•125 ml frisca •30 g zahar •250 g mascapone (sau branza moale) •4 linguri de lapte •100 g de biscuiti Amareti (sau biscuiti italieni cu migdale) - dar puteti folosi si piscoturi •100 ml cafea tare - racita •2 lingurite de pudra de cacao
Mod de preparare:
Bateti frisca cu zahar, pana se intareste. Separat, amestecati mascarpone-ul cu laptele si apoi adaugati acest amestec la frisca. Puneti in 4 pahare cate 2-3 amaretini si turnati in fiecare pahar cate 1 lingura de cafea. Puneti apoi in fiecare pahar cate un strat de frisca batuta cu mascarpone si apoi mai turnati cate o lingura de cafea peste. Apoi mai adaugati un strat de frisca batuta cu mascarpone si mai adaugati niste amaretini. Apoi, in final, stropiti cu pudra de cacao.
Puteti sa pregatiti acest tiramisu pentru copii cu o zi inainte si sa il tineti la frigider.
Reteta pentru copii: Inlocuiti zaharul cu sirop de zmeura si renuntati la cafea. Puteti pune si fructe proaspete (daca se poate) sau niste fructe de la congelator - cum ar fi zmeura sau visine. Chiar si din compot, e OK. In loc de amareti, folositi piscoturi.
Mod de servire:
Se tine cel putin 1 ora la frigider apoi se poate servi.