Pentru compozitia de sarlotä: 250 g de zahär, 5 ouä, 1/4 l lapte, 30g gelatinä, 30 g cacao, 600 g friscä bätutä, 1 lingurä rom, 1 plic zahär vanilat, 50-60 g coajä potrocalä confiatä, piscoturi. Pentru sirop: 100g zahär, 100ml apä, 1 lingurä de rom.
Mod de preparare:
Se amestecä ouäle, zahärul si laptele într-un cäzänel sau într-un lighean smältuit si se pun pe foc amestecându-se pânä dau usor în fiert. Se daugä gelatina care a fost înmuitatä mai întâi în apä rece si dizolvatä cu 2-3 linguri de lapte cäldut. Apoi, dupä ce a fiert 1-2 min, se ia compozitia de pe foc si se adaugä cacaua cernutä, iar dupä ce s-a mai räcit se aduagä romul, zahärul vanilat, o parte din fructele confiate si la urmä jumätatea de friscä bätutä, amestecându-se lejer. Între timp, se unge cu unt (foarte putin) o formä rotundä, în care se aseazä mai intâi piscoturi täiate orizontal si stropite cu sirop, apoi se aseazä piscoturi în picioare , lipindu-se pe peretii interiori si pe fundul formei, peste care se toarnä compozitia de sarlotä si deasupra se aranjeazä restul de piscoturi însiropate, dupä care se bagä la frigider. În momentul servirii se scoate totul din formä, se orneazä cu restul de friscä bätutä si se garniseste cu fructe confiate (în spetä coaja de portocalä).
Mod de servire:
Se serveste rece ornat cu frisca si garnisit cu fructe confiate.