oua •200 g zahar •200 ml ulei •300 ml iaurt •un varf de lingurita de sare •coaja rasa de la o lamaie •sucul de la o lamaie •400 g faina •1 plic si jumatate de praf de copt •razatura de ciocolata •o mana de stafide
Mod de preparare:
Mai intai se amesteca bine ouale cu zaharul pana cand nu se mai simte zaharul pe fundul castronului. Asta a fost operatiune vizigotzeasca si s-a achitat de ea cu mare sarguinta. Dupa aceea, se toarna uleiul in 2-3 transe si se amesteca pana la omogenizare. Se pun apoi sarea, coaja si sucul de lamaie, si iar se omogenizeaza.
Urmatorul pe lista este iaurtul, baietii mei au folosit iaurt de baut fiindca e mai fluid si nu trebuie omogenizat inainte. Praful de copt se amesteca in faina si se pun, in sfarsit, in castronul cu pricina.
Se amesteca iarasi pana la incorporarea uniforma a fainii, se adauga stafidele si ciocolata si-s gata de pus in forme.
Ei au folosit cosulete de hartie speciale pentru briose, puse in lacasurile unei tavi teflonate de briose, unsa in prealabil cu ulei.
Au umplut fiecare cosulet cam pe 3 sferturi, sa aibe loc sa creasca si, suplimentar, au mai adaugat ceva ciocolata deasupra.
Le-au copt aproximativ 30 de minute in cuptorul preincalzit si au iesit absolut minunate. Sfatul echipei de bucatari a fost ca trebuie verificate cam dupa 20 min, cu scobitoarea, daca e focul un pic mai iute, se fac mai repede, asa cum au patit ei la a doua tava.
Dulci, gustoase, pufoase, aromate.....minunate! Merge mai multa ciocolata in compozitie, ca a iesit coca destul de alba!
Iar pentru glazura....niste cioco topita pe baie de aburi, cu un pic de unt si un praf de scortisoara e varianta perfecta, zic eu.
P.S. Eu am folosit glazura de zahar si ornamente cumparate - delicios :)