Rulada cu muschi de vita, specific germana(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4000) Muschiul de vita se taie in felii subtiri si mai lungi decat o bancnota, se lasa in untura sau ulei foarte incins cate un min. fiecare felie, sa-si inchida porii. Cand s-au racit, se ung cu mustar, se presara ceapa taiata marunt si castraveti murati, sare, si piper. Se ruleaza si se prind cu scobitori. Se prepara un sos special pentru rulada de vita (la plic), se dizolva in apa si se toarna peste rulouri apoi vasul se acopera si se lasa sa fiarba cam o ora- o ora jumate.
Kässekuchen (Prajitura cu branza dulce)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4178) se separa ouale,albusurile se bat spuma, galbenusurile cu branza,untul,zeama de lamaie,faina, plicul de budinca vanilie,praful de copt se amesteca iar la sfarsit se omogenizeaza albusurile in compozitie,se coace la 180 de grade 1 ora.
Feuerwehrkuchen (prajitura pompierului)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1507) se prepara un aluat ca de biscuiti ce se intinde in forma de tort rotunda atat jos cat si pe peretii formei, visinele cu zeama din borcan se pun la fiert, se adauga praful de budinca si esenta de rom, cand s-a intarit se ia de pe foc si se adauga peste aluat in forma,se prepara apoi a doua umplutura prin amestecarea ingredientelor ptr ea, se aseaza in forma peste budinca de visine si se da totul la cuptor ptr 50 minute,cand s-a racit se pune frisca (400 ml) iar deasupra se cerne cacao ptr ornat
Nudeln (macaroane) a la Miha(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1736) Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt. Se taie sunca si pieptul de pui bucatele ( ca si pt. supa), se taie ardeiul gras si rosiile in feliute subtiri si se pun toate intr-o tigaie la prajit. Se pun intr-un vas apa la fiert. Dupa ce s-au prajit toate in tigaie, se adauga frisca lichida, ciupercile taiate cubulete, sare si piper dupa gust, putina apa si se lasa la fiert pana devine o pasta cremoasa. Se fierb pastele fainoase, apoi se scurg, se dau prin apa rece si se amesteca toate. Daca e nevoie se pot adauga frunze de patrunjel ,rosmarin sau masline
Tort pufos , cu crema de brinza .(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2501) Se amesteca galbenusurile cu 60 gr zahar , pina se dizolva zaharul, se adauga cacaoa. Albusurile , se bat spuma cu cele 60 gr zahar, si se adauga la prima compozitie , amestecind usor . Intr-o tava de cuptor , se toarna compozitia (ungeti foaia de copt cu putin unt, -se va desprinde mai bine blatul!). Se coace la 170 grade celsius , cam 10-12 minue , Se face testul cu o scobitoare , Suprafata va ramane lipicioasa , dar interiorul va fi copt. Se las la racit , si se taie in 3 bucati , pe latimea tavii .Vor rezulta 3 dreptunghiuri . Crema . Se amesteca crema de brinza cu 80 gr zahar, se adauga lingura de lapte , 150 gr frisca batuta , si ciocolata in aschii. O parte din crema ramane asa , o alta se poate aroma , cu un plic de cappucccino. Se monteaza tortuletul :un blat , crema , blat , crema , blar , si se orneaza cu frisca ...si dupa inspiratie cu cioc topita , etc. Tava are dimensiunile de 30/30. Pentru o tava mai mica (27/28)puneti doar 4 oua .
Budinca de paste (Nudelauflauf)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1692) Se fierb pastele al dente. Se rade branza. Se amesteca ouale cu smantana, nucsoara, sare si piper dupa gust. Se taie sunca cubulete. Se tapeteaza o forma de budinca cu unt si pesmet. Se umple forma cu un strat de paste, unul de branza, unul de sunca, si tot asa, ultimul strat banza si sunca. Se toarna sosul din oua si smantana peste paste. Se da la cuptor 30 min la 180 de grade. Se lasa 10 min sa se raceasca.