezelele cu forma de 5 cm. Acum, peste bezelele cele mai mari asezati jumatatile de capsuni, un start de frisca, urmatorul strat de bezele cu sosul de capsuni, inca putina frisca iar in varf micutele coifulete.
Imprastiati petale de trandafir peste fiecare si serviti-le imediat cu piureul de capsuni ramas.
Mod de servire:
Imprastiati petale de trandafir peste fiecare si serviti-le imediat cu piureul de capsuni ramas.