2 albusuri mari 175 g zahar 400 ml smantana 1 varf cutit sare pentru arome: ciocolata rasa, rom, cocos, nuca, fructe..
Mod de preparare:
Se "tapeteaza" o forma de chec cu folie transparenta. Albusurile si sarea se bat spuma. Zaharul cu 90 ml apa se pune pe foc si se face un sirop. Cu mixerul la viteza maxima se toarna siropul in fir subtire in albusurile batute spuma si se amesteca in continuare pana se racesc. In alt vas se face frisca si se incorporeaza apoi in albusurile batute spuma. Compozitia astfel obtinuta se poate imparti in 2 sau 3 parti. In fiecare din cele 2 sau 3 parti se pun arome diferite, de ex. rom, ciocolata rasa, cocos, nuca, fructe deshidratate, chiar suc de compot pentru a capata o alta culoare. Straturile se aseaza la interval de cate 45 minute pentru a nu se amesteca intre ele, adica initial se pune primul strat, se da 45 minute la congelator, apoi al doilea si tot asa. Se serveste dupa minim 6 ore de stat la congelator.