Tuse, muci, tot tacamul...
Raspunsuri - Pagina 2
SoriLea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui teolinda Oh.. Ina... Domnu' Muc si Doamna Tuse sunt "prietenii" copiilor la gradi. Eu am incercat de toate ... am inceput cu aerosolii , am continuat cu serii de antibiotice, Singulair, siroape de tuse de toate felurile.. naturale, alopate, homeopate... ce sa mai cedasem nervos de la un an la altul . Da' aproape de varsta de 6 ani a inceput sa se mai strice prietenia cu "Domnu' si Doamna". Acu'... eu fac asa.... regula zilnica... seringa de 20ml de ser fiziologic bagata pe nas la dusul de seara (cel mic accepta, cel mare de voie de nevoie cand e racit). Copilul sta in picioare la dus iar eu ii bag juma de seringa de ser pe-o nara moment in care serul iese pe nara cealalta iar el sufla si nasu' in acelasi timp. Apoi repetam si la nara urmatoare si gata toaleta nasului. Ca atare.. piticul nu raceste decat fff rar cand isi ia un pui de muc de la frate-su... da' scapa repede . Apoi... daca ii loveste Domnu' Muc... prima regula : le ridic salteaua...bag o perna sub saltea (da' asta s-a mai spus deja). Ca remedii... doar pe naturist ii indop. Pentru "Doamna tuse": sirop de plante/brad/pin in care trag si 15 pic. de tinctura de salcam. Miere cu scortisoara. Ceaiuri micute si caldute servite din timp in timp. Pentru gat: cubulet de zahar cu tinctura de propolis. Spray Orofar, Pastilute Decasept. Pentru "Domnu' Muc": Colargol(s-a mai spus), Rhinoil. Iar ca sa ii pun repede pe picioare le fac un pic de frectie cu Biter Suedez. Dar ca sa scapam de "membrii" nedoriti ai familiei ..insist... NASUL trebuie curatat f.f.f. bine ZILNIC cu ser. Pare cam "brutala" metoda...da' pe bune ca-i eficienta. Eu la primul copil nu am stiut sa o aplic... da' pe-al doilea nu l-am "iertat" in nici o seara de "procedura". Sanatate tuturor! LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005) www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI "Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!" |
F utile informatiile. Am sa fac si eu curatarea cu ser la baie. Ii faceam cu apa de mare (spray), dar se pare ca nu-i suficient.
SoriLea spune:
citat din mesajul lui ina.click Nu MAI sta la aerosoli. Cand era bebe de vreo 7=8 luni parca, a facut o bronsita. Atunci statea la aerosoli ca mielul. Acum am dat sa i-l apropii de nas si oroare, stupoare, se zbate si racneste. Imi repet intrebarea: pot pune d ex Panadol, Prospan, etc, in lapte? Alfel nu le ia. Scuipa, varsa, orice, dar in stomac nu vor ajunge. Bomboana de pe coliva - ne mai ies si caninii. Just great. Unul a iesit, al doilea sta acolo in gingia alba, umflata, sta si produce suspine si bale si maraieli si nu IESE DOMLE pacatosul, nu iese, nu vrea. Multumesc pentru incurajari dar si pentru descurajari Recunosc ca mi s-au cam taiat picioarele citind despre ANI de muci si tuse. Noi avem abia vreo 2 sapt - am inceput cresa pe 17 sept - si deja am obosit. ------------------------------------- Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB: https://www.facebook.com/groups/397305800323707/ |
De la 7-8 luni cand a facut bronsita, n-a mai racit? Ce varsta are acum?
Te intreb pt ca si al meu a avut prima bronsita la 7 luni.
lavi02 spune:
Ina, ce varsta are copilul? Daca suspectezi pb la ureche neaparat la
ORL.
Pt tuse la noi sunt f eficienti aerosolii cu ser fiziologic, doar atat, 2-3 ml de ser de 2-3 ori pe zi. De 3 ori e indicat de fapt.
Strategii ca sa accepte aerosolii ( de-asta intrebam de varsta): pune-ti masca si tie. Putin tie, putin lui si tot asa. Alta strategie, uitati-va impreuna la desene in timp ce sta cu masca. Scopul scuza mijloacele. Stiu ca e o mituire dar asta e.
Prospanul e f bun. Daca il vomita, n-ai ce- i face. Daca doar il scuipa, pune-l intr-o serings de la nurofen sau panadol si administreaza-i-o intre obraz si dinti ( maxilar). In lateral. Daca i-o dai direct in fata, pe limba, ii arunci mingea la fileu ca sa zic asa pt scuipat. Strategie valabila la orice sirop-medicament.
Da, mucii si tusea sunt cam colegi de cresa/ gradi cu copilul in tot sezonul rece cam in primii 3 ani de colectivitate sa zic. Daca il dai in colectivitate mai tarziu nu rezolvi mare lucru.
Sanatate si succes!
teolinda spune:
SoriLea... succes cu "procedura"!
Daca cineva este interesat de tinctura de salcam ...sau de biterul suedez pe baza de plante... va pot trimite PM cu site-ul pe care le gasiti. Sunt produse de la Manastirea Nera de care eu sunt f. multumita si care nu-mi lipsesc niciodata din casa.
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
SoriLea spune:
citat din mesajul lui teolinda SoriLea... succes cu "procedura"! Daca cineva este interesat de tinctura de salcam ...sau de biterul suedez pe baza de plante... va pot trimite PM cu site-ul pe care le gasiti. Sunt produse de la Manastirea Nera de care eu sunt f. multumita si care nu-mi lipsesc niciodata din casa. LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005) www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI "Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!" |
Eu vreau
teolinda spune:
Am uitat sa va spun ca eu le dau baietilor mei (din sept pana in aprilie)si Cod Liver Oil de la Lysi... cel mic ia sub forma de sirop (cu aroma de lamaie) iar cel mare ia capsule. Stiti ca Lysi au si un motto" Daca te prinde raceala, ia un Lysi"
Celui mare i-am dat anul trecut la inceputul toamnei si Laptisor de Matca. Da' atunci mergea la gradi si puteam sa=i dau pentru ca dupa ce il lua 30 min nu trebuia sa manance nimic. Acum... nu-l pot trimite la scoala fara sa manance...asa ca nu mai pot sa-o fac cura cu Laptisor de Matca. In schimb le mai dau si Sirop de catina cu miere de la stupina Apostolescu... tot dimineata inainte de micul dejun.
teolinda spune:
SoriLea - ai PM
Aqai spune:
cand erau mai mei mici ii tineam in brate la ... desene animate cu aerosolii.
acu stau singuri - dar tot la un film ceva. pe "uscat" nu merge nici cum
ina.click spune:
@ SoriLea: Nu a mai racit si nici nu a mai fost bolnav de atunci, nu
@ Lai: vizita la ORL este deja programata
Multumesc pt pontul cu seringa. Da, eu fix in centrul gurii incercam sa ii dau.
....dar daca ziceti ca merge in lapte, nu mai chinui copilul si-i torn in lapte direct. Bine, nu toate amestecate.
Am sa incep si eu cu Cod Liver Oil etc.
Nici de tinctura de propolis nu stiam.
De fapt, multe nu stiam din cele spuse aici. Altele, desi logice - d ex perna ridicata - nu mi-au trecut prin cap. Multumesc tuturor!
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/
ina.click spune:
cat despre muci si ce sa facem cu ei, primesc pareri de la medici diferiti...pareri contradictorii.
Noi suntem abonati la o clinica privata si nu nimerim tot timpul acelasi pediatru. ceea ce nu e tocmai rau, ca doar sunt toti medici, dar parca s-au vorbit sa nu-si calce unul altuia pe opinii.
Exemplu.
Medic 1: Mucozitatile trebuiesc bine aspirate pentru a nu provoca otite si alte balarii. MUSAi ser. Recomand picaturi BioRinil.
Medic2 : Mucozitatile sa le stergeti suflati cum se poate, sa nu mai bagati panarama aia de pompita ca va face edem mecanic. NU recomand BioRinil. Recomand Colargol!
Medic 3: Nu recomand Colargol deloc, pt ca usuca mucii si formeaz depozite. Mai bine sa bagam mult ser, sa fluidizam si sa lasam sa curga.
Medic 4: Sub nici o forma sa nu inghita mucii, ajung in gat, dau laringite, etc. Nasonexul e pt copii peste 6 ani doar!
Medic 5 (sau tot 3, sincer nu mai stiu care si cum):
Recomand adrenalina, ACC daca haraie, panadol, ventolin, ser, aerosoli.
Medic 2 iarasi, parca: de ce atatea chestii, copilul n-are nimic la plamani
....deci io cu cine votez? :|
Maine mergem la un ORList pe care nu l-am mai intalnit pana acum. Presupun ca o sa imi dea cu totul alta schema de tratament, reusind performanta de a fi in complet dezacord cu ceilalti confrati ai sai.
Si tot asa.
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/