Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Grisine torineze Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Grisine torineze 
Numar portii: 0 
Ingrediente: 500g faina
250g apa
15g drojdie de bere
o lingurita rasa de maltz de orz(se poate si cu zahar sau miere)
50ml ulei de masline
sare
Mod de preparare: Se amesteca totul pana se obtine o pasta nu prea moale. Se intinde aluatul in forma de dreptunghi (circa 30x10 cm, grosime 3 cm). Se unge aluatul si marginile cu ulei de masline si apoi se mai presara putina faina dupa care se acopera si se lasa la crescut proximativ o ora. Dupa ce a crescut, aluatul se taie pe latime, cu un cutit, obtinandu-se bastonase de aproape un deget latime. Bastonasele obtinute se lungesc (cat permite aluatul) tragand usor de ele si apasand cu degetele (nu trebuie sa se obtina forme regulate, adica aceeasi grisina poate sa fie mai groasa si mai subtire). Se pun in tava cu o distanta de aproape 3 cm intre ele si se coc la 200 grade cam 18-20 minute pana ce devin rumene si crocante.
Dupa preferinta in aluat se mai poate adauga susan sau mac.
 
Mod de servire: Se servesc reci, ca aperitiv. 
Timp de preparare (minute): ~ 1 ora 
Grad de dificultate (1-10): 2 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: caterina 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907 
Contributie: Marianar 
Vizualizari: 1527 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Grisine torineze
» Saratele cu branza
» Saratele/Covrigei
» Covrigei
» Grisine

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput