175g ciocolata menaj 175g de zahar pudra 6 oua mari, separate 2 linguri de pudra de cacao, cernuta 300ml smantana pentru frisca inca putin zahar pudra
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 180C si unge cu grasime o tava de 33cm x 23cm apoi imbrac-o cu o foaie de pergament.
Rupe ciocolata si topeste-o pe o baie de aburi; vasul nu trebuie sa atinga apa sau ciocolata se pot supraincalzi.
Se amesteca cu mixerul zaharul si galbenusurile pana devine o crema. Adauga ciocolata racita si amesteca pana la omogenizare.
Intr-un castron separat bate albusurile spuma, apoi incorporeaza-le usor in compozitia de ciocolata. Se distribuie uniform in tava pregatita si se lasa in cuptorul incins aproximativ 20 de minute.
Scoate blatul din cuptor, acopera-l cu un prosop uscat si lasa-l la racit.
Amesteca smantana pana se transforma in frisca, apoi cerne niste cacao si zahar pudra pe o foaie intinsa de pergament, pune blatul racit peste ea, intinde frisca, si apoi folosind hartia rulati usor. Nu va faceti griji daca se crapa putin blatul.
Se lasa la rece cca 30 de minute apoi se poate servi.