Muffins cu jeleu de portocale(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2128) Pt jeleu:se pune sucul de portocale la fiert, se adauga praful de budinca , zaharul, coaja de portocala, se lasa pina se ingroasa si apoi se da la o parte , la racit . Ouale , zaharul , zaharul vanilat , coaja de portocale , se mixeaza pina devin ca o crema consistenta , se adauga untul topit smintina , faina amestecata cu praf de copt. O forma de muffins se unge cu unt si se tapeteaza cu faina , sau se folosesc hirtii speciale , si se pune in fiecare forma o lingura de aluat , apoi o lingurirta de jeleu , care se adinceste un pic in aluat, si deasupra , se mai pune inca un pic de aluat.Se coc la cuptor, la 180 grade celsius (cuptorul sa fie incins inainte), cam 20 minute. Se lasa la racit , se pudreaza cu zahar pudra , si se mai pune deasupra putin jeleu.
Muffins cu ciocolata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2435) Se mixeaza bine ouale cu zaharul, se adauga untul moale , esentele , faina amestecata cu praf de copt , si sfirsit ciocolata in bucatele mici. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina , sau se folosesc hirtiile speciale, se pune aluatul pe trei sferturi ( de forma) si se coc la 180 grade,30 minute .Cuptorul trebuie incins inainte .
Muffins cu lamaie(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1878) Se separa ouale ,se mixeaza galbenusurile cu zahar si margarina.Se spala lamaile, se storc (2 linguri se pun deoparte pt.glazura), si se pun impreuna cu coaja in compozitia de ou. Faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul , amidonul si se inglobeaza si aceasta in compozitia de ou, se adauga albusurile batute spuma. Cuptorul se incinge la 200 grade. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava , de muffins(sau se folosesc hirtiile speciale) si se pune aluat in 2 treimi din fiecare forma. Se coc cam 20-25 minute . Se face o glazura din cele 2 linguri de lamaie si zaharul pudra , si se toarna peste muffins , cind acestea sint reci .
Madelaine(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2362) Se mixeaza ouale cu zaharul , pina isi dubleaza volumul-circa 10 minute-.Se toarna untul topit , mixind in continuare , se continua cu faina amestecata cu praf de copt, esentele . O tava de madeleine (,sau hirtii de muffins)se unge cu unt si se tapeteaza cu faina , si se toarna aluatul , pina la 2 treimi din volum . Se coc la 180 grade -15 minute.
Intr-un castron mare, amesteca zaharul, uleiul si ouale, pana compozitia devine pufoasa. Incorporeaza apoi faina treptat, coaja de portocala, scortisoara, morcovul ras si extractul de vanilie.
Folosind o lingura umple formele de briose pe trei sferturi si lasa-le in cuptorul incins timp de cca 30 de minute. Cand sunt gata se lasa la racit pe un gratar de sarma.
Pentru topping, se adauga coaja rasa si sucul de la portocala in Quark si se amesteca bine, daca e nevoie mai adauga putin zahar pudra.
Pune cate o lingura de topping pe fiecare briosa si garniseste cu putin morcov ras.
Puneti untul si zaharul intr-un bol si bateti bine cu o lingura de lemn sau mixer electric pana devine un amestec pufos. Treptat incorporati ouale pana se omogenizeaza, apoi turnati in ploaie faina, praful de copt si extractul de vanilie.
Umpleti formele pe trei sferturi si lasati-le in cuptorul incins cca 20-25 de minute pana se rumenesc si sunt ferme la atingere.
Pentru a face glazura, se pune untul si zaharul pudra intr-un bol cu 2 lingurite de apa clocotita si se bate pana se omogenizeaza si devine un amestec cremos.
Cand sunt briosele reci, se decoreaza cu crema, sosul de caramel si cateva stafide.
Cupcakes simple si delicioase(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2484) Mai intai se amesteca bine ouale cu zaharul pana cand nu se mai simte zaharul pe fundul castronului. Asta a fost operatiune vizigotzeasca si s-a achitat de ea cu mare sarguinta. Dupa aceea, se toarna uleiul in 2-3 transe si se amesteca pana la omogenizare. Se pun apoi sarea, coaja si sucul de lamaie, si iar se omogenizeaza.
Urmatorul pe lista este iaurtul, baietii mei au folosit iaurt de baut fiindca e mai fluid si nu trebuie omogenizat inainte. Praful de copt se amesteca in faina si se pun, in sfarsit, in castronul cu pricina.
Se amesteca iarasi pana la incorporarea uniforma a fainii, se adauga stafidele si ciocolata si-s gata de pus in forme.
Ei au folosit cosulete de hartie speciale pentru briose, puse in lacasurile unei tavi teflonate de briose, unsa in prealabil cu ulei.
Au umplut fiecare cosulet cam pe 3 sferturi, sa aibe loc sa creasca si, suplimentar, au mai adaugat ceva ciocolata deasupra.
Le-au copt aproximativ 30 de minute in cuptorul preincalzit si au iesit absolut minunate. Sfatul echipei de bucatari a fost ca trebuie verificate cam dupa 20 min, cu scobitoarea, daca e focul un pic mai iute, se fac mai repede, asa cum au patit ei la a doua tava.
Dulci, gustoase, pufoase, aromate.....minunate! Merge mai multa ciocolata in compozitie, ca a iesit coca destul de alba!
Iar pentru glazura....niste cioco topita pe baie de aburi, cu un pic de unt si un praf de scortisoara e varianta perfecta, zic eu.
P.S. Eu am folosit glazura de zahar si ornamente cumparate - delicios :)
Cupcakes cu capsuni(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1900) 1. Incalzeste cuptorul la 175 grade. Amesteca faina, sarea si bicarbonatul/praful de copt.
2. Intr-un alt vas, amesteca zaharul cu untul si zaharul vanilat/esenta de vanilie. Bate-le cu mixerul pana sunt ”pufoase”. Pune dupa aceea un ou, amesteca din nou cu mixerul iar apoi adauga si celalalt ou.
3. Se adauga amestecul de faina/sare/praf de copt din pasul 1 si se bate din nou cu mixerul, 2-3 minute.
4. Se umple 1/3 (o treime) din formele de cupcakes iar apoi se pune 1 lingurita de gem de capsuni peste. Se umple apoi formele pana la 2/3 cu compozitia de cupcakes )
5. Se baga la cuptor pana sunt rumenite, cam 15-17 minute.
Amesteca bine intr-un castron faina, zaharul si praful de copt. Adauga untul si mai amesteca pana la omogenizare.
Intr-un bol separat amesteca ciocolata topita, oul si laptele, apoi incorporeaza totul in compozitia de faina.
Se umplu formele pe 3 sferturi si se lasa la cuptor 15-20 minute, sau pana cand prind o culoare auriu-maro si sunt coapte. Se scot din cuptor si se pune deoparte sa se raceasca timp de 10 minute.
Intre timp, se amesteca sucul de portocale cu zaharul. Se toarna cu atentie amestecul peste briosele caldute si se lasa la racit complet.
Pentru crema de portocala cu ciocolata alba: bate untul intr-un castron, pana cand devine usor si pufos. Se incorporeaza cu grija zaharul pudra si se mai amesteca inca cinci minute (de preferinta cu un mixer), apoi se poate turna laptele, ciocolata topita si coaja de portocala.
Briosele se decoreaza cu crema obtinuta si se pot servi.