Incalziti cuptorul la 170 C. Bateti galbenusurile, zaharul si cacaoa pana se transforma intr-un amestec cremos si pufos.
Intr-un castron mai mare bateti albusurile spuma, apoi cu grija incorporati-le in amestecul de galbenusuri. Acesta se lasa in cuptorul incins cca 20 de minute, pana cand observati ca a crescut si este elastic la atingere.
Cerneti uniform peste o hartie de pergament (putin mai mare decat forma blatului) 2 linguri pudra de cacao, apoi asezati blatul copt peste cacao, la racit.
Pentru umplutura: amestecati bine smantana, cafeaua si zaharul pudra pana devine o crema. Topiti usor untul intr-o tigaie mica, adaugati zaharul si nucile, si mai lasati la foc mediu 5 minute amestecand continuu.
Pentru asamblare: intindeti crema de cafea pe blatul copt si apoi imprastiati uniform compozitia de nuci. Acum, cu ajutorul hartiei de pergament aflat sub blat, rulati usor. Rulada rezultat se lasa la frigider sa se intareasca.
Pentru glazura de cafea: se amesteca cafeaua instant cu zaharul pudra si 1 lingura de apa rece. Se intinde in zig-zag peste rulada si se decoreaza cu stelute.