Tuse, muci, tot tacamul...

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Ina
Stiu ca iti e greu, cand trebuie sa-i dai siropuri, parerea mea este ca mai dupa 2 ani incolo o sa fie mai cooperant

Eu cu fetele n-am patit chestii din astea la siropuri, le-au luat mereu cu placere, chiar, insa pateam asa la pus picaturi in ochi (cand a fost cazul de asa ceva). La fel, pe la 1 ani, 1 an + - zbatere, daca eram in 2, la fel, unul tine copilul celalalt cu sticluta intr-o mana, pe ploapele ochilor cu cealalta mana
Insa cu trecerea timpului, cand au inceput sa vorbeasca/inteleaga mai bine, au fost mai cooperante. Nu ca le placea, dar totusi stateau. Le mai explicam, ca uite, dam afara mizeriile din ochisori, le mai laudam ca ce curajoase sunt cand stau etc...

Aaaa, tin minte ca o perioada, la fetita cea mare, pe la 1 an si ceva, nu mai vroia sa tina gurita deschisa pt vigantol... de unde pana atunci nu fusesera probleme. Era o intreaga tevatura sa i-l dam, incepeam sa-l "dam" pe la toata animalele de plus, ii place asta, insa puteam continua asa pana dimineata, si ea tot nu vroia sa il ia...deci pana la urma "rupeam" cercul.

Bafta! Eu zic ca pe masura ce va trece timpul, va mai intelege, si nu chiar dupa ani de zile, ci dupa cateva luni chiar, zic eu. Doar ca mai trebuie sa va chinuiti pana atunci, din pacate

PS: Baga-ma si pe mine in grupul ala cu crese, gradinite, etc..

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

...va trece, si va incepe sa ia medicamente, dar nu acum. Tura asta cred ca este destul de stresat sa mai ia ceva de bunavoie. Nu are rost sa te mai chinui si sa il mai chinui ca-i vei accentua fobia. Parerea mea.
Stiu ca teoretic nu se dau in lapte medicamentele, dar eu i-am dat Panadol/Nurofen/Sinupret si si-au facut efectul. Sigur. De antibiotice nu stiu, ca prima data a luat pe la 3 ani si ceva si atunci coopera.
Ideea e sa ii pui in destul de putin lapte cat sa fii sigura ca il bea (60ml de ex), dar suficient cat sa mascheze cat de cat gustul medicamentului.

P.S.: Sinupretul este pt fluidificarea mucilor, sa iasa si sa nu ramana acolo sa se infecteze, si nu se prea da dupa 6 seara, ca nu ii curga noaptea mucii in gat sa se inece cu ei. La fii-mea au functionat f bine intotdeauna aceste picaturi.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Eu batista bebelusului nu am folosit. Nici pompa. Pediatrul nostru nu este pt scos mucii. Mereu ne-a spus ca scoaterea mucilor nu face decat sa produca altii in loc...si pe masura ce ii scoti mai abitir se fac.
Eu l-am ascultat, si nu a facut niciodata otita sau alate minuni, iar antibiotic a laut prima data pe la 3 ani jumate, apoi la 4 ani jumate...si inca de vreo 3 ori pana la 6 ani.
La muci noi bagam apa de mare cu spray si stergem/suflam nasul. Atat.
Cand era micuta puneam cu seringa de 2ml ser ca jetul de la spray o speria.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui codruta mihaela

Pentru pisigri
Poti sa-mi explici cum realizai partea asta:"Spalatul nasului pana iese pe nara cealalta este f eficient".

Cu Ilinca mica faceam cum scrie pe flaconul de Physiomer baby. Trebuie precizat ca eu nu mai dau bani pe apa de mare care se pufaie dozat (gen sprayul de olynth de exemplu) ci doar pe de-aia pe care apesi pe uton si poti sa golesti tot sprayul odata. In plus, cu cat flaconul e mai mare, cu atat presiunea e mai mare si apa de mare ajunge sa curete bine nasul. asadar, puneam copilul pe spate, ii intorceam capul pe o parte si i-l tineam asa si sprayam in nara de sus pana ce iesea apa de mare pe nara de jos. Merge la fel de bine si cu copilul tinut in picioare, daca ai un copil care accepta procedura: pufai intr-o nara muuult, pana iese pe nara cealalta.

Numai retin cine scria ca face manopera cu seringa cu ser fiziologic. Eu am invatat-o pe propria piele, dupa o sinuzita, cand mi-am curatat toate celea printr-o metoda similara. Apa cu sare (cred ca era mai concentrata decat serul, dar asa concentrata e mai neplacuta, ustura) pusa in lingura; se acopera o nara si se trage pe nas pe nara cealalta. Nu e nici o placere dar bag mana in foc ca nimic nu curata mai eficient decat metoda asta. Nu merge aplicata decat la copii mari si foarte cooperanti, iti dai seama....

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 29+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

fost la medic, primit:
Zinat - pe care l-a scuipat urland, pe oriunde am incercat sa i-l bag. nic pe langa obraz nici nimic. Nu stiu daca am reusit sa ii dau ceva.
Eferalgan sau Panadol - a scuipat si panadolul. si-a muscat si limba si tot.
Sinupret - ala nici n-am mai incercat
picaturi Rinonef - care au sarit cu tot cu muci de atata plans

Eu nu stiu cum administrati voi medicamentele astea. Si evident mai sunt si de 2 ori pe zi, de 3 ori, de 4 ori....

edit: si da, a facut otita medie. de la muci.

-------------------------------------
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/

Ina, trebuie sa negociezi, discuti, gasesti o metoda. alternativa la toate astea e...injectabila.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=173354&whichpage=1" target="_blank">IULIA va invinge CANCERUL

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lavi02

Daca nu are febra si nici dureri nu inteleg de ce i-a dat Panadol. Fie-mea a primit de la ORL pt otita Nurofen pentru efectul antiinflamator, la ea de fapt mi-a zis ca era otita in remisie si nu i-a dat decat nurofen, picaturi de nas, fara antibiotic.
Nu-mi place ORL-istul tau, daca as fi in locul tau as merge la altul.

Fata mea nr 1 a avut si ea momentele ei pe la 1 an si ceva cand tot asa o fugaream prin casa sa-i dam medicamentele cu forta. Mai apoi i-a trecut.

E greu. A zis cineva ca e usor sa fii parinte?

Panadolul e tot antiinflamator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

ma simt ca o mare gaura, sa zic asa, mega eufemistic. nu pot sa exprim cat de prost ma simt si cat de nasol. am chinuit copilul asta cu seringi, cu degete prin gura, cu pompe, cu maclavaisuri. a urlat de s-a facut negru.,, l-am speriat si l-am chinuit si nu=mi vine sa mai fac asta prea curand. am incercat cu binisorul, cu lingurita, cu seringuta, cu desenul, cu ghidi ghidi, total fail, am trecut la metoda ""ok tu il tii si eu ii bag", evident si asta fail. ne-am ales cu un copil speriat, cu multe medicamente varsate , scuipate si prelinse prin tot patul si cu o portie tripla de muci de la atata plans.

eu nu pot sa-i dau astea. nu ma vad in stare s mai fac asta. nu stiu cum dumnezeu sa fac. am sa i le pun in laptele de dimineata, o merge, n-o merge, nu stiu, dar eu nu mai pot face asa ceva. e groaznic, ca simt ca ultimul cur.

realizez ca e important sa i le dau. nu vreau sa avanseze otita, timpanul e deja rosu, realizez ca e nevoie de antibiotic dar cum dumnezeu sa i le dau.

petrec cateva ore pe zi cu el, de cand vin de la serviciu pana adoarme, si in astea o sa-l chinui ca vai de el?

nu inteleg sincer de ce le refuza, i le-am amestecat si in miere, sunt oricum lesinator de dulci, dar chiar nu le ia de bunavoie. nici de ne-bunavoie nu merge si nu ma vad incercand iarasi, nu ma pot aduna sa mai fac asta. poate nu am tehnica, poate il chinui degeaba si nu asa se dau, dar il vad scotand siropurile astea din gat , deci cum sa i le imping mai jos de acolo....ce sa fac, sa-l intubez, ce sa fac.

am imprumutat un alt aparat de aerosoli si mai incercam cu ala, diseara, macar mai scapam de muci. dar antibioticul, otita, etc, nu stiu. sa ajung la injectabil? poate, posibil sa fie mai putin chin decat s-o vada pe ma-sa cocotata peste el fortandu-l sa inghita chestii.

Pffff.....si dureaza ani de zile, ziceti?

Ina, daca te consoleaza cu ceva...nu esti singura mama care a facut toate astea.

Iti spun cum faceam eu cand era fi-mea mica-mica si refuza medicamentele.

Inainte sa i le dau, citeam prospectul, sa vad efectele negative, apoi le gustam...yacccc...unele erau scarboase rau...scriam pe cutii gen "arde, trebuie dat repede" sau "amar in draci". Asta pentru mine.

Venea ora de chin...masuram medicamentele, faceam un cocktail in seringa (sau 2, dupa caz). In timpul asta, vorbeam cu fetita, despre cate-n luna si in stele si o rugam sa ma ierte, dar n-am de ales, daca ea nu vrea sa faca "hap" repede.

Asa...si acum imagineaza-ti un copil tinut zdravan in brate de bunica, de manute de tati (cu paharul cu apa pregatit, sa se duca gustul) si pe ma-sa asteptand sa deschida gurita, bagand seringa si aruncand totul dintr-un foc, cat mai departe de varful limbii, unde simtea gustul.

Doamne...si-au fost multe zile cand a trebuit sa fac asta singura! Totul pregatit, o luam in brate, ii tineam picioarele intre ale mele, imobilizam manutele si cand deschidea gurita sa planga, pac! medicamentele.

Mereu i-am repetat ca daca ma asculta si le ia repede...hap si gata, apoi bem apica, sa se duca gustul... mami nu o sa o mai chinuie asa. Si neaparat, daca le luam, ne facem bine.

A inteles bietul copil ca e mai bine cum zice mami... si a inceput sa le ia...Mai avem si acum zile cand fuge, da' eu insist (ii spun ca eu oricum i le dau, asa ca e mai bine sa le ia singura) si vine spasita inapoi...le ia, se stramba, imi spune ce gust au...yacccc...si bea repede apa.

Eu am preferat sa o chinui un pic, sa ma simt mizerabil, dar sa ii dau tratamentul. Si de multe ori plangeam in acelasi timp cu ea, dar m-am tinut pe pozitii.

NU renunta la tratament!

DE VANZARE, PENTRU COPII SI MAMICI. SUPER OFERTE!!!

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

ina curaj ia o jucarie umple o seringa cu apa colorata sau suc si da i doctoria jucati un joc cu roluri sau lasa l pe el sa ti dea cu seringa ceva ( O VOTCA)
noi avem truse cu seringa de jucatie ,stetoscop ,cutii de medicamente facem experimente pe ursuleti si ma consulta si ei pe mine
nu te ash sfatui sa i indesi o seringa pe gat cu jet ci putin cate putin altfel risca sa se inece

Mergi la inceput

Cu riscul de a deveni antipatica, tot de la un pediatru de-asta care nu era de acord cu aspiratul nasului am ajuns si noi la operatie de otomastoidita la 1 an si 8 luni...
Dar pe la varsta asta si cu f multe insistente, Ilinca a inceput sa sufle ea nasul. Cum putea si cum se pricepea, tehnica a dobandit-o prin exercitiu si imitatie. Oricum, a fost de ajutor, asa bine-rau.

Ok, plange si face alti muci; mucii de dupa plans sunt in doua cu lacrimi, sunt fluizi si curg si ii mai antreneaza si pe aia grosi si eventual infectati. Dar nu poate nimeni spune ca daca plange la scosul mucilor, degeaba i-ai mai scos.

Cu medicamentele si noi ne-am simtit nasol candva, e drept ca parca la capitolul siropuri nu am intampinat atata rezistenta cum povestesti tu. Eu zic sa respiri tu adanc, sa fii sigura ca tratamentul trebuie facut pt binele copilului si sa faci pace cu tine insati. Dup-aia, take your time inainte de administrare sa discuti cu el, pe disney junior sunt niste desene cu doctoritza plushica, promiti recompense si marea cu sarea.... nu e conform cu metodele de educatie agreate, dar e o situatie speciala si pana treci puntea, te faci frate si cu dracul....

Injectabil nu e o solutie, sa nu-ti inchipui ca e fleurs de coucou. Oricum in ziua de azi nu prea se mai face numa' penicilina in fund, se pune branula....aia sta acolo toata ziua, daca e un copil "mimozic" ca al meu il va deranja, se merge de 2 ori/zi pt tratament....si e posibil sa fie totusi nevoie si de chestii administrate oral. Plus ca la spital sa nu crezi ca sta cineva sa ti-l ia cu binisorul, tot sistemul "tu tine-l si eu bag" functioneaza, si-s multe de spus despre cum se simte copilul care vede ca exista o autoritate mai presus decat cea a mamei, care nu ii ia apararea in momentul in care i se fac manevre dureroase (intepat). Deci....respira, linisteste-te, fii sigura ca faci ce trebuie pt binele copilului....si da-i inainte.

PS Softurela, nu am cunostinte in acest domeniu (care pana la povestea voastra citita aici pe forum mi se parea cam aiuristic, asa) dar nu cred ca merge sa te apuci brusc de homeopatie taman in toiul unei "crize" care necesita antibiotic. Ca mama, eu as prefera sa incep preventia homeopata pe un copil sanatos....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta mihaela spune:

Multumesc, pisigri.O sa incerc si asa la prima tura de muci.

Mergi la inceput