-1 cescuta lapte -1/4 cescuta lapte praf -2 linguri suc de mere -1 lingura unt topit -1 ou -2 albusuri -3/4 cescute faina griu -1/3 cescuta germeni de griu(optional) -1/2 lingurita praf de copt -stafide taiate -caise uscate feliate
Mod de preparare:
Se amesteca (cu blender sau mixer)ingredientele(inafara de stafide si caise) bine si se lasa sa stea 15';se pune o tigaita mica(de teflon-sa nu se prinda)unsa foarte putin pe foc si se infierbinta bine,se reduce focul la mediu si se pune in tigaie aluat(ca la clatita dar in strat gros de cca 1 cm);in timp ce se coace decoreaza clatita cu stafide si caise imitand o figura(nas, ochi, gura).Cand suprafata incepe sa faca bule si s-a rumenit putin se intoarce si se lasa sa se coaca pe partea cealalta.
Mod de servire:
Se serveste calda. Optional puteti continua decorarea cu felii de fructe,frisca sau inghetata (pentru par si urechi).