zahar- 450 g, 1 ou, 100+30 g unt sau margarina, 2 linguri cu miere, o lingurita bicarbonat sau praf de copt, 100 ml + 20 linguri lapte, un varf de cutit cu nucsoara/scortisoara, 300 g faina, 4 linguri cu cacao, 250 g nuca macinata sau nuca de cocos
Mod de preparare:
BLAT: Se bat intr-un ceaunas pe baie de abur urmatoarele: 200 g zahar, 1 ou, 30 g unt sau margarina, 2 linguri cu miere, o lingurita cu bicarbonat sau praf de copt, 100 ml lapte si aromele. Batem pana se ridica o spuma albicioasa, apoi punem 300 g faina alba, cernuta - toata odata si omogenizam. Turnam intr-o tava medie, de aragaz (eu am 20cm x 30 cm) si dam 10 minute la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste putin. Lasam blatul la racit, apoi il taiem cubulete. SIROP: Amestecam 4 linguri cu cacao, 250 g zahar, 100 g unt si 20 linguri cu lapte si le fierbem pe foc mic pana se leaga putin siropul.
Mod de servire:
Taiem blatul cubulete cam de 2x2cm, le dam prin sirop si le tavalim prin nuca macinata sau fulgi de cocos (eventual amestecam nuca cu putin zahar tos). Asezam frumos pe un platou si savuram :)