Tuse, muci, tot tacamul...

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

ma simt ca o mare gaura, sa zic asa, mega eufemistic. nu pot sa exprim cat de prost ma simt si cat de nasol. am chinuit copilul asta cu seringi, cu degete prin gura, cu pompe, cu maclavaisuri. a urlat de s-a facut negru.,, l-am speriat si l-am chinuit si nu=mi vine sa mai fac asta prea curand. am incercat cu binisorul, cu lingurita, cu seringuta, cu desenul, cu ghidi ghidi, total fail, am trecut la metoda ""ok tu il tii si eu ii bag", evident si asta fail. ne-am ales cu un copil speriat, cu multe medicamente varsate , scuipate si prelinse prin tot patul si cu o portie tripla de muci de la atata plans.

eu nu pot sa-i dau astea. nu ma vad in stare s mai fac asta. nu stiu cum dumnezeu sa fac. am sa i le pun in laptele de dimineata, o merge, n-o merge, nu stiu, dar eu nu mai pot face asa ceva. e groaznic, ca simt ca ultimul cur.

realizez ca e important sa i le dau. nu vreau sa avanseze otita, timpanul e deja rosu, realizez ca e nevoie de antibiotic dar cum dumnezeu sa i le dau.

petrec cateva ore pe zi cu el, de cand vin de la serviciu pana adoarme, si in astea o sa-l chinui ca vai de el?

nu inteleg sincer de ce le refuza, i le-am amestecat si in miere, sunt oricum lesinator de dulci, dar chiar nu le ia de bunavoie. nici de ne-bunavoie nu merge si nu ma vad incercand iarasi, nu ma pot aduna sa mai fac asta. poate nu am tehnica, poate il chinui degeaba si nu asa se dau, dar il vad scotand siropurile astea din gat , deci cum sa i le imping mai jos de acolo....ce sa fac, sa-l intubez, ce sa fac.

am imprumutat un alt aparat de aerosoli si mai incercam cu ala, diseara, macar mai scapam de muci. dar antibioticul, otita, etc, nu stiu. sa ajung la injectabil? poate, posibil sa fie mai putin chin decat s-o vada pe ma-sa cocotata peste el fortandu-l sa inghita chestii.

Pffff.....si dureaza ani de zile, ziceti?

Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Daca nu are febra si nici dureri nu inteleg de ce i-a dat Panadol. Fie-mea a primit de la ORL pt otita Nurofen pentru efectul antiinflamator, la ea de fapt mi-a zis ca era otita in remisie si nu i-a dat decat nurofen, picaturi de nas, fara antibiotic.
Nu-mi place ORL-istul tau, daca as fi in locul tau as merge la altul.

Fata mea nr 1 a avut si ea momentele ei pe la 1 an si ceva cand tot asa o fugaream prin casa sa-i dam medicamentele cu forta. Mai apoi i-a trecut.

E greu. A zis cineva ca e usor sa fii parinte?

Mergi la inceput

pentru efect anti inflamator? cica.
avem asa: antibiotic, picaturi muci, un ceva f amar sinupret nu inteleg exact pt ce, sirop tuse, panadol SI odiosul aspirat de muci + ser.

o sa scrantesc copilu asta si o sa ajunga un hitler ceva la maturitate si numai din cauza mea ca l-am fugarit cu pompa de muci si cu galeata de siropele.

serios vorbind acu, m-am mai calmat, am trecut la planul alalalt de bataie si anume incercam sa i le mascam in ...altceva! noi nu eram cu ceaiul, cu sucul, cu compotul, cu zaharul dar ok, fie, treaca, ii dau orice daca ia medicamentul cu tot cu acel orice.

incerc maine cu un ceai cu miere. si am sa cumpar si niste compot.

evident, ironia sortii face ca asta micu sa fie complet nepasator la dulciuri, pentru ca le-am evitat cu obstinatie.
laifstail sanatos mi-a trebuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Ina, rezista ! Din motive necunoscute (vorba ta, sunt lesinator de dulci), copiii se opun energic oricarui sirop, mai ales daca se simt rau. Noi i-am aniversat fetitei anisorul in manevre nu-mai-stiu-cum-se-cheama, in care taica-su o imobiliza, iar eu ii bagam Nurofen/Panadol cu seringa. Inutil de spus ca ne simteam ca doi @#$%!# cu ochi, cum putea sa urle si sa se zbata copilul...dar a trecut si n-o sa tina minte, stai linistita.

Eu nu stiu ce baga in medicamentele astea. Tin minte ca atunci cand eram copil, umblam sa vad unde ascunde mama Theralene (sirop de tuse) si Multi-Sanostol, le-as fi baut cu sticla...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Si copilul meu cel mic a avut repulsie fata de siropuri ....otita nu trece asa usor doar cu nourofen cand se infecteaza mucii in urechi trebe antibiotic
eu am incercat si le am bag in suc si asa a functionat la mine a luat cam de 5 ori antibiotic in 3 ani (numai la antibiotic au fost probleme )

Am luat o seringa am masurat 5 ml medicament si restul suc fanta , cola la ce jinduia el cel mai cel si nu avea voie ( eu nu am facut un ceai in viatza mea)

Nush ce sa zic dar mi se pare ca exagerati cu tratamentele eu stiu ca mucii se elimina natural vome ,caca si tuse si ca aspiratoarele inrautatesc situatia si maresc cantitatea de mucus
Si tratamentele alea sunt pt astm .....aici nimeni nu aspira cu pompe batista bebelusului nu exista nimeni nu are aparat acasa de aerosoli olynth ul nu se gaseste
in farmacii, siroapele sunt interzise pana la doi ani astea de tuse ....
Cauta un medic homeopat bun
Ce a mai functionat bine la noi a fost sucul de ghimbir stors la storcator si amestecat cu miere si suc (chimicos musai) i a luat tusea cu mana intr o zi
Tot asa cu seringa

Mergi la inceput

multumesc pt sugestia cu ghimbirul.
si cu sucul.

ok deci nu sunt singura care face greco-romane cu seringa in mana.
antibiot avem, e ala, Zinat. hai ca a mers in dimineata asta, i l-am dat in apa (rece) si somnoros fiind a crezut ca o fi lapte si l-a tzocait.

m-au mai avertizat cateva persoane sa nu pun in lapte de vaca, ok, or sti ce-or sti. mi s-a dat si o explicatie da e lunga si tre sa fug la serviciu. ceva cu pelicula, grasime, asimilare, antibiotic, fragil, efect chix.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

nu inteleg sincer de ce le refuza, i le-am amestecat si in miere, sunt oricum lesinator de dulci, dar chiar nu le ia de bunavoie. nici de ne-bunavoie nu merge si nu ma vad incercand iarasi, nu ma pot aduna sa mai fac asta. poate nu am tehnica, poate il chinui degeaba si nu asa se dau, dar il vad scotand siropurile astea din gat , deci cum sa i le imping mai jos de acolo....ce sa fac, sa-l intubez, ce sa fac.

De ce le refuza? Stie ca nu ii fac bine, de asta. Scenariul imi suna foarte cunoscut: Mama toarna in bietul copilul medicamente toxice si copilul le refuza.
Cine are dreptate, mama sau copilul ?
Asa eram si eu cu mica, cand am trecut pe homeopatie am scapat de un stres inutil pentru amandoua, le lua cu placere.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ina, Panadolul ( paracetamolul) nu este antiinflamator, efectul lui antiinflamator este f scazut vezi prospect aici http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=2104

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

ina eu i-am dat antibioticul si in lapte de vaca , tot asa in disperare de cauza. nu stiu ce sa zic dc si-a facut efectul complet sau nu dar oricum a mers...am intrebat si pediatrul si mi-a zis ca daca nu si nu altfel sa il dau in lapte decat deloc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

off,of..Ina si eu l-am fugarit pe fii-miu si el saracu ia tot felul de medicamente de mic,deci teoretic era invatat.
Daca ii dai sa pape,de ex piure-uri..in ultimele 2 lingurite nu i-ai putea pune acolo si sa amesteci?Eu mai faceam asa,insa doar la antibiotic ca al meu cu ala a avut probleme...aaa si la eurespal pe care am zis ca nu i-l mai dau in vecii vecilor,ca l-am gustat si eu si nu cred ca exista medicament mai infect la gust ca asta.
E de preferat sa nu ajungi la injectabil,e prea mic si mie mi se pare mai terifiant decat seringa de panadol.
Mucii nu trebuie sa stea acolo in nas pt ca se infecteaza,de aia se scot/sufla(de aici pot aparea otite,pot cobori mai jos asa infectati si Dzeu cu mila),iar picaturile se pun dupa ce-i scoate(sufla),altfel nu au efect picaturile alea si ii pui degeaba.(noah,asa a fost la noi si am ajuns la alte prostii..el nu sufla,nu statea sa-i scot,eu il tineam cu forta sa-i scot,ma termina psihic,am cedat eu si l-am lasat in pace si a ajuns la otita si alte minuni si a tras 2 luni cu medicamente de i-am facut ficatul varza)Si da,te inteleg perfect si eu m-am simtit ca ultimul om de foarte multe ori,dar ma consolez cu faptul ca fac spre binele lui.

Aparatul de aerosoli este personal,daca totusi il imprumuti sterilizeaza piesele.

Mergi la inceput