Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Compot de prune Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Compot de prune 
Numar portii: 0 
Ingrediente: prune, pentru sirop: 400 gr. zahar la 1 litru apa

Mod de preparare: Prunele proaspete, carnoase, nu prea tare coapte, se pun intr-o sita si se scufunda intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa astfel 1-2 minute, dupa cum au coaja mai groasa sau mai subtire. Imediat ce se scot din aceasta apa clocotita, se scufunda in apa rece. Pielita crapa si prunele se pot curata foarte usor. Prunele curatate de pielita si fara samburi se asaza in borcan, bine indesate. Se toarna siropul fierbinte si se sterilizeaza in baia de apa sau se inabusa intre paturi dupa ce a dat cateva clocote si a fost imediat legat cu celofan. Durata sterilizarii este de 20 minute la 75 grade.

 
Mod de servire: Se serveste rece. 
Timp de preparare (minute): ~ 40 min. 
Grad de dificultate (1-10): 1 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: Romania 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: Veronicai 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13964 
Contributie: Marianar 
Vizualizari: 1640 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Compot asortat de fructe
» Compot de prune
» Compot de mere
» Compot de pepene galben
» Compot de pere
» Compot de gutui aromat
» Compot de struguri
» Compot dietetic de capsuni
» Compot din fructe
» Compot de rubarba
» Compot de cirese

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput