Pentru blat 6 oua intregi, 60 g faina, 7 albusuri separate, 30 g zahar pudra, 45 g unt topit, 100 g coaja uscata de portocale, 2 portocale, coaja proaspat rasa si sucul, un amestec din 225 g pudra de migdale neprajite(care se obtine prin rasnire) si 225 g zahar pudra. Pentr. crema de ciocolata 6 galbenusuri, 350 g ciocolata de menaj, amaruie topita, 500 ml frisca lichida, 85 g zahar tos
Mod de preparare:
Prepararea blatului
Preincalziti cuptorul. Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu telul. Adaugati zaharul pudra. Bateti galbenusurile, apoi puneti-le in amestecul de albusuri cu zahar. Adaugati in continuare amestecul de pudra de migdale si zahar pudra, faina, sucul de portocale, coaja de portocala uscata si cea proaspat rasa, iar la sfarsit untul topit. Omogenizati compozitia cu o spatula. Asezati pe dosul unei tavi intinse de copt, o hartie pergament, apoi turnati cu lingura compozitia intr-un strat subtire .Nivelati cu spatula. Dati la cuptor si coaceti timp de 5-10 min.. Blatul este gata in momentul in care atingandu-l cu mana nu se lipeste. (Sfat: daca nu aveti coaja uscata de portocala, radeti coaja proaspata si o puneti pe pergament si o dati putin la cuptor)
Prepararea cremei de ciocolata
Preparati un sirop din 85 g zahar tos si 85 g apa. Fierbeti siropul pana la topirea zaharului. Bateti spuma galbenusurile, apoi adaugati siropul fierbinte, continund sa bateti pana la racirea amestecului. Adaugati ciocolata topita si amestecati pana se omogenizeaza. Bateti frisca si incorporati-o in compozitie cand aceasta s-a racit.
Prepararea glazurii. Pastrati putina ciocolata pt. decor. Incalziti frisca, adaugati in ea ciocolata ramasa topita si amestecati pana se omogenizeaza. Lasati amestecul sa se raceasca.
Finisarea prajiturii. Cu un pahar cu diametrul de 6.5 cm taiati platul in 30 de discuri. Fiecare prajitura va fi formata din 3 discuri. Puneti crema de ciocolata intr-un cornet de plastic prevazut cu sprit. Puneti cu cornetul spuma de ciocolata pe discuri si asezati unul peste altul cate trei pentru a forma o prajitura. Cand terminati, puneti-le la rece timp de 5-10 min. Dupa ce s-au racit, cu ajutorul unei spatule, imbracti in crema de ciocolata fiecare prajitura. Dati din nou la rece 5-10 min. Scoteti-le de la rece , turnati glazura si cu o spatula acoperit uniform deasupra si lateral.
Mod de servire:
Puneti cate o prajitura pe farfurie si turnati in jur putina inghetata topita. Faceti cateva ''flori'' cu ajutorul unei scobitori, trasand arce de cecr, din interiorul stropului de ciocolata spre afara.