Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (203)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Carpatino, zi-i Ioanei sa-i scrie Lisei sa-i spuna lui Adimercedes sa mai intre pe la noi!

Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Yaia, confirm apelul!

Revin dupa muuuulte zile de absenta. Motivata. Stiti ca la un moment dat am zis ca mi se pare cam fierbinte. Ei bine, din 6 octombrie o tragem serios! Initial am crezut ca e o febra usoara de la dinti. Inclusiv la petrecerea de ziua ei a fost cu febra, era si vant afara si a trebuit sa renunt la costumasul super cu pantaloni scurti si tricou pe care i l-am luat si sa ii dau pantaloni de catifea si bluzita cu maneca lunga. Si din ziua aia a stat pe Nurofen 5 zile, cu febra destul de mare, undeva la 38.7 (la subbrat), fara insa nici un simptom evident. Am mers cu ea si la medic si i-a verificat gat, urechi, plamani. Nimic. A zis ca poate fi vaccinul, o viroza sau amandoua. Si sa o tin pe Nurofen pt febra si daca mai continua febra sa o duc sa ii facem analize de urina. Dar febra a cedat si daca Lisa a fost destul de ok in perioada de febra, doar mai tuflita decat de obicei, DUPA ce s-a linsitit febra a avut cateva zile in care a fost VARZA. Era plangacioasa, vroia numai in brate, se impleticea, cadea pe jos, cred ca era ametita. Apoi vin in forta tuse, muci, ochi inlacrimati ... Si cand ma bucuram ca trece, ma ia pe mine. Tot asa, ameteli, nas infundat, sesiuni de stranutat, capul cu caltzi, ce mai, tot tacamul. Apoi imi zice sotul ca simte si el ceva. Si uite asa am fost consemnati la domiciliu, doar duminica ce am iesit pana pe plaja pt aerul ionizat.

Si colac peste pupaza, nu reuseam sa intru pe forum nicicum. Nu mi se incarca pagina de nici o culoare. Initial am crezut ca e jos din motive tehnice. Dar cand dupa 5-6 zile tot nimic, m-am gandit ca o fi ceva la mine, mai ales ca laptopul nu il puteam conecta de sus ca sa verific si l-am rugat pe sot sa intre de la el. Pana la urma a mesterit el ceva si uite ca e ok, dar am ramas cu cititul la cap. 196 si, din pacate, am ratat faza cu filmuletul pt DVD.

In fine, Lisa e alerta si ok acum, dar tot cu muci, nas infundat (doarme cu suzeta in mana), mai tuseste, e mai plangacioasa decat de obicei, vrea mai mult in brate etc. Eu o trag la greu insa.

Pe partea pozitiva, Lisa bebeluseste la greu si a inceput sa spuna si cate ceva inteligibil: "bah" (bath - o cere ea seara, dupa cina), "bye-bye", "baby" (Baby Smash de care e innebunita!!!), "boo" pt "book", "bi(r)" (bird), "beh" (Bella, jucaria-elefantul ei cu care doarme, plus ca are o poveste preferata cu Bella the Elephant) etc. Stie cum face cainele, vaca si vantul (sufla)! Arata cat de mare e: isi impreuneaza mainile si le desface la maxim. Arata ca are 1 an (o intreb si imi arata aratatorul - uneori la ambele maini). Isi scoate vesta cu capse, isi pune palaria, a oncercat soseta si papucii etc. Evolueaza f repede. Cred ca perioada asta e fantastica pt ca ei acum absorb la maxim cuvinte, concepte...

In plus, plecat in RO peste mai putin de 2 saptamani, unde vom sta 3 sapt. Programul e efectiv trasat pe zile, ca trebuie sa ne impartim la toata lumea. Intr-un fel e bine ca am racit acum toti 3 ca ne-am facut oarece imunitate pt vremea de noiembrie din RO, dar sunt stresata ca nu ne revenim complet pana atunci si va fi chin pe avion. Plus ca nu stiu cum va reactiona Lisa in cosul ala de bebe, ca ea e independenta si libera sa umble cam peste tot.

Am citit capitolul asta, dar mai dureaza ceva pana ajung la zi. Probabil ca nu o sa ajung prea curand, mai ales ca apoi o sa am de recuperat 3 saptamani de lipsa in care voi o sa umbleti 1000 de pagini in ritmul pe care am vazut ca il aveti.

Acum te pup si un si pt delfinasul gradinarit si ma duc sa dau email soacrei pt scaun de masina etc.

Incerc sa mai intru maine, ca la mine e seara si mi-am dat seama ca nu am mancat azi mare lucru, decat de dimineata.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui carpatina

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Pentru ca pe aici era liniste...si eu lucram cu drag...m-am delectat cu asta:
inceputul
continuarea

Va las acum, ma duc sa-mi recuperez puiul!

Ai ajuns madame la sfarsitul povestii? Sau faci o pauza.. ca si anul trecut cand nu te mai intorceai de la spital.. si nimeni nu stia nimic de tine...

Brrr...mi-ai adus aminte de frisoanele alea oribile la 40,2 temperatura care m-au tinunt atat de mult in spital!
Dar a fost o doamna speciala care a verificat daca sunt ok si careia ii trimit inca un !

Planul meu era sa ma intorc triumfatoare dupa 2-3 zile si sa postez chiar eu mesajul care anunta Delfinashul! Dar stii cum e cu socoteala de acasa...Sa-mi fie invatatura de minte pe viitor. (Apropo, numerele de telefon pt. sms erau copiate de pe mailul comun pe o hartiuta care a ramas in fata calculatorului la vremea aceea. Nu mai stiu pe care le copiasem.Ce ma mai ofticam cand imi ziceau ca mai stau inca o zi...si inca o zi! Chestia e ca nici nu-mi aminteam unde e hartia sa-i zic sotului sau surorii sa o aduca, sa va anunt ce si cum...)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Myral, condoleante, sper a va priasca muntele si sa va intoarceti cu forte proaspete.

Aniast, si eu am avut probleme cu mancatul lui Cristi,doar lapte manca cu placere, am inceput sa ii schimb mesele, adica dimineata bibe lapte cu cereale , incerc fructele pe la 10-11, papa fffff putine, cateva boabe de struguri sau jumatate de nectarina sau jumatate de banana, l-am lasat in pace, la 13 ciorbita(ii dadeam cat voia, la inceput manca ff putin-cateva lingurite, ii dau lingurita in mana si il las sa mestece prin farfuriaora, la noi a avut succes, acum papa jucandu-se cu lingurita aproape 2 polonice de ciorba cu piinica), apoi vrea bibe ca sa doarma-150ml lapte si abia dupa ce se trezeste cam la jumatate de ora ii dau felul 2, pe care nu il prea papa cu pofta dar papa, cand il dadeam dupa ciorba il refuza.Incearca si asa, eu nu cred ca tb neaparat sa manance la pranz 2 feluri de papa, eu consider ca ciorbita si laptele sunt ok, prefer sa pape putin din felul 2 cand se trezeste decat sa-l refuze categoric.

Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aeperju spune:

La multi ani KRISS!!!!

Emma

Mergi la inceput

Andreea de Ploiesti, nu-ti fa griji, o sa se descurce nepoata sotului. Daca nu se descurca, o sa se intoarca acasa cu Vladi, stai linistita. Si rabdare...stiu ca statul in pat cand nu vrei sa stai in pat nu e tocmai placut, dar ce nu faci tu pt. samburelul din burtica!
Cu mancarea nu stiu ce sfat sa-ti dau. Tudor a avut un episod cand nu prea manca, dar era bolnav, ii ieseau si dintii si a trecut cam in 2 saptamani. Se mai intampla acum uneori ca vrea el lingurita si am incercat sa-l las sa manance singur, dar face doar mizerie, nu isi duce ligurita la gura sau daca o duce, e goala. DAAAR, ii dau si lui o lingurita si cu alta il hranesc eu. Si musai la noi masa e cu joaca. Daca nu e preocupat de vreo jucarie, nu mananca!
Sa stii ca eu ma bucuram in perioada dificila cu mancatul si daca papa doar 3-4 lingurite...dar e drept ca tot ma suparam ca nu mananca, pentru ca stiam ca inainte manca bine si ceva nu era in regula cu el. Daca la voi a fost asa tot timpul, chiar nu stiu ce sa zic...

Myral, condoleante! Imi pare tare rau! Am crezut ca e sotul tau acasa si de asta nu intri. Incearca sa te distrezi la munte. Bunica ta s-ar bucura sa te stie fericita, atat pe tine, cat si pe Isabela.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Condoleante Myral!

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

Myral, condoleante pentru bunica ta, trebuie sa fii tare in special pentru mama ta careia cred ca ii este cumplit de greu.
Cecilia, rareori ii dau lui Vladi supica, l-as lasa si eu sa se joace cu mancarea dar daca il las sa bage manuta in castron o imprastie peste tot si fara folos, ca tot nu vrea sa manance. Are o super personalitate si e extrem de ambitios si incapatanat totodata.
adimercedes, sanatate multa, sper sa va reveniti pana la concediu si sa fiti in forma maxima. Pupici.

Pana acum n-am apucat sa va povestesc evolutiile lui Vladi: Bantuie in picioare prin toata casa, daca se intampla sa cada inevitabil face cate un cucui sau cate o julitura. Asa a patit si la petrecerea de duminica, l-am pierdut cateva minute printre copilasi iar cand a reintrat in campul meu vizual tocmai se indrepta spre masuta cu creioane unde a cazut si si-a facut o ditamai julitura. Mi-am explicat si de ce nu a aparut in fotografii...cand a inceput tombola eu tocmai il schimbam, apoi ne-am chinuit cu masa de fructe unde n-am avut mare succes apoi, dupa biberonul de lapte a adormit brusc si s-a trezit la putina vreme dupa tort cand a trebuit sa o luam spre casa...
Asa, despre vorbele pe care le scoate: stie cum face gaina (cto cto dac), stie cum face catelul (am, am), mieunatul pisicii doar il mimeaza. Se cere singur la somn cu nana-nana, face si zice pa-pa, zice si papa dar ma pacaleste, nu manaca. Imi inchide televizorul din buton exact cand e ceva mai interesant ...asta am rezolvat-o pt ca am cumparat un LCD pe care l-am pus mult mai in spate, l-am instalat astazi, sunt curioasa cum o sa reactioneze cand n-o sa mai ajunga la el.
Stie sa aduca *carticica cu animale si sa o rasfoiasca, stie ce inseamna "n-ai voie" dar nu-l intereseaza aspectul...face tot ce vrea el. Stie unde e nasul lui mami, nasul lui Vladi, nasul lui Omide (cuierul sub forma de omida), stie unde-i urechea, stie sa-si cante si sa danseze (rap)

Daca imi mai aduc aminte va mai povestesc...

Andreea in 13+ si bb Vladimir (03 septembrie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Citat:
citat din mesajul lui adimercedes
si va fi chin pe avion. Plus ca nu stiu cum va reactiona Lisa in cosul ala de bebe, ca ea e independenta si libera sa umble cam peste tot.

Bine ati revenit!

Unde cos de bebe? Ca asa cum scrie aici pare ca e in relatie cu avionul... Daca asa e, atunci forget about cos... o sa o tii la greu in brate..

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

Yaia, Vladi nu a fost niciodata mancacios. Tare mi-e teama sa nu fi facut vreo fobie la lingurita pt ca, recunosc, la inceput ma enervam rau ca nu vroia sa manace. La un moment dat am "dislocat" intrerupatorul de la baie din perete aprinzand lumina cu nervii acumulati din timpul mesei. Initial nu vroia nici macar sa guste mancarea, acum iau putin cu degetul si-i bag in gura, accepta mancarea, trecem la lingurita si dupa 3-4 guri renunta. De azi l-am trecut pe ceva vitamine pt pofta de mancare, sa-l vedem cum se manifesta zilele urmatoare. Ieri i-am dat supa "a la grec", a mancat bine si cu pofta tot castronelul, am vrut sa trec la spanac pe care l-a gustat si nu i-a placut si se intindea spre castronelul gol de supa. Am incercat sa-i mai dau mancare de-a noastra dar...fara succes. Are momente si momente...trebuie sa o scoatem noi la capat.

Andreea in 13+ si bb Vladimir (03 septembrie 2007)

Mergi la inceput

Adimercedes, imi pare rau sa aud ca ati avut de suferit cu bolile astea de sezon! Sper sa va reveniti repede!
Ma bucur sa citesc de progresele Lisei, Tudor mai are de lucru, inca o da pe bebeluseasca, in afara de "ma-ma", "tata", "baba" (pt. barba) si "trrr" de cate ori vede o masina sau ceva cu motor care bazaie, nu stiu sincer ce spune in rest, dar de vorbit vorbeste de zici ca are de comunicat cel mai improtant lucru din lume!
Daaar, intelege cand ii cer pupic si ma pupa pe obraz, cu gurita inca deschisa, dar da pupic frumos...si balos! Intelege "nu" si da din cap, intelege "da", il si zice si da din cap, a inceput de vreo 2 zile sa bage si el cercurile pe suport cum am vazut ca face Eliza de Ramonaiani, strica Lego si incearca sa le constriasca la loc, dar nu reuseste. Bate din palme, merge...si cam atat! Aaaa si se joaca cu mingea, cred ca exerseaza la gradinita, iar orice cablu sau snur mai lung e pus dupa gat...aici trebuie sa am mare grija sa nu se sugrume cu ceva din greseala.

Si Tudor era mai plangacios si mai dependent de luatul in brate dupa boala. Dar sa mor daca pricep la ce cos de bebe te referi! In avion? Noi l-am lasat pe Tudor sa misune in 4 labe pe culoar, sa nu amorteasca si sa nu se plictiseasca. Eu eram dupa el peste tot, fireste!

Pofta buna si .

Poze

Mergi la inceput