Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Paine cu mere Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Paine cu mere 
Numar portii: 4 
Ingrediente: 150 grame faina integrala
110 grame zahar brun light
2 lingurite praf de copt
1 lingurita scortisoara
½ lingurita miez de nuca ras
1 mar ras
60 grame stafide
60 grame alune, taiate marunt
7 linguri unt nesarat, topit
1 ou
75 ml suc proaspat de mere
Mod de preparare: Intr-un castron mare se amesteca faina, zaharul, praful de copt si condimentele. Apoi se adauga marul, stafidele si alunele amestecand din nou.
Se toarna in compozitie untul topit, oul batut si sucul de mere, pentru o consistenta moale. Daca compozitia este prea rigida, se mai poate adauga putin suc de mere.
Se aseaza compozitia in tava unsa cu grasime, iar apoi in cuptorul incalzit la 175 grade C (350 grade F) timp de 45-50 minute. Painea se lasa la racit in aceeasi tava si se poate pastra timp de 5 zile intr-un recipient ermetic sau o luna la congelator.
Variatii:
in loc de alune se pot folosi nuci, iar stafidele pot fi inlocuite cu caise uscate taiate marunt
 
Mod de servire: Se serveste cu ceai 
Timp de preparare (minute): 1h20min 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.desprecopii.com 
Link pe forum: Initiaza o discutie pe forum legata de aceasta reteta!
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 1133 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Papanasi cu branza
» Negresa
» Covrigei
» Orez cu lapte si fructe din dulceata
» Budinca de orez cu stafide
» "Pancake faces"
» Cottage cheese sundae
» Banana-orange gel
» Bomboane energizante cu polen de albine
» Budinca de ciocolata
» Banana cu branza de vaci si biscuiti
» Prajitura in forma de briose
» Paine cu mere
» Prajitura de curmale

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput