Grisine torineze(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1526) Se amesteca totul pana se obtine o pasta nu prea moale. Se intinde aluatul in forma de dreptunghi (circa 30x10 cm, grosime 3 cm). Se unge aluatul si marginile cu ulei de masline si apoi se mai presara putina faina dupa care se acopera si se lasa la crescut proximativ o ora. Dupa ce a crescut, aluatul se taie pe latime, cu un cutit, obtinandu-se bastonase de aproape un deget latime. Bastonasele obtinute se lungesc (cat permite aluatul) tragand usor de ele si apasand cu degetele (nu trebuie sa se obtina forme regulate, adica aceeasi grisina poate sa fie mai groasa si mai subtire). Se pun in tava cu o distanta de aproape 3 cm intre ele si se coc la 200 grade cam 18-20 minute pana ce devin rumene si crocante. Dupa preferinta in aluat se mai poate adauga susan sau mac.
Saratele cu branza(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2616) Se framanta un aluat din cas, faina, sare, boia si unt in fulgi. Se face o bila care se infasoara in folie si se pune la frigider 60 min. Se intinde aluatul, 1 cm grosime si se taie fasii de 5 - 10 mm, se rasucesc si se pun la frigider 30 min. Se incinge cuptorul la 180°. Aluatul se unge cu galbenus batut, se presara dupa gust cu cas/sare/chimion/boia. Se coc 20 min.
Saratele/Covrigei(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4134) Se amesteca ingredientele si se formeaza un aluat potrivit (nici prea tare, nici prea moale). Aluatul se poate pastra la frigider o jumatate de ora (ca sa poata fi mai usor de modelat). Se intinde o foaie, se taie fasii cu cutitul (fasiile late cam de 1 cm si lungi de 10-15 cm), se asaza in tava tapetata cu faina, se ung cu ou deasupra si se dau la cuptor. Se pot forma si covrigei din acest aluat (ca niste ineluse-modelam bastonase si unim capetele) sau se pot taia diferite forme din aluat (dar forme mai micute - se poate folosi si capacul unei sticle de 2l...)
Covrigei(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1303) Se prepara un aluat ca pentru paine, putin mai vartos. Se framanta bine si se lasa sa creasca, la caldura. Se fac covrigii, se oparesc in apa clocotita, lasata la foc domol, capata o culoare galbuie (1 min/buc), se scot se pun pe o scandura la scurs, se dau prin sare (mac, susan) si se pun la copt(pe gratar).
Grisine(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1992) Drojdiea, zaharul si sarea se dizolva in putina apa calduta dupa care se amesteca cu restul ingredientelor. Se mai adauga apa dupa necesitate, in asa fel incit sa iasa un aluat ca de paine. Din acest aluat se formeaza grisine, de lungimea si grosimea dorita, se aseaza intr-o tava care in prealabil a fost unsa cu ulei sau tapetata cu hartie cerata. Acestea se lasa la dospit cca.40 min. dupa care se coc 15 min. la 200°C.