150 grame faina integrala 110 grame zahar brun light 2 lingurite praf de copt 1 lingurita scortisoara ½ lingurita miez de nuca ras 1 mar ras 60 grame stafide 60 grame alune, taiate marunt 7 linguri unt nesarat, topit 1 ou 75 ml suc proaspat de mere
Mod de preparare:
Intr-un castron mare se amesteca faina, zaharul, praful de copt si condimentele. Apoi se adauga marul, stafidele si alunele amestecand din nou. Se toarna in compozitie untul topit, oul batut si sucul de mere, pentru o consistenta moale. Daca compozitia este prea rigida, se mai poate adauga putin suc de mere. Se aseaza compozitia in tava unsa cu grasime, iar apoi in cuptorul incalzit la 175 grade C (350 grade F) timp de 45-50 minute. Painea se lasa la racit in aceeasi tava si se poate pastra timp de 5 zile intr-un recipient ermetic sau o luna la congelator. Variatii: in loc de alune se pot folosi nuci, iar stafidele pot fi inlocuite cu caise uscate taiate marunt