Tuse, muci, tot tacamul...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Mda...este destul de important sa il vada, pe cat posibil, acelasi medic. Pt ca intr-adevar te zapacesti si il zapacesti.Eu am pediatrul la care merg, dar in anumite cazuri nu pot ajunge, nu ma poate primi fix atunci,si mai merg la o clinica privata, si exact asa patesc: pareri contradictorii LA GREU! Pana la urma, una din dr-te, mi-a zis sa merg la unul singur, ca nu ne mai intelegem. Eu mergeam la unul...imi dadea tratament...cumparat reteta (stim cu toii care sunt preturile)...dupa 3 zile copilu'nu era bine...mers inapoi, alt medic...nu bun tratamentul, luam altul...alti bani, peste 2 zile copilul face si febra...iar dr...alt tratament...si tot asa...si bani aruncati pe fereastra, si mai important, copilul zapacit total.

Medicamentele i le-am dat si eu, pe toate, exclusiv in lapte pana pe la 2,6-3 ani. Bine, ca pana la varsta aia in afara de un Panadol/Nurofen si Sinupret/Prospan nu a luat.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Ina, ramai la pediatrul care iti convine cel mai mult. Astfel, medicul il va cunoaste pe copil si ce medicamente tolereaza sau nu. Daca plimbi copilul de la un pediatru la altul, risipesti banii aiurea si nici nu va reusi vreunul sa il cunoasca pe deplin, ca pacient.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui teolinda

Ina , da poti pune ce sirop vrei tu in lapte.

Allinta si ai mei au "simulat" o raceala... da' am scapat rapid... inclusiv pe mine m-au palit niste muci aposi.. sapt. trecuta. Se pare ca fu ' un virus... pe multa lume am auzit cu simptomele de care ai spus si tu.

La fii-mea in clasa, toti copiii tusesc.

Dupa ce termina tratamentul pt raceala, o sa-i dau cate o doza de Oscilococcinum, pe saptamana, pt a nu mai raci.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

o idee... in loc de panadol sirop care e paracetamol baga i supozitoare cu paracetamol tot aia e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Ina..medicamentele nu se amesteca cu lapte,nu-si mai fac efectul si i le dai degeaba.A spus cineva cum se dau ele,intre maxilar si obraz,putin cate putin,astfel copilul nu se ineaca.Am avut si noi problema asta cand era mic si am intrebat si eu f multi medici daca i le pot administra cu lapte,ca-mi varsa tot ce-i dadeam si cu medicamentele si mancarica.:(
Tinctura de propolis nu se da sub 3 ani,laptisorul de matca la fel.
In nas se pun picaturi in functie de ce are...e infundat,mucii is lichizi si curg ca la robinet,is galbeni sau verzi..Eu de ex acum ii pun o solutie care de fapt e pt ochi,pt ca contine antibiotic.
Aerosolii sunt sfinti,pt caile respiratoare superioare sunt mai buni decat orice siropel.
Personal evit adrenalina,o singura data i-am facut ca mi-a facut bronhospasm si nu mai putea sa respire.
Despre batista bebelusului intr-adevar parerile sunt impartite...unii o recomanda,altii nu..acum depinde si cate secretii are.In plus sunt copiii care nu stau si sa-i tii cu forta nu-i o idee buna,ca fac mult mai multi muci cand urla si se zbat si plang.Un spray cu apa de mare poate sa ajute cat de cat..sau fiole cu ser fiziologic,din alea de plastic.(tii copilul cu capul in poala,pe un prosop,apesi sa se duca serul dintr-o data,apoi il ridici in fund,cu nasul in prosop..o sa-i curga destui muci)
ACC-ul se foloseste in tuse productiva,daca haraie e deja de dexa si ventolin.
Recomand mersul la un singur dr,cel care il cunoaste de mic ca altfel te zapacesti si tu si zapacesti si copilul.
edit:pt aerosoli poti folosi tv-ul sau calculatorul cu desenele preferate,altfel nu cred ca va sta.Si eu mi-am facut si simteam nevoia sa ma concentrez la ceva la tv,din cauza disconfortului.
Cand era mic ii puneam gummy bear pe youtube,apoi au urmat niste cantecele in engleza,erau o serie,cu numere,litere,alfabetul..etc etc.,miffy(e o iepurica tare dragalasa,descoperita initial intr-o carte trimisa de o draga prietena de pe forum,ulterior descoperita si pe youtube).Acum e cu bobita si buburuza pe care i-am descoperit tot intr-o carte,ii adora,numai asta citim de 2-3 luni,ca am ajuns sa visez povestioarele alea zau.I-am descoperit si pe youtube,sunt si in romana si fii-miu e inebunit dupa bobita,buburuza,baltazar..etc etc :)))Incearca sa vezi ce-l capteaza si poate reusesti totusi sa-i faci niste aerosoli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

nu ma fatzai intre pediatri ca asa vreau, ci pt ca am nevoie d ex de un diagnostic astazi (pt a sti daca il retrimit sau nu la cresa) si deci cer programare cu cine e disponibil.

pana sa avem intrarea in colectivitate mergeam o data pe luna maxim la aceeasi dr pediatru, vizitele fiind usor de programat. Insa faza cu fuga la doctor nu e chiar usor de sincronizat, avand in vedere ca medicii lucreaza ba la stat, ba la privat, etc. Deci nu ii pot gasi fix pe aceiasi mereu.

cum de altfel se intampla si acum, cu ORLul. Sunat, cerut programare , cel mai curand e cu dna X luni. Ce sa fac, sa stau 1 sapt cu copilul tinandu-se de urechi pentru a avea fix acelasi medic ca data trecuta? nu pot.

am sa incerc cu aerosolii astazi. cat despre muci, ii aspir doar seara.

nasol cu inactivarea medicamentelor in lapte. nu prea inteleg de ce totusi, nu au substante volatile etc. Am sa intreb si asta cand ajungem la medic maine, poate unele dintre ele pot fi mascate in lapte. Vad ca si aici parerile sunt impartite :)

Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

cat despre muci si ce sa facem cu ei, primesc pareri de la medici diferiti...pareri contradictorii.
Noi suntem abonati la o clinica privata si nu nimerim tot timpul acelasi pediatru. ceea ce nu e tocmai rau, ca doar sunt toti medici, dar parca s-au vorbit sa nu-si calce unul altuia pe opinii.
Exemplu.
Medic 1: Mucozitatile trebuiesc bine aspirate pentru a nu provoca otite si alte balarii. MUSAi ser. Recomand picaturi BioRinil.
Medic2 : Mucozitatile sa le stergeti suflati cum se poate, sa nu mai bagati panarama aia de pompita ca va face edem mecanic. NU recomand BioRinil. Recomand Colargol!
Medic 3: Nu recomand Colargol deloc, pt ca usuca mucii si formeaz depozite. Mai bine sa bagam mult ser, sa fluidizam si sa lasam sa curga.
Medic 4: Sub nici o forma sa nu inghita mucii, ajung in gat, dau laringite, etc. Nasonexul e pt copii peste 6 ani doar!
Medic 5 (sau tot 3, sincer nu mai stiu care si cum):
Recomand adrenalina, ACC daca haraie, panadol, ventolin, ser, aerosoli.
Medic 2 iarasi, parca: de ce atatea chestii, copilul n-are nimic la plamani

....deci io cu cine votez? :|

Maine mergem la un ORList pe care nu l-am mai intalnit pana acum. Presupun ca o sa imi dea cu totul alta schema de tratament, reusind performanta de a fi in complet dezacord cu ceilalti confrati ai sai.

Si tot asa.

-------------------------------------
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/

Votez cu medicul 3 si nu-i rau nici 2
La prima raceala la care am incercat sa-i dau panadol sirop (sau orice altceva sirop cu seringa gradata) a facut ca toti dracii. Avea peste 2 ani (pana atunci ea a racit f. f. rar si la febra ii puneam paracetamol supozitoare). Am crezut ca n-o sa reusesc veci sa-i dau siropuri.
In cel mai scurt timp a inceput sa-i placa. Ba asa rau ajunsese ca imi aducea pe rand toate sticlutele de siropuri si ma punea sa-i dau si asta de 3-4 ori, cand nu mai era racita:))) A trebuit sa le ascund bine.
Lasa-i un pic de timp, poate ajunge sa-i placa siropul si la Alex. Ca gustul la prostiile astea e bun, mai rau e pana accepta sa le guste.
In rest nu stiu ce sa zic, a mea in primul an de gradinita a racit rar si fara complicatii, dar tusea era la ordinea zilei. Cred ca din ianuarie in iunie a tusit aproape nonstop,si avand in vedere ca asa faceau toti copiii si la gradinita si in parcuri incepusem sa cred ca asta e norma pentru copiii intre 2 si 5 ani, nu mi se mai parea nimic iesit din comun:))
I-a trecut tusea in vacanta de vara si deocamdata vad ca nu i-a revenit, dupa o luna de gradinita. Da' nu stiu daca sa zic "hop" inca:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

ina...sa mai zic ca mie un recunoscut orlist de la budimex mi-a zis ca niciodata sa nu ii fac spalari in nasuc?...
legat de medicamente eu unele i le-am dat in lapte, cum ar fi unele antibiotice , si chiar si diverse siropele gen panadol etc si au avut efect. stiu ca astea din plante de obicei nu prea se recomanda a se amesteca cu laptele.
in rest noi suntem anul 2 de gradi si am debutat cu viroza cu febra probabil amigdalita, bronsiolita, laringita,toate in decurs de 6 sapt...de tusit inca tuseste si al meu...asa ca bine ai venit in club...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ina, votez cu medicii 2 si 3.
Totusi, nu pt orice haraiala se da dexa si ventolin, sunt medicamente cu efecte adverse, se dau numai pt bronsiolita, chestii serioase. Tuse cu latraturi, nu simpla haraiala pe piept. Unii medici le recomanda cam in exces.

Cel mai bine iti alegi medicul tau cu care creezi o relatie astfel incat sa poti sa-l si suni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

mai cum votati cu dr 2 si 3 in conditiile in care se contrazic? adica 2 recomanda colargol, 3 NU recomanda colargol...

Mergi la inceput