•2 dl faina •1 varf de cutit de sare •o jumatate de lingurita de bicarbonat/praf de copt •1 dl zahar •100 g unt la temp. camerei •1 lingurita zahar vanilat/esenta de vanilie •2 oua •100 g gem de capsuni •2,5 dl frisca (pt batut) •100 g capsuni
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 175 grade. Amesteca faina, sarea si bicarbonatul/praful de copt.
2. Intr-un alt vas, amesteca zaharul cu untul si zaharul vanilat/esenta de vanilie. Bate-le cu mixerul pana sunt ”pufoase”. Pune dupa aceea un ou, amesteca din nou cu mixerul iar apoi adauga si celalalt ou.
3. Se adauga amestecul de faina/sare/praf de copt din pasul 1 si se bate din nou cu mixerul, 2-3 minute.
4. Se umple 1/3 (o treime) din formele de cupcakes iar apoi se pune 1 lingurita de gem de capsuni peste. Se umple apoi formele pana la 2/3 cu compozitia de cupcakes )
5. Se baga la cuptor pana sunt rumenite, cam 15-17 minute.