Tort cu ciocolata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4055) Galbenusuruile se amesteca cu uleiul si se lasa de o parte. Se bat albusurile, apoi se adauga treptat zaharul. Se pune jumatate fiola esenta de rom. Se toarna incet galbenusurile si se incorporeaza amestecand incet de jos in sus. Se adauga faina, se incorporeaza, apoi cacaoa si la fel. Se toarna compozitia intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata pe fund si pereti cu hartie. Cuptorul trebuie incins cu o ora inainte. Se tine 10 min. la foc mare si apoi la foc potrivit. Se incearca cu scobitoarea, cand nu se mai lipeste aluat se stinge cuptorul si se mai lasa acolo cu usa intredeschisa. Cand s-a mai racorit se scoate. Tragi de hartie si il scoti din cratita. Desprinzi hartia de pe el si il lasi sa se raceasca.
Crema: Ouale se amesteca intr-o craticioara sau ibric cu zaharul. Amestecul se tine pe baie de aburi sau la foc foarte mic aprox. jumatate de ora amestecand continuu. Se trage de pe foc si se adauga cacao cernuta (prin strecuratoarea de ceai) si se amesteca repede sa nu faca cocoloase. Se mai pune un minut pe foc amestecand. Se da la o parte si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se amesteca cu untul frecat. Se pune cate o lingura de crema in unt si se incorporeaza. Apoi se mai pune o lingura si tot asa pana o incorporezi pe toata. Se face un sirop dintr-o cana da apa, o lingura de zahar care se fierbe un pic, cam un minut la foc mic. Cand siropul e rece se adauga jumatatea cealalta de fiola de rom. Blatul se taie in doua. Se inteapa fiecare jumatate cu furculita si se toarna sirop cu o lingura. Se aseaza pe platou jumatate de blat, crema, cealalta jumatate si se imbraca totul cu crema.
Sacher torte(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 7021) Se incalzeste untul impreuna cu galbenusurile si zaharul pudra, amestecandu-se pana devine spuma. Se adauga ciocolata topita. Albusurile si zaharul tos, se freaca separat pana se obtine spuma. In aceasta spuma se face o adancitura, se adauga pesmetul, amestecandu-se foarte usor. Toate acestea se toarna intr-o forma de tort, in prealabil imbracata in hartie de pergament, iar continutul trebuie amestecat incet, totodata se intinde suprafata, de la mijloc catre exterior, formandu-se o mica cavitate. Se introduce in cuptorul, in prealabil incalzit, cca o ora, la temperatura de 180 grade. Se opreste cuptorul, tortul lasandu-se inca 10 minute. Se lasa tortul sa se raceasca, iar dupa aceea se scoate hartia de pergament. Se taie la mijloc si se adauga marmelada .Pe deasupra se mai pune marmelada, ungandu-se si partile laterale. Dupa ce se intareste putin, se adauga glazura.
Glazura Toate ingredientele se pun pe foc amestecandu-se continuu, pana ajung sa fiarba. Vasul in care a fiert glazura se pune in apa rece si se amesteca cu lingura de lemn, in sensul acelor de ceas, pana cand aceasta capata un aspect consistent (se intareste, dar nu mult) .Cand se ajunge la aspectul consistent, se toarna peste tort, intinzandu-se perfect cu un cutit (mare atentie...acesta este secretul tortului sacher!!!). Nu se uita marginile. Daca glazura s-a intarit, se mai pune putin la incalzit, amestecandu-se.
Tort cu ciocolata (2)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3090) Blat: se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga cacaoa, ciocolata topita, esenta, praful de copt stins. Se bat suma albusurile de la cele 8 oua pentru blat impreuna cu cele de la ouale pentru crema, se adauga faina, pesmetul si galbenusurile fracate. Se amesteca bine dar lejer sa nu se lase albusurile (se trece compozitia prin tel de jos in sus). Se coace la foc moale. Se lasa la racit si se taie in doua sau in trei pe orizontala (depinde de cat de mult a crescut). Crema: se freaca galbenusurile cu zahar. Se adauga laptele, ciocolata, esenta, cacaoa si faina .Se fierbe la baine-marie, amestecand incet, continuu pana se ingroasa. Separat se spumeaza untul si se adauga peste el putin cate putin din crema racita. Se umple baltul, insiropat, cu o parte din crema, iar cu restul se imbraca tortul. Se imbraca in ciocolata rasa
Incalzeste cuptorul la 175 grade C si ungeti cu unt si faina doua tavi rotunde de aproximativ 20 cm fiecare.
Da prin sita faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea, apoi lasa-le la o parte.
Amesteca bine untul si zaharul pana devine o crema fina si pufoasa. Adauga vanilia si cate un ou pe rand, amestecand bine.
Cu ajutorul unui mixer, bate la viteza mica amestecul de faina cu cel de unt. Aseaza compozitie rezultata aseaza-le in cele 2 tavi deja pregatite si lasa-le in cuptorul incins aproximtiv 30 de minute.
Preparare glazura de ciocolata:
Aseaza ciocolata, untul si siropul de porumb intr-un castron, si acesta la randul sau peste o tigaie cu apa fierbinte, la foc mic. Amesteca pana compozitia se omogenizeaza, aproximativ 2-3 minute. Dupa ce ai luat amestecul de pe aburi adauga extractul de vanilie.
Tort impresionant de ciocolata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5273) Incalziti cuptorul la 175 ° C. Ungeti o tava de 20cm patrati cu unt, tapetati-o cu hartie de pergament si ungeti-o din nou cu putin unt.
Pentru tort: - īntr-o cratita mica topiti ciocolata, untul si smantana la foc mic, amestecand pana se omogenizeaza. Lasati sa se raceasca. Folosind un mixer electric amestecati bine ouale, zaharul si vanilia, pana compozitia se ingroasa, adaugati faina cernuta, praful de copt si ciocolata topita. Se toarna aluatul īn tava si se coace aproximativ 40 - 45 de minute. Cand este gata, se lasa la racit.
Pentru umplutura: - īntr-o cratita mica topiti crčme fraīche si untul la foc mediu; amestecati pana se omogenizeaza. Amestecati apoi ciocolata pāna se topeste, iar apoi zaharul si brandy-ul. Compozitia se lasa la racit in frigider pana se ingroasa, aproximativ 30 de minute.
Taiati tortul pe orizontala in 2 foi egale, folosind un cutit lung zimtat. Intindeti pe prima foaie un strat gros de umplutura, asezati a doua foaie si acoperiti-o cu restul umpluturii (inclusiv pe laterale).
Pentru invelisul de ciocolata: - topiti ciocolata la microunde, amestecati golden syrup sau siropul de porumb, si apoi turnati-o intr-o punga de plastic si lasati-o la frigider pana cand este suficient de moale pentru a o putea modela.
Decorarea tortului: - presarati pe o suprafata de lucru putina cacao, apoi ciocolata din frigider, prafuita si ea cu cacao pentru a o modela mai usor. Cu ajutorul unui sucitor intindeti-o cu grija (cat sa acopera tortul) si ridicati-o de pe suprafata de lucru cat mai des pentru a nu se prinde (mai presarati cacao daca este nevoie, dar nu mult). Acum ridicati foaia de ciocolata si asezati-o peste tort (presand usor pe margini) oferindu-i forma dorita; taiati excesul de ciocolata de la baza cu un cutit. Presarati din nou foarte putina cacao peste tort, tamponati in unele locuri cate un strop de golden syrup si asezati ornamentele dorite. Optioanal mai puteti presara putina cacao.
Tort Dracula(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2831) Se incalzeste cuptorul la 180C si se ung bine cu unt 2 tavi rotunde pentru tort apoi se aseaza hartie de pergament.
Se amesteca cacaoa cu zaharul muscovado si apa fierbinte pana se incorporeaza.
Separat frecati bine untul si zaharul pudra impreuna, pana se transforma intr-o compozitie pufoasa.
In alt castron amestecati faina, praful de copt si bicarbonatul.
Amestecati extractul de vanilie in crema de unt si zahar pudra - apoi adaugati 1 ou, urmat rapid de o lingura mare de amestec de faina, apoi al doilea ou. Amestecati bine.
Continuand sa amestecati (puteti folosi mixerul) adaugati restul ingredientelor uscate pentru tort si amestecul de cacao, incorporand amestecul bine.
Aluatul rezultat se imparte in cele 2 tavi si se lasa la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, sau pāna considerati ca este gata. Se lasa apoi la racit 5-10 minute.
De indata ce ati asezat tavile in cuptor, incepeti pregatirea glazurii: topiti intr-un castronn la aburi apa, zaharul muscovado si untul. Cānd amestecul incepe sa faca bule, se ia castronul de pe aburi si se adauga ciocolata tocata, se agita amestecul, dupa care se lasa timp de un minut inainte de a se amesteca cu telul.
Amestecul de ciocoalata se lasa sa se raceasca aproximativ 1 ora, dupa care se bate cu telul din nou - timp in care blaturile vor fi racite si gata pentru glazura. Imbracati ambele blaturi in glazura, inclusiv laturile.
Cateva sfaturi:
blaturile pot fi coapte cu o zi inainte si asamblate inainte de servire dupa preferinta se poate orna cu fructe (cirese, mure, zmeura, capsuni)
Tort mexican de ciocolata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2768) Se incalzeste cuptorul la 180C si se ung bine cu unt 2 tavi rotunde pentru tort apoi se aseaza hartie de pergament.
Se amesteca cacaoa cu zaharul muscovado si apa fierbinte pana se incorporeaza.
Separat frecati bine untul, zaharul pudra si scortisoara impreuna, pana se transforma intr-o compozitie pufoasa.
In alt castron amestecati faina, praful de copt si bicarbonatul.
Amestecati extractul de vanilie in crema de unt si zahar pudra - apoi adaugati 1 ou, urmat rapid de o lingura mare de amestec de faina, apoi al doilea ou. Amestecati bine.
Continuand sa amestecati (puteti folosi mixerul) adaugati restul ingredientelor uscate pentru tort si amestecul de cacao, incorporand totul bine.
Aluatul rezultat se imparte in cele 2 tavi si se lasa la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, sau pana considerati ca este gata. Se lasa apoi la racit.
Dupa ce s-au racit blaturile se poate prepara glazura / umplutura.
Cu ajutorul unui mixer se amesteca untul pana devine cremos, apoi la viteza mica se adauga cacaoa, urmata de frisca si zaharul pudra. Se mai mixeaza aproximativ 3 minute la viteza mare.
Se aseaza un blat de tort pe o farfurie rotunda. Se intinde cu grija ¾ din compozitia de glarura, asezati al doilea blat si imbracati tortul cu amestecul de glazura ramas - inclusiv pe laterale.
Dupa preferinta il puteti decora cu fulgii de ciocolata.
Tort de ciocolata si alune(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 7088) 1. Topiti ciocolata pe o baie de aburi, intr-un castron rezistent la caldura. Amestecati smantana, acoperiti castronul, si lasati totul la racit pentru de cel putin 2 ore.
2. Incalziti cuptorul la 175C si ungeti doua forme rotunde de tort cu unt.
3. Tocati marunt sau puneti cateva secunde intr-un procesor de alimente alunele, insa pastrati intr-un castronel 50g din cantitatea initiala pentru decor.
4. Bateti albusurile spuma. In alt castron amestecati bine galbenusurile si zaharul. Apoi cu grija incorporati albusurile, alunele si praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie.
5. Turnati doua treimi din compozitie rezultata intr-o tava, iar restul in cealalta.
6. Primul blat se coace aproximativ 35 de minute, iar cel mic 25 minute. Dupa coacere se lasa la racit, apoi se pot scoate din forme.
7. Dupa ce foile s-au racit, taiati blatul mai mare pe orizontala, rezultand doua foi mai subtiri. Folositi cate un sfert din crema de ciocolata si smantana pe fiecare blat, iar cu ce ramane imbracati tot tortul. Cu alunele ramase pentru decor: luati o mana de alune si presati usor in jurul tortului. Deasupra puteti aseza ornamentele de ciocolata cumparate. Daca preferati un alt mod de a decora tortul, nu trebuie decat sa va lasati imaginatia sa zboare..
Tort cu ciocolata alba(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2467) 1. Incalzeste cuptorul la 160 grade C iar apoi unge cu unt doua tavi rotunde pentru tort si aseaza hartie de pergament in ambele.
2. Aseaza toate ingredientele pentru blat intr-un castron si amesteca-le cu mixerul bine timp de 2-3 minute. Imparte compozitia rezultata in cele 2 tavi deja pregatite si lasa-le in cuptorul incins aproximativ 18-20 minute. Dupa ce sunt gata, se lasa la racit pe un gratar de sarma.
3. Folosind un curatator de legume, rade aproximativ 10g din ciocolata alba si aseaz-o in frigider (o vei folosi pentru a decora tortul).
4. Restul de 40g de ciocolata topeste-o pe o baie de aburi, iar dupa ce s-a topit complet las-o la racit putin, amesteca crema de branza si zaharul pana la omogenizare, apoi aseaza amestecul la frigider pana la asamblarea tortului.
5. Pregatirea tortului: intinde pe primul blat jumatate din cantitatea amestecului de ciocolata, aseaza zmeura, al doilea blat iar la final restul umpluturii si ciocolata rasa din frigider.
Pentru blat: rupe ciocolata in bucati si topeste-o pe o baie de aburi. Bate albusurile spuma intr-un bol mare, iar in altul amesteca galbenusurile si zaharul pana devine o crema spumoasa, apoi incorporeaza treptat ciocolata topita, albusurile batute iar la final migdalele.
Amestecul rezultat se toarna in tava pregatita si se lasa in cuptorul incins aproximativ 30-35 de minute. Cand este gata se lasa la racit in tava, pe un gratar de sarma.
Pentru umplutura: rupe ciocolata in bucati si topeste-o la fel pe o baie de aburi, marunteste castanele si zaharul intr-un blender, apoi adauga ciocolata topita si continua sa amesteci pana la omogenizare, iar la final adauga treptat smantana si mai amesteca pana ce compozitia ajunge de consistenta unei spume groase.
Dupa ce s-a racit, taie blatul de tort in jumatate (pe orizontala) si intinde crema deja pregatita pe foaia de baza, apoi adauga al doilea blat si intinde crema de pe margini in exces cu un cutit.
Pentru glazura: ciocolata se rupe si se topeste pe o baie de aburi ca mai sus, se adauga untul si se amesteca pana la omogenizare. In acelasi timp incorporezi cacaoa si siropul de artar (sau mierea) intr-o tigaie la foc mic pana la punctul de fierbere. Imediat dupa ce s-a omogenizat adaugi ciocolata topita si amesteci pana ajunge la consistenta unei glazuri groase si lucioasa. Cu acest amestec imbraci tortul, inclusiv marginile. Pentru decor poti folosi ciocolata rasa sau alte decoratiuni cumparate.