Tuse, muci, tot tacamul...

Tuse, muci, tot tacamul... | Autor: ina.click

Link direct la acest mesaj

Ok, ma pregatisem pentru mai rau.
Ma pregatisem pentru febra, pentru bronsite, pentru alte alea. Dar asta nu inseamna ca nu e greu.
Avem muci si , mai nou, avem si tuse si suspectez o otita. Am fost pana acum de 2 ori la medic + e vazut zilnic si de medicul cresei. Am folosit ser fiziologic si am aspirat mucozitatile pe cat posibil. Incercam fara prea mult succes sa-i dam un sirop de tuse, pe baza de extract de iedera (fara alcool etc, ok pt copii mici) dar il scuipa desi e lesinator de dulce.
Mi s-au mai dat, pe reteta, si Romergan de dat seara, dar eu tin minte ca il gasisem pe forumuri blamat pt efectele sedative. Nu prea stiu ce sa fac. I-am dat 5 ml, nici n-a dormit mai mult ca de obicei, nici n-a imbunatatit situatia - ideea era sa suprime efectul de tuse.

Tot tusim si tusim, pe diverse tonalitati, tot mucosim, cu diverse consistente si culori - inca nu am ajuns la aia de infectie, galbeni etc. Am programat totusi o vizita la ORL pentru ca sincer nu prea mi se pare ok.

Sa ma obisnuiesc ci situatia? O sa o ducem asa ani de zile, din muc in muc, din tuse in tuse?

La plamani nu are nimic, infectie nu, temperatura nu, dar tuseste, respira foarte prost, doarme prost, mai nou cred ca are si o problema cu o urechiusa de azi dimineata - de aia si mergem direct la ORL.

Am o minifarmacie acasa dar ezit sa le torn asa. Pe reteta, evident. Romergan, Adrenalina, ser, siropul de tuse, Panadol. Nu reusesc sa i le dau oricum siropurile, le scuipa sau se ineaca si le varsa daca insist cu aplicatorul ala. Nu le pot pune in lapte? Se inactiveaza?
Mai am Otocalm. Si ...atat.

Intrebarea mea e daca ar fi cazul sa ma obisnuiesc cu Domnul Muc si Doamna Tuse ca fiind membri constanti ai familiei noastre. Asa o s-o ducem?

Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Ina, incearca cu aerosoli. La noi sunt salvatori de fiecare data. E bine daca sunt doar muci si tuse, fara otite, pneumonii sau alte complicatii. Cu mucii facem si noi casa buna de vreo 3 ani. Anul trecut au inceput in septembrie si s-au terminat in iulie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Si eu tot aerosoli iti recomand. Doar cu ser fiziologic, simplu, sau pui in el vreo 2-3 picaturi din siropul ala de iedera pt tuse... nu mai stiu cum ii zice, e cutia aceea galbena cu o frunza sau ceva pe ea - stai asa, prospan parca.

eu tot timpul asta cer de acasa si le pun in aparat si bag copiii la bazaitoare cand nu mai scap de tuse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Daca e mai mic de trei ani, si banuiesc ca e, ajuta seara pe piept crema de-aia mentolata baby-nu-stiu cum :(, doar peste 3 ani e bun Vapo-rub, percum si alte uleiuri volatile, cum e cel de pin.

Daca tusea e productiva e semn bun, se elimina mucozitatile, iar siropurile de tuse (inclusiv Prospan) asta fac, accelereaza eliminarea mucozitatilor. De-aia e important sa nu le mai dam dupa 18 seara, ca noaptea o tin tot intr-o tuse, provocata si de sirop.
Eu dupa ce-am trecut cu cea mare de primii ani infernali de gradinita am scos definitiv din program siropurile de tuse, de orice fel.

Minunat e Colargol, o substanta preparata in farmacie, un antiseptic nazal care practic impiedica infectarea mucilor si ajungerea la infectii in gat/ureche. In Viena si cand am fost cu ea la urgente cu peste 41 de grade tot Colargol mi-au dat

Otocalm e obligatoriu zic eu sa fie in casa, e singura alinare la crizele de noapte pana ajungi a doua zi la medic :(

Ce am mai observat eu: daca vremea e placuta, fara vant, umezeala, ceata, plimbarile lungi amelioreaza toate simptomele scrise de tine. Dar plimbari, nu topaieli :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Ina..si noi cu muci si tuse de la gradi.Eu l-am tinut acasa sapt asta.
Recomand aerosolii daca sta..al meu are oricum zilnic pt boala lui si deja la ce-i in plus face scandal.
Si noi am luat o plasa de medicamente,inclusiv antibiotic sa fie in casa pt orice eventualitate.(si pt ca vor fi persoane care nu ma stiu si vor citi pe aici tin sa mentionez ca antibioticul e dat de medic si ca la el e o situatie mai speciala,avand fc)
Al meu a inceput cu muci,care s-au suprainfectat..ca deh,nasul nu vrea sa si-l sufle,de tras cu aspiratorul fereasca Dzeu,ca urla si plange si face altii..de obicei mai multi..si are si polipi.
Noi mai mult cu aerosolii,picaturi in nas si in primele 2 zile i-am dat paxeladine,acum tusea a devenit productiva asa ca i l-am intrerupt si ii fac aerosoli cu acc.Ii mai dau seara ketof..si doua med.homeopate.
I-am ridicat salteaua la pat,astfel incat secretiile alea sa nu i se mai adune in gat noaptea,ca nu putea dormi din cauza tusei si evident ca nici eu.
Ii puneam si eu inainte sa ajung la medic o crema pe piept,dar mi-a zis ca-i irita caile respiratorii si sa nu-i mai pun..El e spre bine zic eu,febra n-a mai facut si sper sa se faca bine pana luni-marti sa-l duc la gradi.
Sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Multa, multa sanatate gradinarilor si multa rabdare parintilor.
Primul an de gradi cam asa e: muci, muci, tuse, tuse, cateva zile la gradi.
Cand bifam saptamana faceam urale
Al doilea an va fi mult mai relaxat pentru toata lumea, sa stiti !
Acum sa aveti nervii tari si pustii cooperanti la dezmuciri

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

" Intrebarea mea e daca ar fi cazul sa ma obisnuiesc cu Domnul Muc si Doamna Tuse ca fiind membri constanti ai familiei noastre. Asa o s-o ducem?"

Da, da, da.

Fii-mea, care are peste 8 ani, saptamana asta a stat acasa din cauza racelii, care nu mai trecea. Nasul curgea, tuse persistenta seaca, fara febra. Este din cauza vremii asteia. Si, in general, toamna si primavara este perioada racelilor la copii.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Noi de 2 sapt nu mergem la gradi. Am avut o tentativa lunea trecuta (era mai bn), si toata ziua a tusit de-a rupt la gradi. Nu l-am mai dus, ca medicul ne-a spus sa-l tinem acasa daca avem cu cine-l lasa, pt ac intrand iar in colectivitate, o luam de la capat si o vom tine tot asa. Nici acum nu ne-a trecut tusea. Si i-am dat de toate. Acum suntem pe babisme ac nu-si mai face efectul nici un sirop
Cred ca nici sapt viitoare nu-l duc dupa cum e si culmea e ca a inceput sa refuze cand aude de gradi ( si abia se obisnuise)
Sanatate multa tuturor gradinarilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Nu MAI sta la aerosoli. Cand era bebe de vreo 7=8 luni parca, a facut o bronsita. Atunci statea la aerosoli ca mielul.
Acum am dat sa i-l apropii de nas si oroare, stupoare, se zbate si racneste.

Imi repet intrebarea: pot pune d ex Panadol, Prospan, etc, in lapte? Alfel nu le ia. Scuipa, varsa, orice, dar in stomac nu vor ajunge.

Bomboana de pe coliva - ne mai ies si caninii. Just great. Unul a iesit, al doilea sta acolo in gingia alba, umflata, sta si produce suspine si bale si maraieli si nu IESE DOMLE pacatosul, nu iese, nu vrea.

Multumesc pentru incurajari dar si pentru descurajari Recunosc ca mi s-au cam taiat picioarele citind despre ANI de muci si tuse. Noi avem abia vreo 2 sapt - am inceput cresa pe 17 sept - si deja am obosit.

Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Oh.. Ina... Domnu' Muc si Doamna Tuse sunt "prietenii" copiilor la gradi.

Eu am incercat de toate ... am inceput cu aerosolii , am continuat cu serii de antibiotice, Singulair, siroape de tuse de toate felurile.. naturale, alopate, homeopate... ce sa mai cedasem nervos de la un an la altul . Da' aproape de varsta de 6 ani a inceput sa se mai strice prietenia cu "Domnu' si Doamna".

Acu'... eu fac asa.... regula zilnica... seringa de 20ml de ser fiziologic bagata pe nas la dusul de seara (cel mic accepta, cel mare de voie de nevoie cand e racit). Copilul sta in picioare la dus iar eu ii bag juma de seringa de ser pe-o nara moment in care serul iese pe nara cealalta iar el sufla si nasu' in acelasi timp. Apoi repetam si la nara urmatoare si gata toaleta nasului. Ca atare.. piticul nu raceste decat fff rar cand isi ia un pui de muc de la frate-su... da' scapa repede .
Apoi... daca ii loveste Domnu' Muc... prima regula : le ridic salteaua...bag o perna sub saltea (da' asta s-a mai spus deja).

Ca remedii... doar pe naturist ii indop.
Pentru "Doamna tuse": sirop de plante/brad/pin in care trag si 15 pic. de tinctura de salcam. Miere cu scortisoara. Ceaiuri micute si caldute servite din timp in timp.
Pentru gat: cubulet de zahar cu tinctura de propolis. Spray Orofar, Pastilute Decasept.
Pentru "Domnu' Muc": Colargol(s-a mai spus), Rhinoil.
Iar ca sa ii pun repede pe picioare le fac un pic de frectie cu Biter Suedez.

Dar ca sa scapam de "membrii" nedoriti ai familiei ..insist... NASUL trebuie curatat f.f.f. bine ZILNIC cu ser. Pare cam "brutala" metoda...da' pe bune ca-i eficienta. Eu la primul copil nu am stiut sa o aplic... da' pe-al doilea nu l-am "iertat" in nici o seara de "procedura".

Sanatate tuturor!

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Ina , da poti pune ce sirop vrei tu in lapte.

Allinta si ai mei au "simulat" o raceala... da' am scapat rapid... inclusiv pe mine m-au palit niste muci aposi.. sapt. trecuta. Se pare ca fu ' un virus... pe multa lume am auzit cu simptomele de care ai spus si tu.

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput