Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Tiramisú (6) Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Tiramisú (6) 
Numar portii: 0 
Ingrediente: -250g mascarpone
-100g zahar pudra
-5,6 linguri Marsala sec
-1 pachet de zahar vanilat
-1/2 lamaie
-3 oua proaspete
-40g ciocolata amaruie
-25g faina
-o lamaie
-250ml lapte
-1 pachet de piscoturi(cca 140g)
-6-8 linguri de espresso tare
-2-3 linguri de cacao
Mod de preparare: Mascarpone se amesteca cu 50g zahar pudra, zaharul vanilat si 1 pana la doua linguri Marsala. Se rade coaja de la lamaie si se adauga impreuna cu zeama, se amesteca bine si se lasa la rece.
Ouale se separa, albusurile nu se vor intrebuinta. Galbenusurile se bat spuma cu restul zaharului pudra. Ciocolata se rade, faina se cerne si se adauga impreuna la spuma de oua.
Se fierbe laptele intr-o olicica si se adauga (dupa ce a dat in clocot) compozitia de mai sus, cu atentie, putin cate putin, amestecand continuu de dedesubt deasupra, pana cand compozitia incepe sa clocoteasca. Imediat ce compozitia a atins punctul de fierbere si crema s-a ingrosat, se toarna intr-o oala yena care se pune in apa rece cu gheata si se amesteca sa se raceasca.
Se ia o forma de cuptor cu diametrul de cca. 20-25cm si se aseaza un strat de piscoturi.
Restul de Marsala se amesteca cu espresso si cu o treime din compozitie se stropesc piscoturile, apoi cu o jumatate din compozitia de mascarpone se acopera piscoturile.
Se mai pune un rand de piscoturi, se stropesc cu compozitia de espresso si Marsala, apoi se adauga jumatate din crema de ciocolata.
Se procedeaza astfel mai departe pana cand se consuma toate ingredientele.
Pe deasupra se unge cu mascarpone si se pudreaza din abundenta cu cacao.
Tiramisú se acopera si se serveste abia dupa 3-4 ore sau se lasa la frigider peste noapte.
Info:Marsala este un vin sicilian de calitate, se serveste ca desert, dar este in acelasi timp si un ingredient cheie in prepararea multor
retete italiene cum ar fi Zabaglione, Tiramisú si Scaloppini.
 
Mod de servire: Se serveste rece.

 
Timp de preparare (minute): ~80 min. 
Grad de dificultate (1-10): 2 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: 10   (Voturi: 2)  
Autor/sursa: angelina 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13951&whichpage=3 
Contributie: Marianar 
Vizualizari: 2491 
Comentarii: Comentarii 2 | Evalueaza reteta

Evaluata de:
mariussimiuc

02/08/2008 :  00:52:09
Un dulce usor de facut si foarte bun.
Se poate folosi si coniac sau lichior in loc de Marsala.
Evaluata de:
madau

05/08/2008 :  17:22:38
am facut-o si eu, dar am folosit coniac si a iesit excelenta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Tiramisu
» Tiramisu (2)
» Tort diplomat
» Tort diplomat (2)
» Tiramisu (3)
» Tiramisu (4)
» Tiramisu (5)
» Tort Diplomat (3)
» Tort Diplomat (4)
» Tort Diplomat (5)
» Tiramisú (6)
» Tiramisu (7)
» Tiramisu (8)
» Tort Diplomat
» Tiramisu rapid
» Tiramisu Cheesecake

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput