250g cirese, fara samburi 4 galbenusuri 1 lingurita pasta de vanilie (din pastai) 1/3 ceasca de zahar pudra 1 1/2 ceasca smantana grasa 3 albusuri de ou 100 g ciocolata alba, fin tocata cirese proaspete fara samburi, ornamente de argint si nuca de cocos sub forma de fulgi, pentru decor
Mod de preparare:
Ungeti cu unt o tava pentru checuri (adancime de 7,5 cm si 10.5cm x 25.5cm), apoi acoperiti-o cu hartie de pergament.
Taiati ciresele in bucatele mici si asezati-le pe un prosop de hartie sa se scurga de zeama.
Folosind un mixer electric, bateti galbenusul de ou cu vanilia si zaharul cca 2-3 minute sau pana cand se ingroasa si devine o compozitie cremoasa. Intr-un alt castron bateti spuma albusurile.
Usor incorporati smantana, ciresele si ciocolata alba in amestecul de galbenusuri. Apoi, cu grija incorporati si albusurile spuma.
Turnati compozitia rezultata in tava pregatita. Acoperiti-o cu folie de plastic si lasati-o peste noapte in congelator.
Se scoate din congelator cu 5 minute inainte de servire, se aseaza pe un platou si se decoreaza cu cirese, ornamente si nuca de cocos, dupa preferinte.