500g faina 250g apa 15g drojdie de bere o lingurita rasa de maltz de orz(se poate si cu zahar sau miere) 50ml ulei de masline sare
Mod de preparare:
Se amesteca totul pana se obtine o pasta nu prea moale. Se intinde aluatul in forma de dreptunghi (circa 30x10 cm, grosime 3 cm). Se unge aluatul si marginile cu ulei de masline si apoi se mai presara putina faina dupa care se acopera si se lasa la crescut proximativ o ora. Dupa ce a crescut, aluatul se taie pe latime, cu un cutit, obtinandu-se bastonase de aproape un deget latime. Bastonasele obtinute se lungesc (cat permite aluatul) tragand usor de ele si apasand cu degetele (nu trebuie sa se obtina forme regulate, adica aceeasi grisina poate sa fie mai groasa si mai subtire). Se pun in tava cu o distanta de aproape 3 cm intre ele si se coc la 200 grade cam 18-20 minute pana ce devin rumene si crocante. Dupa preferinta in aluat se mai poate adauga susan sau mac.