12 ciuperci mari, ½ creier de vitel, 2 linguri unt, 1 lingurita rasa patrunjel verde tocat, 1 ou, sare, piper, 1 lingura rasa pesmet
Mod de preparare:
Se aleg ciuperci mari, intregi si frumoase, se curata, se scoate piciorul, se spala si se sareaza. Picioarele ciupercilor se curata si ele, se spala, se taie bucatele mici si se prajesc cu 1 ½ lingura de unt pana se inmoaie bine. Intre timp se fierbe creierul in apa sarata, se curata de pielita, se zdrobeste si se freaca bine cu oul. In pasta obtinuta se pun ciupercile prajite, patrunjelul, piperul, putina sare si se amesteca bine. Se umplu ciupercile(palariile) cu aceasta compozitie, se presara peste fiecare putin pesmet, se stropeste cu restul de unt topit, se asaza intr-o tava unsa cu unt. Se dau la cuptor pentru 20-25 minute