200g ciocolata neagra un varf mare de cutit de praf de ardei iute sclipici comestibil (ornamente) Ingredinete pentru ciocolata alba, cardamom si fistic:
200g ciocolata alba ½ lingurita de seminte zdrobite de cardamom (ingredient exotic, originar din sudul Indiei) 2 linguri fistic tocat marunt, plus extra pentru ornat
Mod de preparare:
Pentru "biscuitii" de ciocolata neagra: rupe ciocolata in bucati si topeste-o intr-un castron asezat pe o baie de aburi.
Intre timp, aseaza pe 2 tavi late hartie de pergament.
Odata ce ciocolata s-a topit, se adauga praful de ardei iute. Dupa ce ai amestecat bine, ia cu o lingurita din compozitia de ciocolata si las-o sa curga pe foaia de pergament (astfel se formeaza forma rotunda de biscuite).
Pentru ornat poti folosi o cantitate mica de sclipici comestibil sau orice altceva iti place, apoi lasi tava cu "biscuitii" intr-un loc racoros - dar evita frigiderul, deoarece poate afecta culoarea si textura ciocolatei.
Pentru "biscuitii" de ciocolata alba: rupe ciocolata in bucati si topeste-o intr-un castron asezat pe o baie de aburi, apoi adauga cardamomul si fisticul.
Dupa ce ai amestecat bine, poti trece la crearea "biscuitilor", la fel cum ai procedat cu cei de ciocolata neagra. Dupa ce ai terminat toata compozitia, presara pe fiecare putin fistic tocat si sclipici comestibil (cat a mai ramas). Se lasa la racit intr-un loc racoros si se serveste ca desert dupa cina.