5 oua , 200 gr.zahar(120 blat , 80 crema ), esenta migdale , 40 gr cacao, 300 gr frisca (150 crema , 150 decorat), 250gr.brinza Philadelphia, 30 gr. cioc rasa , 1 lingura de lapte , 1 plic cappuccino , esente.
Mod de preparare:
Se amesteca galbenusurile cu 60 gr zahar , pina se dizolva zaharul, se adauga cacaoa. Albusurile , se bat spuma cu cele 60 gr zahar, si se adauga la prima compozitie , amestecind usor . Intr-o tava de cuptor , se toarna compozitia (ungeti foaia de copt cu putin unt, -se va desprinde mai bine blatul!). Se coace la 170 grade celsius , cam 10-12 minue , Se face testul cu o scobitoare , Suprafata va ramane lipicioasa , dar interiorul va fi copt. Se las la racit , si se taie in 3 bucati , pe latimea tavii .Vor rezulta 3 dreptunghiuri . Crema . Se amesteca crema de brinza cu 80 gr zahar, se adauga lingura de lapte , 150 gr frisca batuta , si ciocolata in aschii. O parte din crema ramane asa , o alta se poate aroma , cu un plic de cappucccino. Se monteaza tortuletul :un blat , crema , blat , crema , blar , si se orneaza cu frisca ...si dupa inspiratie cu cioc topita , etc. Tava are dimensiunile de 30/30. Pentru o tava mai mica (27/28)puneti doar 4 oua .