Mascarpone se amesteca cu 50g zahar pudra, zaharul vanilat si 1 pana la doua linguri Marsala. Se rade coaja de la lamaie si se adauga impreuna cu zeama, se amesteca bine si se lasa la rece. Ouale se separa, albusurile nu se vor intrebuinta. Galbenusurile se bat spuma cu restul zaharului pudra. Ciocolata se rade, faina se cerne si se adauga impreuna la spuma de oua. Se fierbe laptele intr-o olicica si se adauga (dupa ce a dat in clocot) compozitia de mai sus, cu atentie, putin cate putin, amestecand continuu de dedesubt deasupra, pana cand compozitia incepe sa clocoteasca. Imediat ce compozitia a atins punctul de fierbere si crema s-a ingrosat, se toarna intr-o oala yena care se pune in apa rece cu gheata si se amesteca sa se raceasca. Se ia o forma de cuptor cu diametrul de cca. 20-25cm si se aseaza un strat de piscoturi. Restul de Marsala se amesteca cu espresso si cu o treime din compozitie se stropesc piscoturile, apoi cu o jumatate din compozitia de mascarpone se acopera piscoturile. Se mai pune un rand de piscoturi, se stropesc cu compozitia de espresso si Marsala, apoi se adauga jumatate din crema de ciocolata. Se procedeaza astfel mai departe pana cand se consuma toate ingredientele. Pe deasupra se unge cu mascarpone si se pudreaza din abundenta cu cacao. Tiramisú se acopera si se serveste abia dupa 3-4 ore sau se lasa la frigider peste noapte. Info:Marsala este un vin sicilian de calitate, se serveste ca desert, dar este in acelasi timp si un ingredient cheie in prepararea multor retete italiene cum ar fi Zabaglione, Tiramisú si Scaloppini.