6 linguri crema de arahide 2 catei usturoi 2 linguri ketjap manis (magazine asiatice) 2 linguri sos ketchup tomate 2 lingurite "dhaje" (ghimbir uscat macinat) 1 lingurita sambal oelek (sos picant asiatic) un varf de cutit de sare 1 lingura zahar (atentie - crema de arahide gasita in retail in Romania este deja dulce) 1/2 cub de bulion maruntit apa (dupa necesitate) lapte (dupa necesitate)
Mod de preparare:
Puneti crema de arahide intr-un castron de sticla rezistent la caldura si presati cateii de usturoi deasupra cremei. Adaugati pe rand celelalte ingrediente, precum si laptele si apa in cantitati egale, pana cand obtineti un sos de consistenta unei creme groase.
Asezati castronul in cuptorul cu microunde, acoperit cu folie sau capac, si lasati-l 2 minute la 700 watt. Amestecati apoi totul bine - adaugati apa daca este cazul, si lasati din nou castronul 1 minut la peste 700 watt. La urma amestecati din nou bine.
Mod de servire:
Se serveste cu pui, salata, orez, cartofi pai sau carne de porc