Ingrediente: •150 de grame de unt la temperatura camerei •150 de grame de zahar Muscovado •3 oua •150 de grame de faina cu agent de crestere •jumatate de lingurita de praf de copt •1 lingurita de extract de vanilie
Pentru crema de caramel: •50 de grame de unt •250 de grame de zahar brun pudra Optional pentru decor puteti cumpara un sos de caramel si cateva stafide aurii.
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180° C si pregatiti 12 forme de briose.
Puneti untul si zaharul intr-un bol si bateti bine cu o lingura de lemn sau mixer electric pana devine un amestec pufos. Treptat incorporati ouale pana se omogenizeaza, apoi turnati in ploaie faina, praful de copt si extractul de vanilie.
Umpleti formele pe trei sferturi si lasati-le in cuptorul incins cca 20-25 de minute pana se rumenesc si sunt ferme la atingere.
Pentru a face glazura, se pune untul si zaharul pudra intr-un bol cu 2 lingurite de apa clocotita si se bate pana se omogenizeaza si devine un amestec cremos.
Cand sunt briosele reci, se decoreaza cu crema, sosul de caramel si cateva stafide.